Menu
Як приготувати італійську поленту – рецепти і поради

Як приготувати італійську поленту – рецепти і поради

Як приготувати італійську поленту – рецепти і поради

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Полента (polenta) – це подрібнені зерна кукурудзи і популярна страва італійської кухні, а також країн Балканського півострова і півдня Швейцарії.

Як правило, запікається страва з сиром до утворення скоринки і подається під різними соусами або у вигляді гарніру.

Пропонуємо самостійно приготувати таку смачну і незвичайну страву.

Полента з сиром – рецепт

Полента з сиром

 

Візьміть інгредієнти:

  • 800 г води
  • 150 г кукурудзяної крупи
  • 1 зелений гострий перець
  • 2 зуб. часнику
  • оливкова олія
  • 100 г пармезану

Парменталь

Доведіть воду до кипіння і поступово додайте крупу, постійно помішуючи. Варіть на маленькому вогні, не забуваючи помішувати. Тим часом на розігрітій оливковій олії обсмажте подрібнені гострий перець і часник протягом 2 хвилин. Коли полента збільшиться в об'ємі, додайте тертий пармезан і перець з часником. Добре перемішайте.

Форму для випічки змастіть маслом і влийте поленту. Дайте охолонути, а потім поріжте на зручні шматочки.

Готово!

Полента з овочевим і сирним соусом – рецепт

Полента з овочевим і сирним соусом

Вам знадобляться:

  • 250 г кукурудзяної крупи
  • 1 л води
  • 2 морквини
  • 1 головка цибулі
  • 2 зуб. часнику
  • 80 г вершкового масла

Вершкове масло Яготинський

  • 50 г оливкової олії
  • 2 помідори
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 5 гілочок кінзи
  • 100 г плавленого сиру
  • 50 г твердого сиру

Твердий сир Славія

  • 1 ст. л. з гіркою борошна
  • 150 мл молока
  • солодка мелена паприка – за смаком
  • червоний мелений перець – за смаком
  • сіль і чорний перець – за смаком

Візьміть посуд з товстими стінками і влийте літр води. Додайте сіль і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і додайте кукурудзяну крупу. Готуйте ще 30-40 хвилин. Готову поленту викладіть на обробну дошку або миску і надайте їй потрібної форми. Поки вона охолоне, готуємо соуси. Подрібніть цибулю, часник, моркву і кінзу. Помідори помістіть в окріп на 2 хвилини, а потім зніміть шкірку.

Розігрійте на сковороді 50 г вершкового масла, влийте трохи оливкової олії і обсмажте цибулю до прозорості. Додайте моркву, а слідом покладіть помідори і по одній столовій ложці томатної пасти і води. Протушкуйте декілька хвилин і додайте часник, кінзу, сіль і перець.

В окремій сковороді розтопіть вершкове масло, додайте трохи борошна, перемішайте і влийте молоко, постійно помішуючи. Коли суміш закипить, додайте плавлений і твердий тертий сири. Доведіть до кипіння і додайте паприку та сіль.

Викладіть поленту на тарілку, полийте сирним соусом, викладіть овочевий соус і прикрасьте кінзою.

Смачного!

Полента з томатом, селерою і сиром – рецепт

Полента з томатом, селерою і сиром

 

Вам знадобляться:

  • 300 г кукурудзяного борошна
  • оливкова олія
  • 2 стебла селери
  • цибуля шалот
  • сушений орегано
  • суміш перців
  • 2 помідори
  • 6 шт. сиру для тостів
  • 12 маслин без кісточок
  • листочки базиліку
  • сіль за смаком
  • мелений чорний перець – за смаком

У каструлю з товстими стінками додайте літр води, сіль і доведіть до кипіння. Всипте кукурудзяну крупу, постійно помішуючи і варіть протягом 20 хвилин. Вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою, укутайте рушником і залиште на півгодини.

Подрібніть цибулю, наріжте селеру і обсмажте на розігрітій олії. Додайте перець і орегано. Перекладіть цю суміш в поленту і готуйте до повного випаровування рідини. Потім перекладіть страву в будь-яку ємність квадратної форми і дайте охолонути. Розріжте поленту на 6 рівних шматочків. Опустіть помідори в окріп на кілька секунд, зніміть шкірку і наріжте дольками. Форму для запікання змастіть маслом і викладіть поленту. Зверху викладіть сир, по дольці помідора і по дві маслини. Відправте страву в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Смачного!

Читайте також: Готуємо іспанську паелью – смачні рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття