-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Паелья – це традиційна іспанська страва з рису та м'яса, морепродуктами або овочами. Існує безліч рецептів паельї по всьому світу. Ми підібрали для вас найсмачніші і ароматні рецепти, які обов'язково припадуть вам до смаку.
Паелья з куркою, морепродуктами і маслинами – рецепт
Вам знадобляться:
- 300 г рису (басматі)
- 3 курячих грудки
- 400 г заморожених морепродуктів
- 200 г замороженого гороху
- 180 г маслин
- 3 червоного болгарського перцю
- жменю петрушки
- 1 лимон
- 1 ст. л. оливкової олії
Закип'ятіть 400 мл води. Додайте горох і шафран та готуйте 3-5 хвилин. Потім залиште горох, щоб він трохи настоявся.
Болгарський перець наріжте на невеликі кубики, а курку на шматочки. Обсмажте на оливковій олії курку з перцем.
Пересипьте рис в каструлю з горохом і акуратно перемішайте, поки рис не стане жовтого кольору. Додайте курку з перцем, маслини і морепродукти. Варіть суміш кілька хвилин на середньому вогні під накритою кришкою, періодично помішуючи. Потім перекладіть паелью на тарілку і подавайте до столу, посипавши петрушкою і прикрасивши долькою лимона.
Смачного!
Паелья з морепродуктами – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 500 г рису
- 300 г рибного філе
- 10 креветок
- 500 г морського коктейлю
- 3 помідори
- 10 шт. помідорів чері
- 1 болгарський перець
- 1 стебловий селера
- 100 г зеленого горошку
- 1 пучок зелені (петрушки і кінза)
- 1/2 ч. л. орегано
- щіпка шафрану
- 100 мл рослинної олії
- 1 лимон
- 750 мл бульйону (овочевий або рибний)
- 50 г вершкового масла
- 100 мл напівсолодкого білого вина
- 2 зуб. часнику
- 1 білу цибулю
- сіль і перець чилі – за смаком
Наріжте рибне філе рівними шматочками. Обсмажте на олії до легкої рум'яності. Перекладіть рибу в миску і накрийте фольгою.
Розморозьте і почистіть креветки від панцира і голів. Потім обсмажте залишки на вершковому маслі, залийте 300 мл води, білим вином, додайте сіль і уваріть на половину. Процідіть суміш через сито. Самі креветки обсмажте на олії, додавши помідори чері. Потім перекладіть до риби і накрийте фольгою.
Морський коктейль розморозьте і злегка прогрійте на рослинній олії.
Помідори залийте окропом на кілька хвилин і очистіть від шкірки. Потім перетворіть їх на пюре.
Залийте шафран водою і дайте настоятися.
Болгарський перець наріжте кубиками і обсмажте з цибулею на олії. В кінці додайте часник. Засипте рис і обсмажте кілька хвилин, періодично помішуючи. Додайте горошок і добре перемішайте. Вкиньте перець чилі і орегано.
З'єднайте рибний або овочевий бульйон з креветочним відваром, помідорами і перемішайте. Перелийте суміш до рису, щоб рідина покривала рис. Готуйте на сильному вогні протягом 5 хвилин. Потім перекладіть сюди морський коктейль, рибу і креветки, помідори черрі. Зменшіть вогонь до слабкого і готуйте ще 15 хвилин, не перемішуючи. Дайте настоятися готової паельї і подавайте на стіл з лимонними дольками.
Готово!
Паелья з грибами і болгарським перцем – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 200 г рису (басматі)
- 250 г грибів
- 400 мл овочевого бульйону
- 400 г помідорів
- 2 червоні болгарські перці
- 1 ріпчаста цибуля
- пучок зелені
- 1 ст. л. оливкової олії
- 2 ч. л. подрібненого розмарину
Подрібніть гриби і перець. Промийте рис і просушіть його. Потім відваріть дотримуючись інструкції на упаковці. Обсмажте подрібнену цибулю на розігрітій олії. Додайте гриби, розмарин і добре перемішайте. Потім додайте рис, болгарський перець, помідори і бульйон. Поперчіть за смаком і доведіть до кипіння. Перемішайте паелью, накрийте кришкою і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 25 хвилин. Посипте зеленню і подавайте до столу. Смачного!
Паелья з індичкою і овочами – рецепт
Вам знадобляться:
- 300 г рису
- 150 г філе індички
- 300 г заморожених овочів
- 200 г томатної пасти
- 2 ст. л. оливкової олії
Індичку наріжте скибочками і обсмажте на антипригарной сковороді. Візьміть велику каструлю і нагрівайте в ній 1 столову ложку олії. Обсмажте на ній томатну пасту декілька хвилин. Потім додайте рис і обсмажуйте протягом 2 хвилин. Влийте 800 мл гарячої води і тушкуйте близько 15 хвилин, поки не википить рідина. Додайте приправи за смаком.
Заморожені овочі підігрійте на розігрітій оливковій олії в сковороді. Додайте 50 мл води і накрийте кришкою. Готуйте овочі протягом 5 хвилин.
Потім з'єднайте готову індичку, овочі і рис. Прикрасьте кунжутом і подавайте до столу.
Смачного!
Читайте також: Смачно і просто – готуємо іспанські булочки Ensaimadas
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття