Menu
Як приготувати ідеальний жульєн – 3 рецепта популярної закуски

Як приготувати ідеальний жульєн – 3 рецепта популярної закуски

Жульєн – це традиційна французька закуска із запечених грибів, курячого філе і хрусткою сирною скоринкою зверху.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Жульєн – це традиційна французька закуска із запечених грибів, курячого філе і хрусткою сирною скоринкою зверху. Вони подаються в спеціальному металевому кухлику – кокотниці, де страва найкраще запікається. Жульєн виходить дуже ароматним та смачним, а приготувати її не складе труднощів.

Спочатку словом «жульєн» у французькій кухні називали спосіб нарізки овочів – тонкою соломкою або тонкими кільцями (якщо це цибуля або помідор). Однак з часом любителі смачно поїсти стали найменувати популярну закуску жульєном за характерною нарізкою грибів та овочів.

1. Класичний жульєн з грибами та куркою

Для приготування вам знадобиться:

    • 550 г печериць
    • 2 середні цибулини
    • 2 курячих грудки
    • 70 г сметани
Сметана
  • 100 г твердого сиру
  • 2-3 ч. л. борошна

Классичний жульєн з грибами та куркою

Подрібніть цибулю та наріжте гриби невеликими смужками. Обсмажте цибулю на оливковій олії близько 3 хвилин, після чого додайте гриби і протушкуйте ще 5 хвилин. Наріжте куряче філе на невеликі шматочки (щоб помістилися в кокотницю) і додайте до грибів. Посоліть і готуйте ще 10 хвилин. Потім додайте сметану і борошно, постійно помішуючи, готуйте ще 3 хвилини.
Перекладіть масу з сковороди в кокотницу, посипте тертим сиром і відправляйте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Подавайте гарячим. Смачного!

2. Жульєн з куркою в булочках

Для приготування візьміть такі інгредієнти:

    • 250 г печериць
    • 200 г курячого філе
    • 200 г твердий сир
Сир
  • 1 ч. л. пшеничного борошна
  • 1 цибуля
  • 2 ст. л. сметани
  • 4 круглих булочки
  • сіль та перець – за смаком

Жульєн з куркою в булочках

Обсмажте на олії нарізане на кубики філе. Окремо подрібніть цибулю і обсмажте до прозорості. Нарізані на смужки гриби додайте до цибулі і готуйте до тих пір, поки не випарується рідина. Потім додайте готове філе, борошно, сметану, сіль та перець. Ретельно перемішайте і готуйте до загустіння.

Відріжте верхівку булочки і видаліть серединку. Начиніть їх жульєном і посипте тертим сиром. Відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку, поки сир не розплавиться.

3. Жульєн з грибами на вершках

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 30 г вершкового масла
  • 1,5 ч. л. сушеного базиліка
  • 10 г пшеничного борошна
  • 135 г твердого сиру
  • 140 г печериць
  • 120 мл вершків

Вершки

  • морська сіль – за смаком

Вершки

Розтопіть вершкове масло разом з базиліком. Обсмажте до готовності нарізані на невеликі шматочки гриби. Влийте вершки і протушкуйте близько 5 хвилин під кришкою. Після чого всипте борошно і ретельно перемішайте. Потім перекладіть суміш у формочки для випікання і додайте вершки, що залишились. Зверху натріть сир. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Смачного!

Читайте також: Як приготувати домашній паштет – рецепти і секрети

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття