
Як приготувати ідеальний жульєн – 3 рецепта популярної закуски
Жульєн – це традиційна французька закуска із запечених грибів, курячого філе і хрусткою сирною скоринкою зверху.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Жульєн – це традиційна французька закуска із запечених грибів, курячого філе і хрусткою сирною скоринкою зверху. Вони подаються в спеціальному металевому кухлику – кокотниці, де страва найкраще запікається. Жульєн виходить дуже ароматним та смачним, а приготувати її не складе труднощів.
Спочатку словом «жульєн» у французькій кухні називали спосіб нарізки овочів – тонкою соломкою або тонкими кільцями (якщо це цибуля або помідор). Однак з часом любителі смачно поїсти стали найменувати популярну закуску жульєном за характерною нарізкою грибів та овочів.
1. Класичний жульєн з грибами та куркою
Для приготування вам знадобиться:
- 550 г печериць
- 2 середні цибулини
- 2 курячих грудки
- 70 г сметани

- 100 г твердого сиру
- 2-3 ч. л. борошна
Подрібніть цибулю та наріжте гриби невеликими смужками. Обсмажте цибулю на оливковій олії близько 3 хвилин, після чого додайте гриби і протушкуйте ще 5 хвилин. Наріжте куряче філе на невеликі шматочки (щоб помістилися в кокотницю) і додайте до грибів. Посоліть і готуйте ще 10 хвилин. Потім додайте сметану і борошно, постійно помішуючи, готуйте ще 3 хвилини.
Перекладіть масу з сковороди в кокотницу, посипте тертим сиром і відправляйте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Подавайте гарячим. Смачного!
2. Жульєн з куркою в булочках
Для приготування візьміть такі інгредієнти:
- 250 г печериць
- 200 г курячого філе
- 200 г твердий сир

- 1 ч. л. пшеничного борошна
- 1 цибуля
- 2 ст. л. сметани
- 4 круглих булочки
- сіль та перець – за смаком
Обсмажте на олії нарізане на кубики філе. Окремо подрібніть цибулю і обсмажте до прозорості. Нарізані на смужки гриби додайте до цибулі і готуйте до тих пір, поки не випарується рідина. Потім додайте готове філе, борошно, сметану, сіль та перець. Ретельно перемішайте і готуйте до загустіння.
Відріжте верхівку булочки і видаліть серединку. Начиніть їх жульєном і посипте тертим сиром. Відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку, поки сир не розплавиться.
3. Жульєн з грибами на вершках
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 30 г вершкового масла
- 1,5 ч. л. сушеного базиліка
- 10 г пшеничного борошна
- 135 г твердого сиру
- 140 г печериць
- 120 мл вершків
- морська сіль – за смаком
Розтопіть вершкове масло разом з базиліком. Обсмажте до готовності нарізані на невеликі шматочки гриби. Влийте вершки і протушкуйте близько 5 хвилин під кришкою. Після чого всипте борошно і ретельно перемішайте. Потім перекладіть суміш у формочки для випікання і додайте вершки, що залишились. Зверху натріть сир. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Смачного!
Читайте також: Як приготувати домашній паштет – рецепти і секрети
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття