Як правильно запекти курку в духовці – поради і рецепти
Як правильно запекти курку в духовці – поради і рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
У цій статті ми розповімо, як готувати соковиту, ароматну, ніжну та з хрусткою скоринкою курку. А щоб вона вийшла ідеальною, пропонуємо прислуховуватися таких порад:
- Щоб курка вийшла ароматною і соковитою, замочіть її в розсолі. Візьміть 50 г солі і розведіть в 2 л води. Помістіть сюди курку і відправте в холодильник на ніч. Потім злийте розсіл, промийте курку звичайною водою і обсушіть паперовим рушником.
- Додати більше аромату і смаку допоможе свіжа зелень. Заправте її під шкіру разом з подрібненим часником і невеликим шматочком масла. Також курку можна нафарширувати шматочками апельсина, яблук або лимона, що додасть страві яскравого аромату.
- Багато кухарів використовують в своїй рецептурі суміш мелених і сухих спецій, натрію її під шкірку, щоб при готуванні вони не згоріли. Так ваша страва буде ще смачнішою і ароматною.
- Також, не менш важливий, час і температура запікання. Є два хороших способи: перший – розігріти духовку до 175 градусів і запікати цілу тушку з розрахунку на кожні 450 г курки по 20 хвилин. Плюс додаткові 15 хвилин. Другий – для любителів більш рум'яної і хрусткої курки. Готуйте страву в розігрітій до 230 градусів духовці. При цьому, запікаємо тушку протягом 10-15 хвилин. Потім знижуємо температуру до 175 градусів і тримаємо курку в духовці ще трішки (з розрахунку по 20 хвилин на кожні 450 г).
- Не поспішайте подавати курку відразу. Дайте їй трохи відпочити після духовки, накривши фольгою. Тоді страва буде соковитішою.
Запечена курка в медово-соєвому соусі – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 курка (курча-бройлер вагою 1,8-2 кг)
- 100 г меду
- 4 зубчики часнику
- 120 мл соєвого соусу
- 30 г вершкового масла
- по 1/2 ч. л. меленого імбиру, карі і сушеного базиліка
- сіль і перець – за смаком
- рослинна олія
Ретельно промийте курку і видаліть зайву шкірку навколо шиї і стегон. Натріть її перцем і сіллю з усіх боків.
Готуємо маринад: змішайте мед, соєвий соус, масло кімнатної температури, спеції, подрібнений часник. Ретельно змастіть курку і залиште її на годину. Деко змастіть рослинною олією і перекладіть птицю грудкою вгору. Накрийте фольгою і відправте в розігріту до 230 градусів духовку на 35 хвилин. Потім приберіть фольгу і готуйте курку ще 40 хвилин. Щоб перевірити готовність страви – проткніть курку вилкою в найтовщому місці, витікаючий сік повинен бути прозорим.
Більше цікавих рецептів – в статті Що приготувати із курячих гомілок – 4 оригінальних рецепти
Запечена курка з яблуками – рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- 1 курка (вагою 1,8 кг)
- 100 г сметани
- 100 г кетчупу
- 1 ст. л. приправ для курки
- 3 зелених яблука
- сіль – за смаком
- рослинна олія
Добре вимийте курку і обсушіть паперовим рушником. Приберіть все зайве (пір'я, що залишилось, шкірку). Яблука розріжте на кілька дольок і щільно наповніть курку. Потім перев'яжіть ніжки міцною ниткою.
Приготуйте соус: змішайте сметану, кетчуп і додайте спеції та сіль. Змастіть птицю і залиште її на пів години. Потім перекладіть в казан або в посуд з товстими стінками.
Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 65-70 хвилин. Готово! Яблука можна подати, як гарнір. Смачного!
Читайте також: Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття