
Що приготувати із курячих гомілок – 4 оригінальних рецепти
Курячі гомілки ідеально підійдуть до ситної і смачної вечері. Вони зовсім не примхливі в своєму приготуванні і добре поєднуються з найрізноманітнішими інгредієнтами.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Курячі гомілки ідеально підійдуть до ситної і смачної вечері. Вони зовсім не примхливі в своєму приготуванні і добре поєднуються з найрізноманітнішими інгредієнтами. Пропонуємо вам добірку оригінальних рецептів, які доводять, що з курячих ніжок можна приготувати справжній кулінарний делікатес.
1. Курячі ніжки по-азіатськи з імбиром, часником та медом
Пікантний соус разом з прянощами робить цю страву по-справжньому азіатською. Візьміть інгредієнти:
- 10 курячих гомілок
- 1/4 склянки води
- 1/2 склянки соєвого соусу
- 2 ст. л. меду
- 2 ст. л. коричневого цукру
- 2 ст. л. винного оцту
- 2 зуб. часнику
- 1 ст. л. свіжого імбиру
- 1/2 цибулі
Приготуйте маринад: змішайте воду, соєвий соус, цукор, мед, винний оцет, подрібнений часник, імбир та цибулю. Залийте курячі гомілки маринадом. Щоб він краще пропитав курку – зробіть надрізи на м'ясі і залиште на годину.
Перемістіть гомілки на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте 20 хвилин. Потім переверніть м'ясо і запікайте ще 20 хвилин. Смачного!
2. Курячі ніжки з апельсином і кінзою
Кисло-солодкі нотки апельсина в поєднанні з гострим соусом створює ідеальну гармонію смаку. Для приготування вам знадобиться:
- 20 г свіжої кінзи
- 2 ст. л. свіжого імбиру
- 2 ст. л. часнику
- 2 апельсина
- 2 ст. л. гострого соусу (тобаско, чилі, сацебелі, шрірача, аджика)
- 6 шт. курячих гомілок
- сіль – за смаком
- Для соусу:
- 120 г свіжої кінзи
- 2 чашки несолодкого йогурту
- сіль – за смаком
Приготуйте маринад: змішайте подрібнену зелень, часник, імбир, апельсиновий сік, сіль та гострий соус. Промийте курячі гомілки і помістіть в маринад. Ретельно змастіть ним курку, в тому числі під шкірою. Відправте в холодильник на кілька годин.
Деко змастіть рослинною олією і викладіть курячі ніжки. Збризніть маслом. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини. Потім перевертніть їх і запікайте ще півгодини. Дайте курячим ніжкам охолонути 5-10 хвилин. Тим часом приготуйте соус: змішайте подрібнену зелень, йогурт і сіль. Охолодіть його і подавайте зі стравою. Смачного!
3. Глазуровані ніжки в беконі з солодким соусом
Дуже смачна і святкова страва, яка здивує вас своїм незвичайним смаком. Для приготування візьміть інгредієнти:
- 12 курячих гомілок
- 12 скибочок сирого бекону
- 2 чашки солодкого соусу чилі
- Для соусу:
- 1 чашка солодкого соусу чилі
- 1/2 ст. ананаса (свіжого або консервованого)
- 1 лайм
- 1/4 ст. червоної цибулі
- 1 ч. л. петрушки
М'ясо промийте та висушіть. Кожну курячу ніжку оберніть в сирий бекон і викладіть на деко, змазане олією. Потім полийте солодким соусом чилі і посоліть. Відправте в розігріту до 210 градусів духовку на 15 хвилин. Після чого переверніть і запікайте ще 15 хвилин. Тим часом приготуйте соус: ретельно перемішайте подрібнену червону цибулю, петрушку, нарізаний ананас, соус чилі та сік лайма. Готові ніжки полийте соусом і можете подавати. Смачного!
4. Курячі ніжки, тушковані в сметані
М'ясо буквально тане в роті, а сметанний соус поєднується з будь-яким гарніром. Для приготування вам знадобиться:
- 2 курячих гомілки
- 1 морква
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 зуб. часнику
- 250 г сметани
- 1 ст. води (окріп)
- 60 мл соняшникової олії (для смаження)
- 1 лавровий лист
- 1 ч. л. приправи для курки
- сіль і перець – за смаком
М'ясо вимийте, обсушіть і посоліть. Обсмажте на соняшниковій олії до легкої золотистої скоринки. Потім перекладіть їх в сотейник або каструлю. Подрібніть цибулю, а моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте їх на соняшниковій олії близько 5 хвилин. Перекладіть цибулю та моркву до м'яса, поперчіть, посоліть, додайте приправу для курки і лавровий лист. Влийте окріп і тушкуйте на середньому вогні близько 20 хвилин. Потім додайте подрібнений часник, сметану і тушкуйте ще 20 хвилин. Смачного!
Більше цікавих рецептів – в статті Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття