
Як правильно приготувати мідії — смачні рецепти і поради
Як правильно приготувати мідії — смачні рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Мідії вважаються делікатесом, але приготувати їх дуже просто, а смак — неймовірний. До того ж такий продукт досить універсальний. Мідії ідеально підходять в якості закуски, основної страви або використовуються в супах. Але є кілька правил, які слід дотримуватися при приготуванні мідій:
- якщо мідії вже з відкритими раковиною або пошкоджені, краще їх не використовувати. Це означає, що молюск хворий або мертвий;
- ретельно промивайте раковини жорсткою щіткою, а вусики або нарости слід видалити;
- щоб позбутися від піску, промийте мідії в холодній воді;
- мідії, що не відкрилися під час приготування, краще не використовувати. Вважається, що такий продукт вже зіпсований.
Пропонуємо кілька простих і смачних рецептів з мідіями, які здивують рідних і близьких.
Мідії з вершками і зеленою цибулею — рецепти
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 900 г мідій
- 50 г вершкового масла
- 8 пір'я зеленої цибулі
- 250 мл сидру
- 150 мл вершків
- 2 зуб. часнику
Ретельно промийте мідії від бруду.
У сотейнику розігрійте вершкове масло і додайте подрібнені цибулю та часник. Злегка обсмажте. Потім влийте сидр з вершками і перекладіть мідії. Готуйте під накритою кришкою ще 4-5 хвилин.
Готові мідії розкладіть по тарілках і полийте соусом.
Готово!
Мідії з волоськими горіхами і петрушкою — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 24 великих мідії
- 25 г волоських горіхів
- 20 г вершкового масла
- 2 зуб. часнику
- 1 ст. л. лимонного соку
- 50 г сиру пармезан
- 1 пучок пармезану
Ретельно промийте мідії і опустіть в каструлю з водою. Додайте лимонний сік і варіть протягом 5-7 хвилин. Потім відкиньте їх на друшляк і дайте охолонути.
З'єднайте горіхи, петрушку, сир і масло та ретельно подрібніть масу. Викладіть начинку в кожну мушлю.
Готово!
Мідії з томатами і шпинатом в духовці — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1,5 кг мідії
- 500 г помідорів
- 400-500 г шпинату
- 2 зуб. часнику
- 1/4 пучка петрушки
- 1/2 склянки білого сухого вина
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1/2 ч. л. червоного меленого перцю
- Сіль і перець — за смаком
Ретельно промийте мідії. Подрібніть помідори і часник. В окремій ємності з'єднайте оливкову олію, помідори, часник, петрушку, червоний перець і вино. Потім перекладіть сюди мідії і відправте їх в холодильник на 10 хвилин.
Викладіть мідії в форму для випічки і відправте в розігріту до 200 градусів на 10 хвилин. За цей час повинні відкритися раковини.
Тим часом відваріть на пару або обсмажте шпинат. Перекладіть його на тарілку і додайте сіль та перець. Потім поступово викладайте мідії, що відкрилися. Ті, що так і залишилися закритими — викиньте.
Додайте соус з форми в тарілку і прикрасьте петрушкою.
Готово!
Читайте також: Як приготувати рибу дорадо — рецепти і секрети ідеальної страви
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття