Menu
Як правильно приготувати мідії — смачні рецепти і поради

Як правильно приготувати мідії — смачні рецепти і поради

Як правильно приготувати мідії — смачні рецепти і поради

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Мідії вважаються делікатесом, але приготувати їх дуже просто, а смак — неймовірний. До того ж такий продукт досить універсальний. Мідії ідеально підходять в якості закуски, основної страви або використовуються в супах. Але є кілька правил, які слід дотримуватися при приготуванні мідій:

  • якщо мідії вже з відкритими раковиною або пошкоджені, краще їх не використовувати. Це означає, що молюск хворий або мертвий;
  • ретельно промивайте раковини жорсткою щіткою, а вусики або нарости слід видалити;
  • щоб позбутися від піску, промийте мідії в холодній воді;
  • мідії, що не відкрилися під час приготування, краще не використовувати. Вважається, що такий продукт вже зіпсований.

Пропонуємо кілька простих і смачних рецептів з мідіями, які здивують рідних і близьких.

Мідії з вершками і зеленою цибулею — рецепти

Мідії з вершками і зеленою цибулею

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 900 г мідій
  • 50 г вершкового масла
  • 8 пір'я зеленої цибулі
  • 250 мл сидру
  • 150 мл вершків

Вершки

  • 2 зуб. часнику

Ретельно промийте мідії від бруду.

У сотейнику розігрійте вершкове масло і додайте подрібнені цибулю та часник. Злегка обсмажте. Потім влийте сидр з вершками і перекладіть мідії. Готуйте під накритою кришкою ще 4-5 хвилин.

Готові мідії розкладіть по тарілках і полийте соусом.

Готово!

Мідії з волоськими горіхами і петрушкою — рецепт

Мідії з волоськими горіхами і петрушкою

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 24 великих мідії
  • 25 г волоських горіхів
  • 20 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 2 зуб. часнику
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 50 г сиру пармезан
  • 1 пучок пармезану

Ретельно промийте мідії і опустіть в каструлю з водою. Додайте лимонний сік і варіть протягом 5-7 хвилин. Потім відкиньте їх на друшляк і дайте охолонути.

З'єднайте горіхи, петрушку, сир і масло та ретельно подрібніть масу. Викладіть начинку в кожну мушлю.

Готово!

Мідії з томатами і шпинатом в духовці — рецепт

Мідії з томатами і шпинатом в духовці

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1,5 кг мідії
  • 500 г помідорів
  • 400-500 г шпинату
  • 2 зуб. часнику
  • 1/4 пучка петрушки
  • 1/2 склянки білого сухого вина
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1/2 ч. л. червоного меленого перцю
  • Сіль і перець — за смаком

Ретельно промийте мідії. Подрібніть помідори і часник. В окремій ємності з'єднайте оливкову олію, помідори, часник, петрушку, червоний перець і вино. Потім перекладіть сюди мідії і відправте їх в холодильник на 10 хвилин.

Викладіть мідії в форму для випічки і відправте в розігріту до 200 градусів на 10 хвилин. За цей час повинні відкритися раковини.

Тим часом відваріть на пару або обсмажте шпинат. Перекладіть його на тарілку і додайте сіль та перець. Потім поступово викладайте мідії, що відкрилися. Ті, що так і залишилися закритими — викиньте.

Додайте соус з форми в тарілку і прикрасьте петрушкою.

Готово!

Читайте також: Як приготувати рибу дорадо — рецепти і секрети ідеальної страви

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття