
У чому користь кукурудзи і що з нею приготувати — смачні і незвичайні рецепти
У чому користь кукурудзи і що з нею приготувати — смачні і незвичайні рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Кукурудза — популярний продукт, який відомий у всьому світі. Його широко застосовують в кулінарії в сирому, консервованому або відварному вигляді, оскільки оцінили всі корисні властивості цього овочу.
Кукурудзяні зерна багаті на вітаміни РР, Е, D, К, В (В1, В2), а також аскорбіновою кислотою. У ній містяться цінні мінеральні речовини, такі як кальцій, калій, фосфор, магній, залізо. А в кукурудзяному білку присутні незамінні для організму амінокислоти триптофан і лізин.
Пропонуємо і вам приготувати корисну і смачну страву з кукурудзою з нашої добірки.
Смажена кукурудза «Конфетті» — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 2 ст. л. оливкової олії
- 0,5 ст. подрібненого червоної цибулі
- 1 нарізаного солодкого перцю
- 2 ст. л. вершкового масла
- 4 склянки кукурудзяних зерен
- 1,5 ч. л. крупнозернистою солі
- 1 ч. л. меленого чорного перцю
- 2 ст. л. подрібненого базиліка
Розігрійте оливкову олію на сковороді і обсмажте цибулю до м'якості. Потім додайте солодкий перець і готуйте ще 2 хвилини.
Розтопіть вершкове масло на сковороді і додайте кукурудзу, сіль та перець. Готуйте на помірному вогні, періодично помішуючи, протягом 7 хвилин. Потім вмішайте базилік і подавайте салат на стіл.
Смачного!
Салат зі свіжої вареної кукурудзи — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 5 качанів кукурудзи
- 1/2 склянки подрібненої червоної цибулі
- 3 ст. л. яблучного оцту
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1/2 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. меленого чорного перцю
- 1/2 склянки нарізаних соломкою листя базиліка
Опустіть кукурудзу в киплячу воду на три хвилини, щоб вийшов крохмаль. Потім перекладіть її в холодну воду, щоб зберегти колір. Потім зріжте зерна.
У салатниці з'єднайте зерна кукурудзи, червону цибулю, оцет, оливкову олію, сіль і перець. Перед подачею прикрасьте базиліком.
Готово!
Варена кукурудза в качанах з сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 0,5 ст. оливкової олії
- 2 зуб. часнику
- 0,5 склянки пармезану
- 2 ст. л. подрібненої петрушки
- 0,5 ч. л. солі
- 6 качанів жовтої кукурудзи (розрізаних поперек навпіл)
Розігрійте оливкову олію на сковороді. Обсмажте подрібнений часник протягом 1 хвилини. Потім зніміть з плити і остудіть. З'єднайте його з пармезаном, перед цим відклавши дві столові ложки сиру. Додайте петрушку і сіль. Добре перемішайте масу.
Відваріть кукурудзу в підсоленій воді протягом 5 хвилин. Потім змастіть її сирною сумішшю, а зверху присипте пармезаном.
Готово!
Читайте також: Що приготувати з кукурудзи – рецепти і секрети
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття