Menu
У чому користь кукурудзи і що з нею приготувати — смачні і незвичайні рецепти

У чому користь кукурудзи і що з нею приготувати — смачні і незвичайні рецепти

У чому користь кукурудзи і що з нею приготувати — смачні і незвичайні рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кукурудза — популярний продукт, який відомий у всьому світі. Його широко застосовують в кулінарії в сирому, консервованому або відварному вигляді, оскільки оцінили всі корисні властивості цього овочу.

Кукурудзяні зерна багаті на вітаміни РР, Е, D, К, В (В1, В2), а також аскорбіновою кислотою. У ній містяться цінні мінеральні речовини, такі як кальцій, калій, фосфор, магній, залізо. А в кукурудзяному білку присутні незамінні для організму амінокислоти триптофан і лізин.

Пропонуємо і вам приготувати корисну і смачну страву з кукурудзою з нашої добірки.

Смажена кукурудза «Конфетті» — рецепт

Смажена кукурудза «Конфетті»

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 0,5 ст. подрібненого червоної цибулі
  • 1 нарізаного солодкого перцю
  • 2 ст. л. вершкового масла

Вершкове масло Яготинське

  • 4 склянки кукурудзяних зерен
  • 1,5 ч. л. крупнозернистою солі
  • 1 ч. л. меленого чорного перцю
  • 2 ст. л. подрібненого базиліка

Розігрійте оливкову олію на сковороді і обсмажте цибулю до м'якості. Потім додайте солодкий перець і готуйте ще 2 хвилини.

Розтопіть вершкове масло на сковороді і додайте кукурудзу, сіль та перець. Готуйте на помірному вогні, періодично помішуючи, протягом 7 хвилин. Потім вмішайте базилік і подавайте салат на стіл.

Смачного!

Салат зі свіжої вареної кукурудзи — рецепт

Салат зі свіжої вареної кукурудзи

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 5 качанів кукурудзи
  • 1/2 склянки подрібненої червоної цибулі
  • 3 ст. л. яблучного оцту
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. меленого чорного перцю
  • 1/2 склянки нарізаних соломкою листя базиліка

Опустіть кукурудзу в киплячу воду на три хвилини, щоб вийшов крохмаль. Потім перекладіть її в холодну воду, щоб зберегти колір. Потім зріжте зерна.

У салатниці з'єднайте зерна кукурудзи, червону цибулю, оцет, оливкову олію, сіль і перець. Перед подачею прикрасьте базиліком.

Готово!

Варена кукурудза в качанах з сиром — рецепт

Варена кукурудза в качанах з сиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 0,5 ст. оливкової олії
  • 2 зуб. часнику
  • 0,5 склянки пармезану

Парменталь

  • 2 ст. л. подрібненої петрушки
  • 0,5 ч. л. солі
  • 6 качанів жовтої кукурудзи (розрізаних поперек навпіл)

Розігрійте оливкову олію на сковороді. Обсмажте подрібнений часник протягом 1 хвилини. Потім зніміть з плити і остудіть. З'єднайте його з пармезаном, перед цим відклавши дві столові ложки сиру. Додайте петрушку і сіль. Добре перемішайте масу.

Відваріть кукурудзу в підсоленій воді протягом 5 хвилин. Потім змастіть її сирною сумішшю, а зверху присипте пармезаном.

Готово!

Читайте також: Що приготувати з кукурудзи – рецепти і секрети

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття