Menu
У чому користь чорної смородини і що з нею приготувати — смачні рецепти

У чому користь чорної смородини і що з нею приготувати — смачні рецепти

У чому користь чорної смородини і що з нею приготувати — смачні рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Чорна смородина — не тільки смачна, але і дуже корисна ягода. Завдяки таким властивостям, чорну смородину вживають не тільки в кулінарії, але й в медицині. У ягоді містяться вітаміни А, Е, B1, B2, B5, B6, С. Чорна смородина здатна відновити сили організму після перенесених захворювань і підвищити імунітет.

Пропонуємо кілька смачних і корисних рецептів десерту із чорної смородини.

Морозиво зі смородини і сметани — рецепт

Морозиво зі смородини і сметани

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 300 г чорної смородини
  • 300 г сметани

Сметана

  • 5 ст. л. цукру

Добре промийте ягоди і обдайте окропом, щоб вони пустили більше соку. Потім подрібніть її за допомогою блендера. Якщо хочете отримати чисте ягідне пюре, то пропустіть масу через сито.

Додайте сметану, цукор і добре перемішайте. Потім перелийте отриману масу у формочки для морозива і вставте палички. Відправте форми в морозилку на 3-4 години.

Готове морозиво занурте в гарячу воду на кілька секунд.

Готово!

Мафіни з морквою і чорною смородиною — рецепт

Мафіни з морквою і чорною смородиною

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 100 г пшеничного борошна
  • 100 г толокна
  • 3 курячих яйця
  • 100 г цукру
  • 2 ст. л. меду
  • 150 г рослинної олії
  • 3 моркви
  • 1/2 ч. л. солі
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1,5 склянки смородини
  • 100 г гречаного борошна
  • Кориця — до смаку

Візьміть невелику ємність і з'єднайте в ній всі види борошна, корицю, сіль і розпушувач.

В окремій ємності з'єднайте яйця, цукор, мед і рослинну олію. Добре перемішайте масу.

Очистіть і натріть моркву. Потім перемішайте борошняну і яєчну суміші і додайте моркву з ягодами.

Візьміть форми для випічки, викладіть тісто і відправте кекси в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Готово!

Крем з чорної смородини — рецепт

Крем з чорної смородини

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 300 г свіжої чорної смородини
  • Цедра і сік половини лимона
  • 50 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 100 г цукру
  • 2 яйця

Перекладіть ягоди в каструлю і додайте 2 ст. л. води. Варіть смородину на повільному вогні протягом 5-10 хвилин. Потім додайте до них цукор, масло, лимонний сік і цедру. Перемішайте масу, поки не розчиниться цукор.

Яйця злегка збийте і додайте в каструлю. Продовжуйте варити крем протягом 30-35 хвилин. При цьому постійно помішуйте масу.

Готовий крем можна зберігати в холодильнику до 2 тижнів або заморозити.

Готово!

Читайте також: У чому користь червоної смородини і що з нею приготувати — смачні рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність. Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття