Menu
У чому користь червоної смородини і що з нею приготувати — смачні рецепти

У чому користь червоної смородини і що з нею приготувати — смачні рецепти

У чому користь червоної смородини і що з нею приготувати — смачні рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Червона смородина не тільки неймовірно смачна, а й корисна. Вона — багате джерело клітковини і антиоксидантів, необхідних для організму.

До того ж ці маленькі ягідки покращують роботу серця і стан кровоносних судин, зміцнюють імунітет і нормалізують травлення. Тому страви з неї завжди будуть неймовірно корисними і смачними.

Джем із червоної смородини — рецепт

Джем із червоної смородини

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 кг червоної смородини
  • 1 кг цукру
  • 200 мл води

Ягоди переберіть і добре промийте. Воду поставте на плиту і доведіть до кипіння. Потім заливаємо ягоди водою і знову доводимо їх до кипіння, продовжуючи готувати ще 5 хвилин. Вони повинні почати лопатися і випускати сік.

Візьміть каструлю і поставте на неї сито або друшляк з марлею. Вилийте ягоди з соком, при цьому ягоди починаємо товкти. Таким чином в каструлі ви отримаєте сік з червоної смородини.

Поставте каструлю на вогонь і додайте цукровий пісок. Перемішайте і доведіть до кипіння. Потім зробіть маленький вогонь і варіть джем ще 30 хвилин.

Готовий джем розлийте по стерилізованим банкам і закатати кришками. Потім відставте на добу, щоб джем загус.

Готово!

Галета з червоною смородиною — рецепт

Галета з червоною смородиною

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 150 г борошна
  • 50 г вівсяних пластівців з висівками
  • 3 ст. л. води крижаної
  • 120 г вершкового масла


Вершкове масло Яготинське

  • 230
  • 230 г червоної смородини
  • 2 ст. л. крохмалю кукурудзяного
  • 6 ст. л. цукру (2 ст.л.-в тісто, 4 ст.л.-в начинку)
  • 1 жовток яєчний

Просійте борошно і з'єднайте її з вівсяними пластівцями з висівками, дрібкою солі, цукром. Добре перемішайте.

Холодне вершкове масло наріжте невеликими кубиками і додайте до борошна. Перемішайте масу до консистенції крихти. Потім влийте холодну воду і замісіть тісто.

Готуємо начинку. Для цього з'єднаєте смородину, цукор і крохмаль. Добре перемішайте.

Розкачайте тісто в овальний тонкий пласт і зверху викладіть начинку. Краї тіста залиште вільними. Потім загорніть їх всередину, утворивши складочки. Змастіть тісто яєчним жовтком і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

Готово!

Курд із червоної смородини — рецепт

Курд із червоної смородини

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 600 г червоної смородини
  • 400 г цукру
  • 50 мл лимонного соку
  • 100 г вершкового масла

Вершкове масло Яготинське

  • 6 жовтків
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. ванільного цукру

Пересипьте смородину в каструлю і кип'ятіть протягом 5-10 хвилин. Вони повинна дати сік. Потім перетріть ягоди через сито і додайте розтоплене вершкове масло, лимонний сік, сік смородини і цукор. Поставте масу на вогонь і готуйте, поки цукор повністю не розчиниться, постійно помішуючи. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути.

Тим часом збийте яйця з ванільним цукром. Отриману масу влийте до ягідному соку. Знову поставити каструлю на вогонь і варіть на повільному вогні, постійно помішуючи до загустіння.

Готовий курд розлийте по банках і дайте охолонути.

Готово!

Читайте також: Час молочних коктейлів — ТОП-5 простих і дуже смачних рецептів

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність. Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття