
У чому користь брусниці і що з нею приготувати — рецепти і поради
Однією з найбільш корисний ягід по праву можна вважати саме брусницю.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Однією з найбільш корисний ягід по праву можна вважати саме брусницю. Вона багата на вітаміни групи A, B, C, а ще корисними мікроелементами — залізо і марганець.
Щоб отримати неймовірно смачну ще й корисну страву — ділимося найкращими рецептами.
Салат з брусницею, куркою і грибами — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 300 г курки (філе)
- 300 г грибів
- 4 яйця
- 2 упаковки йогурту (грецького)
- 100 г брусниці
Добре промийте філе курки, відваріть і остудіть його. Тим часом відваріть яйця. Коли м'ясо охололо — розберіть на волокна і дрібно наріжте. Яйця поріжте невеликими кубиками.
Ретельно промийте гриби, наріжте шматочками і обсмажте на сковороді. Остудіть.
Візьміть велику миску і з'єднайте в ній всі підготовлені інгредієнти. Додайте брусницю і заправте йогуртом.
Розкладіть по тарілках і прикрасьте брусницею.
Смачного!
Пиріг з брусницею і яблуками — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 10 ст. л. брусниці
- 1 яблуко
- 2 яйця
- 2 ч. л. вершкового масла
- 300 г листкового тіста
- 3 ст. л. цукру
- 1 ст. л. сметани
Добре промийте яблука, очистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте невеликими кубиками.
Готуємо начинку. Візьміть сковороду, розігрійте вершкове масло і перекладіть сюди яблука і цукор. Добре перемішайте і обсмажте до м'якості. З'єднайте одне яйце і сметану. Ретельно збийте за допомогою блендера або вінчика. До отриманої маси додайте яблука і брусницю. Добре перемішайте.
Візьміть форму для випічки і змастіть маслом. Візьміть дві третини листкового тіста і розкатайте в широке коло. Перекладіть у форму і рівномірно розподіліть начинку. Краї змастіть злегка збитим яйцем. Тісто, що залишилося теж розкатайте і накрийте пиріг. Защипніть краю і відставте в тепле місце на пів години. Тим часом розігрійте духовку до 200 градусів. Злегка змастіть пиріг збитим яйцем і відправте в духовку на 25-30 хвилин.
Готово!
Брусничний соус до м'яса — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 200 г брусниці
- 100 г цукру
- 1 лимон
- 7 см кореня імбиру
- 1 ч. л. кориці
- 1 ч. л. трав
Добре промийте брусницю і перекладіть в каструлю. Корінь імбиру натріть на тертці і додайте до брусниці в каструлю. Поставте на середній вогонь. Всипте трави (добре підійдуть прованські) і протушкувати суміш протягом 10 хвилин.
Тим часом натріть цедру лимона. Можна використовувати й апельсин — за бажанням. Вичавіть сік.
Добре проварену брусницю подрібніть за допомогою блендера, додайте цедру і лимонний сік. Потім додайте корицю, цукор і продовжуйте варити на слабкому вогні протягом 20 хвилин, постійно помішуючи. За бажанням, можна ще додати розведений у воді крохмаль. У такому випадку слід довести соус тільки до кипіння. Готово!
Готуйте м'ясо і подавайте до столу.
Про те, як приготувати смачне м'ясо - у статті Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою
Читайте також: Готуємо низькокалорійні десерти — 4 корисних рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття