У чому користь айви і що з нею приготувати — рецепти
У чому користь айви і що з нею приготувати — рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Восени на прилавках магазина можна зустріти ще один смачний і неймовірний фрукт — айву. Ароматні плоди айви ідеально підходять для випічки, різних заготовок і навіть приготування м'ясних страв.
В айві міститься безліч корисних речовин: глюкоза, пектинові сполуки, фруктоза, солі калію, заліза, кальцію, фосфору і міді, а також вітаміни А, В, С, Е і РР. До того ж, у ній міститься велика кількість антиоксидантів, які допомагають при стресі та сильний розумовий напрузі.
У цій статті ділимося найсмачнішими і ароматними рецептами з айвою.
Шарлотка з айвою — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 4 яйця
- 1 ст. цукру
- 1 ст. пшеничного борошна
- 30 г вершкового масла
- 2 айви
Наріжте айву часточками і обсмажте на вершковому маслі, посипавши цукром. Вона повинна стати рум'яною.
Тим часом приготуйте тісто. Збийте яйця до білої пишної маси. Потім всипте цукор і продовжуйте збивати, поки він не розчиниться. Масу, що вийшла перелийте в миску і всипте борошно. Перемішайте.
Форму для випічки застеліть пергаментом і викладіть айву. Залийте її тістом. Відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Готово!
Солодкий плов з айвою — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 150 г рису
- 0,5 моркви
- 2 айви
- 2 ст. л. родзинок
- 2 ст. л. волоських горіхів
- 40 г вершкового масла
- 2 ст. л. цукру
- 2 щіпки солі
Промийте рис кілька разів. Очистіть і розріжте айву на 4 частини. Моркву також очистіть і наріжте невеликими брусочками.
Візьміть глибоку сковороду і викладіть моркву та айву. Всипте цукор і готуйте протягом 3-5 хвилин до рум'яності.
Горіхи злегка розімніть в руках і перекладіть в сковороду. Додайте родзинки. Обсмажуйте масу ще 1 хвилину. Потім додайте рис і розподіліть по всій поверхні. Влийте гарячу воду, накрийте кришкою і готуйте рис 20 хвилин.
Готово!
Запіканка з гарбузом, кисломолочним сиром і айвою — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 400 г кисломолочного сиру
- 2 курячих яйця
- 70 г цукру
- 100 г очищеного гарбуза
- 100 г айви
- 1 ч. л. розпушувача
- 3 ст. л. манної крупи
Візьміть глибоку миску і з'єднайте сир, цукор і курячі яйця. За допомогою блендера збийте масу до однорідної консистенції. Потім додайте манку і розпушувач. Добре перемішайте масу і відставте на 15 хвилин.
Очистіть гарбуз і натріть на дрібній тертці. Додайте до тіста і ретельно перемішайте.
Форму для випічки застеліть пергаментом і викладіть тісто. Айву наріжте скибочками і вставте в сирний шар по всій поверхні.
Відправте запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
Готово!
Читайте також: Як смачно і просто приготувати гарбуз в духовці — рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття