Menu
У чому користь айви і що з нею приготувати — рецепти

У чому користь айви і що з нею приготувати — рецепти

У чому користь айви і що з нею приготувати — рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Восени на прилавках магазина можна зустріти ще один смачний і неймовірний фрукт — айву. Ароматні плоди айви ідеально підходять для випічки, різних заготовок і навіть приготування м'ясних страв.

В айві міститься безліч корисних речовин: глюкоза, пектинові сполуки, фруктоза, солі калію, заліза, кальцію, фосфору і міді, а також вітаміни А, В, С, Е і РР. До того ж, у ній міститься велика кількість антиоксидантів, які допомагають при стресі та сильний розумовий напрузі.

У цій статті ділимося найсмачнішими і ароматними рецептами з айвою.

Шарлотка з айвою — рецепт

Шарлотка з айвою

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 1 ст. цукру
  • 1 ст. пшеничного борошна
  • 30 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 2 айви

Наріжте айву часточками і обсмажте на вершковому маслі, посипавши цукром. Вона повинна стати рум'яною.

Тим часом приготуйте тісто. Збийте яйця до білої пишної маси. Потім всипте цукор і продовжуйте збивати, поки він не розчиниться. Масу, що вийшла перелийте в миску і всипте борошно. Перемішайте.

Форму для випічки застеліть пергаментом і викладіть айву. Залийте її тістом. Відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.

Готово!

Солодкий плов з айвою — рецепт

Солодкий плов з айвою

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 150 г рису
  • 0,5 моркви
  • 2 айви
  • 2 ст. л. родзинок
  • 2 ст. л. волоських горіхів
  • 40 г вершкового масла
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 щіпки солі

Промийте рис кілька разів. Очистіть і розріжте айву на 4 частини. Моркву також очистіть і наріжте невеликими брусочками.

Візьміть глибоку сковороду і викладіть моркву та айву. Всипте цукор і готуйте протягом 3-5 хвилин до рум'яності.

Горіхи злегка розімніть в руках і перекладіть в сковороду. Додайте родзинки. Обсмажуйте масу ще 1 хвилину. Потім додайте рис і розподіліть по всій поверхні. Влийте гарячу воду, накрийте кришкою і готуйте рис 20 хвилин.

Готово!

Запіканка з гарбузом, кисломолочним сиром і айвою — рецепт

Запіканка з гарбузом, кисломолочним сиром і айвою

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 400 г кисломолочного сиру

Кисломолочний сир

  • 2 курячих яйця
  • 70 г цукру
  • 100 г очищеного гарбуза
  • 100 г айви
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 3 ст. л. манної крупи

Візьміть глибоку миску і з'єднайте сир, цукор і курячі яйця. За допомогою блендера збийте масу до однорідної консистенції. Потім додайте манку і розпушувач. Добре перемішайте масу і відставте на 15 хвилин.

Очистіть гарбуз і натріть на дрібній тертці. Додайте до тіста і ретельно перемішайте.

Форму для випічки застеліть пергаментом і викладіть тісто. Айву наріжте скибочками і вставте в сирний шар по всій поверхні.

Відправте запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

Готово!

Читайте також: Як смачно і просто приготувати гарбуз в духовці — рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття