
Стейк із капусти — готуємо незвичайну і смачну страву за півгодини
Якщо хочете спробувати щось нове і незвичайне — приготуйте стейк із капусти.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Якщо хочете спробувати щось нове і незвичайне — приготуйте стейк із капусти. Такі веганські «стейки» відмінно підійдуть в якості гарніру або як самостійна страва, якщо ви додасте до нього пікантний соус.
Стейк із капусти з беконом і сирним соусом — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1/2 невеликого качана салату айсберг
- 80 г бекону
- 20 г кедрового горіха
Для сирного соусу вам знадобляться:
- 150 мл вершків
- 20 мл бекону
- 80 г кисломолочного сиру
- 80 г сиру з блакитною пліснявою
- 1 г розмарину
- 80 г напівтвердого сиру
Очистіть капусту від млявих верхніх листків.
Приготуйте сирний соус. Для цього викладіть в сотейник скибочку бекону і розмарин. Підсмажте його до рум'яної скоринки. Додайте вершки і доведіть до кипіння. Зробіть слабкий вогонь і додайте обидва види сирів. Постійно помішуйте, поки сири не розплавляться. Потім дістаньте бекон і розмарин.
Обсмажте бекон на гриль-сковороді до золотистої скоринки. Потім перекладіть його на деко для запікання і додайте кедрові горіхи. Відправте в розігріту до 150 градусів духовку на 8-15 хвилин. Бекон повинен стати хрустким.
На гриль-сковороді, на витопленій олії, прижарте капусту з боку зрізу при сильному вогні.
Викладіть капусту на тарілку, полийте сирним соусом і прикрасьте чіпсами з бекону і кедровими горішками.
Смачного!
Стейки з молодої капусти — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 400 г білокачанної капусти
- 2 ст. л. рибного соусу
- 4 ст. л. рослинної олії
- 2 ст. л. лимонного соку
- 3 гілочки кінзи
- 5 г перцю чилі
- 1 ч. л. цукру
Розріжте капусту на не дуже товсті скибочки. Перекладіть на деко, застелене фольгою. Збризніть рослинною олією і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 50 хвилин.
Тим часом приготуйте соус: з'єднайте рибний соус, лимонний сік, подрібнену кінзу, цукор і перець чилі. Добре перемішайте.
Готові стейки полийте цією сумішшю і подавайте до столу.
Готово!
Стейк із молодої капусти з печеними баклажанами — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 250 г молодої капусти
- 15 г оливкової олії
- 10 г соєвого соусу
- 5 г волоських горіхів
- 3 г фісташок
- 60 г баклажанів
- сіль і перець
Для соусу:
- 50 г соку лимона
- 5 г перцю чилі
- 5 г часник
- 5 г імбиру
- 30 г цукру
- 40 г соєвого соусу
- 30 г меду
- 5 г кінзи
- 3 г крохмалю
Готуємо стейк. Для цього розріжте молоду капусту на 4 частини. Замаринуйте шматочки в оливковій олії і соєвому соусі протягом 5 хвилин. Обсмажте з усіх боків на грилі.
Наріжте баклажани кубиками. Обсмажте на грилі і з'єднайте з тайським соусом, сіллю і перцем.
Готуємо соус. Для цього перемішайте всі інгредієнти за допомогою блендера.
Викладіть стейк із капусти і баклажани на тарілку та прикрасьте подрібненими волоськими горіхами і фісташками. Подавайте з соусом.
Смачного!
Читайте також: Корисно і просто — готуємо пасту із цукіні
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття