4 смачних і незвичайних страви з броколі — просто і неймовірно смачно
Капуста броколі не тільки корисна, але й неймовірно смачна, якщо знати, як правильно її приготувати.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Капуста броколі не тільки корисна, але й неймовірно смачна, якщо знати, як правильно її приготувати. Для цього ділимося добіркою незвичайних, оригінальних і апетитних страв, які дуже легко готуються.
Сирний крем-суп з броколі — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 115 г вершкового масла
- 1 цибулина
- 200 мл молока
- 40 г борошна
- 300 г твердого сиру
- 250 мл жирних вершків
- 3 качана броколі
- 500 мл овочевого бульйону
- Сіль і перець — за смаком
- Щіпка меленого мускатного горіха
В першу чергу розтопіть вершкове масло. Подрібніть цибулю і обсмажте протягом 5 хвилин. Додайте борошно і продовжуйте готувати ще 1 хвилину. Влийте вершки, молоко, постійно помішуючи протягом 2 хвилин. Потім додайте мускатний горіх, суцвіття броколі, перець і сіль. Доведіть суміш до кипіння, зробіть мінімальний вогонь і продовжуйте готувати ще 20-30 хвилин.
Тим часом натріть сир і порційно додайте в суміш. За допомогою блендера пюріруйте масу і проваріть ще кілька хвилин.
Готово!
Оладки з броколі з сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 230 г броколі
- 1 яйце
- 30 г пармезану
- 1 зубчик часнику
- 65 г борошна
- Сіль і перець — за смаком
- Рослинна олія — для смаження
Подрібніть суцвіття і очищене стебло броколі. Потім відваріть капусту на пару протягом 5 хвилин і дайте охолонути.
Злегка збийте яйце. Додайте борошно, натертий на дрібній тертці пармезан, подрібнений часник, сіль і перець. Добре перемішайте і з'єднайте з броколі. За допомогою товкачки перемішайте масу.
Потім розігрійте олію на сковороді і обсмажте оладки з обох боків до рум'яного кольору.
Готово!
Салат з броколі в йогуртово-лимонної заправці — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 качан броколі
- 150 г червоної капусти
- 1 морква
- 100 г грецького йогурту
- 1 ч. л. білого винного оцту
- 2 ст. л. лимонного соку
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- 1 ч. л. сушеного лука
- 1 ч. л. сушеного часнику
- Сіль і перець — за смаком
- Жменя мигдалю
- Жменя сушеної журавлини
Броколі розділіть на суцвіття і відваріть в киплячій воді протягом 3 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб капуста залишилася хрусткою. Потім відразу перекладіть броколі в холодною воду і дайте охолонути.
Тим часом нашаткуйте капусту, натріть моркву і подрібніть горіхи. Перекладіть все в миску і з'єднайте з журавлиною і броколі.
Готуємо заправку. Для цього змішайте йогурт, оцет, лимонний сік, гірчицю, цибулю, часник, сіль і перець. Заправте салат і перемішайте.
Готово!
Салат з броколі, беконом і виноградом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 качан броколі
- 1 червона цибулина
- 4 смужки бекону
- 150 г червоного винограду
- 1 ч. л. яблучного оцту
- 60 г майонезу
- 1 ч. л. гірчиці
- 1 зуб. часнику
- Сіль і перець — за смаком
- Жменя насіння соняшнику
Броколі слід розібрати на суцвіття. Потім відваріть їх на пару протягом 4-5 хвилин. Скибочки бекону обсмажте до золотистої скоринки. Потім подрібніть цибулю і охолоджений бекон. Виноград розріжте на четвертинки, видаливши кісточки всередині. Всі інгредієнти з'єднайте з броколі і насінням.
Готуємо заправку. Для цього змішайте майонез, подрібнений часник, гірчицю, оцет, сіль і перець. Заправте салат і подавайте до столу.
Смачного!
Читайте також: Капуста броколі — чим вона корисна та що з нею приготувати
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття