
Смачно та без шкоди для фігури — дієтичні рецепти паски до Великодня
Ми підготували кілька рецептів низькокалорійної, проте неймовірно смачної паски, якою буде насолоджуватися уся родина.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
«Не я б’ю, верба б’є! За тиждень — Великдень!». А й справді, скільки ж їх залишилося, днів до цього світлого величного свята? Треба мерщій готуватися! А що при слові «Великдень» першим спадає на думку? Звісно ж запашна, солодка паска.
У кожній країні вона виглядає й готується по-різному. До прикладу, у Німеччині паска схожа на пиріг, в який додають родзинки, горіхи, заплітають його у косу та запікають.
Італійська паска — коломба – схожа на традиційну українську, проте з яскравим лимонним ароматом і додаванням цедри, а ще італійці печуть пасхальний кекс панеттоне з додаванням рому, цукатів, прикрашений мигдалем і термостатним цукром. На півдні ж Італії паска дуже відрізняється від інших регіонів: тут печуть пиріг із сиром пекоріно, пармезаном, різними сортами ковбас та вареними яйцями, а от сицилійці печуть відкритий пиріг з вареною пшеницею, сиром та цукатами. У Фінляндії великодня паска має вигляд запеченої житньої каші мяммі, яку готують із цукром та вершками.
Проте, якими б цікавими й оригінальними не були закордонні рецепти й традиції, своє — завжди рідне, і наша українська пасочка була, є і буде найсмачнішою на цілій планеті!
Читайте також: Як спекти великодню випічку за всіма правилами — секрети і рецепт
Є різні варіації рецептури української паски, та не всі вони підходять тим, хто стежить за фігурою, і в шаленому розмаїтті пасхальних солодощів дуже боїться погладшати, адже «з’їсти один шматочок і зупинитися» — це абсолютно нереальна, і зовсім не великодня історія! Саме для вас ми підготували кілька рецептів низькокалорійної, проте неймовірно смачної паски, якою буде насолоджуватися уся родина.
Апельсинова паска з сухофруктами на ряжанці
Інгредієнти:
- ряжанка 100г
- борошно вівсяне або цільнозернове 160г (+ 1 ст.л)
- 2 курячі яйця
- 50 г меду
- 20 г апельсинового соку
- апельсинова цедра 1 ч.л.
- родзинки 50г
- курага 30г
- чорнослив 30г
- сода 1 ч.л.
Приготування:
Духовку одразу розігріваємо до 180 градусів. Сухофрукти ретельно миємо, заливаємо окропом на кілька хвилин для знезараження і розм’якшення. Після цього курагу й чорнослив нарізаємо на шматочки, додаємо ізюм і столову ложку борошна, щоб вони краще змішалися з тістом. Ряжанку змішуємо з цедрою, апельсиновим соком і содою. Залишаємо на деякий час, щоб сода почала діяти. У цей час, в окремій посудині змішуємо яйця з медом, додаємо борошно і гарненько все перемішуємо. Додаємо в цю масу ряжанку, висипаємо сухофрукти, замішуємо тісто і одразу ж викладаємо по формочках! Випікаємо 40 хвилин.
2. Сирно-висівкова паска
Інгредієнти:
- м’який кисломолочний сир 250г
- яйця курячі 3шт
- вівсяні висівки 1ст (бл.200мл)
- вівсяне борошно 1ст (200мл)
- рисове борошно 1ст (200мл)
- 200 мл гарячого молока
- 150 г горіхів і сухофруктів
- розпушувач 1ч.л.
- підсолоджувач за смаком (мед або «Фітпарад» кілька пакетиків)
Приготування:
Білки відділяємо від жовтків, додаємо жовтки до творога і вимішуємо до однорідної маси. Додаємо розпушувач, висівки, рисове і вівсяне борошно, ванілін, і усе разом ще раз гарненько перемішуємо. Нагріваємо молоко і поступово вливаємо до маси, щоб не утворювалися грудочки.
Сухофрукти й горіхи завчасно заливаємо окропом на кілька хвилин, після чого обвалюємо в борошні, і також додаємо до тіста.
Далі, в окремій посудині взбиваємо допіків білки, і акуратно вводимо в тісто, помішуючи в одну сторону. Додаємо підсолоджувач.
Викладаємо тісто у форми, розігріваємо духовку до 180-200 градусів і випікаємо пасочки30-40 хвилин.
Читайте також: Топ-10 продуктів, які можна з’їсти перед сном без шкоди для організму
3. Кукурудзяно-рисова на кефірі
Інгредієнти:
- борошно рисове 40г
- борошно кукурудзяне 30 г
- 2 яйця курячі
- кефір 70 мл
- вівсяні висівки 30 г
- олія кокосова 10 г
- 30 г родзинок
- розпушувач 1 ч.л
- цедра 1 апельсина
- підсолоджувач за смаком
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Апельсин натираємо на тертці, яйця збиваємо вінчиком (або міксером, що краще!)до збільшення маси у 2-3 рази. Додаємо решту інгредієнтів, ретельно перемішуємо. Тісто повинне бути густим, тому кефір особливо регулюйте! Розкладаємо по формочках, випікаємо 30 хвилин.
4. Сирна паска
Інгредієнти:
- 500г 5% кисломолочного сиру
- 30-50г 15% сметани
- 25мл меду, кленового сиропу або будь-якого іншого рідкого підсолоджувача
- 5г апельсинової цедри (або більше, за смаком)
- 35г родзинок
- 60г цукатів
- ваніль
- (можна також зробити шоколадну версію, додавши 2-3 ст.л какао)
Усі інгредієнти, окрім родзинок і цукатів збиваємо блендером. Далі, додаємо родзинки, цукати (за бажання можна й горіхи), форму для паски застеляємо марлею, викладаємо сирну масу. Накриваємо марлею верху і ставимо щось важке, можна банку з водою, залишаємо в холодильнику мінімум на 12 годин.
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття