Menu
Топ-10 продуктів, які можна з’їсти перед сном без шкоди для організму

Топ-10 продуктів, які можна з’їсти перед сном без шкоди для організму

Більшість експертів схиляються до того, що якщо організм справді сам просить його «погодувати», то за 2-3 години до сну можна підкріпитися, головне — знати чим!

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

«Скільки людей — стільки й думок» — цей вислів стосується і фахівців в області правильного харчування: частина стверджує, що їсти на ніч, а найкраще після 18 години, заборонено, оскільки організм і так напрацювався за день, і це просто злочин — змушувати його працювати, перетравлюючи їжу ще й уночі. А є й ті, хто переконує у необхідності щось перекусити на ніч, якщо організм справді цього просить, інакше спокійного якісного сну, такого важливого для хорошого самопочуття й продуктивності протягом дня, можна не чекати.

Хто з них більше правий сказати складно, однак більшість усе ж схиляються до того, що якщо організм справді сам просить його «погодувати», то за 2-3 години до сну можна підкріпитися, головне — знати чим!

Кисломолочні продукти

Кефір, знежирений кисломолочний сир, натуральний йогурт чи простокваша — ваші універсальні рятівники від приступів вечірнього голоду. Вони складаються з легкого білку, що прекрасно засвоюється організмом, насичує, проте не перевантажує його. Важливо, щоб порція не перевищувала 200-250г. Можна додати до кисломолочки ложечку меду, кориці чи ванілі, це тільки покращить ефект. В результаті — ви щасливі, ситі, зайвих кілограмів немає, і всі задоволені!

Закваска

Тепле молоко

Більшості з нас батьки в дитинстві перед сном давали випити склянку теплого молока, і не просто так: у молоці міститься така амінокислота як триптофан, котра заспокоює і допомагає при безсонні. Тож, краще випити на ніч трішки молока, і на ранок бути повним сил і енергії, ніж намагатися потім поповнити їх запас за допомогою шкідливої їжі.

Молоко

Яйця

Яєчний жовток, як відомо, містить у своєму складі білок, жири та холестерин, а яєчний білок — це поєднання виключно води та легкозасвоюваного білка у співвідношенні 90%/10%. Тому, зважаючи на склад та калорійність жовтка (352 ккал/100г) на ніч можна дозволити собі з’їсти або 2 цілих яйця, або стільки білку, скільки подужаєте, адже його енергетична цінність лише 44 ккал/100г. Зважайте лише на те, що білок трохи довше засвоюється, тож фанатизм тут також не вітається.

Грейпфрут

Грейпфрут по праву називають найкращим цитрусовим для схуднення, оскільки у нього низький глікемічний індекс, досить мала калорійність (35 ккал/100г), він є джерелом цінної клітковини, цілого спектру різноманітних вітамінів, а також до його складу входить нарингін, що покращує обмін речовин та сприяє розщепленню жирових відкладень. Грейпфрут також ефективно бореться з безсонням, тому їсти його перед сном навіть корисно!

Грейпфрут

М’ясо птиці

Найкраще тут підійде філе індички й курятини, як найбільш дієтичне, особливо відварне. Воно практично не містить вуглеводів, тому ваша фігура на 100% не постраждає, зате тут також дуже багато білку, вітамінів (А, Е, групи В) та мінералів, які допоможуть наситити організм, не переобтяжуючи його. Вживати птицю на ніч найкраще у кількості 100-150г і з овочами.

Читайте також: Готуємо швидко та просто — 5 смачних страв на кефірі

Авокадо

Всупереч різним думкам, авокадо на ніч можна, і навіть потрібно їсти! У правильній кількості, звісно, проте авокадо містить моно- та поліненасичені жирні кислоти, які не відкладаються на проблемних зонах (та і в принципі ні на яких!), швидко засвоюються, ба більше — сприяє розщепленню уже наявних жирів. Авокадо не містить холестерину й цукру, зате може похизуватися багатством вітамінів, мінералів та мікроелементів, завдяки яким підтримує в тонусі весь організм, покращує діяльність серцево-судинної та нервової систем, стан волосся, шкіри, та ще багато! Магній, що міститься в авокадо - чудовий помічник при безсонні. Усе це — переконливі аргументи того, що половинка середнього авокадо на ніч вам абсолютно дозволена.

Горіхи

Горіхи містять численні вітаміни та мінерали, а найважливіше — магній, вітаміни групи В та Омега 3, бо саме вони — найкращі борці за якісний та спокійний сон. Багато їх їсти не можна, адже тут таки потрібно пам’ятати про калораж, проте 30 г горішків з’їсти буде дуже навіть корисно.

Горіхи

Риба

Морська риба є потужним постачальником якісного білка для ваших краси й здоров’я. Нежирні сорти риби (переважно білі) легко засвоюються, знижують рівень поганого холестерину й збагачують організм йодом та фосфором. Найкращим варіантом для пізньої вечері буде 100-150г хека, тріски, камбали, мінтая або судака. У невеликій кількості можна собі також дозволити тунець та креветки, і в ідеалі - з зеленими листовими овочами (шпинат, брокколі, салат латук, ромен, тощо).

Тушковані овочі

Овочі завжди були, є і будуть ідеальним перекусом та повноцінним прийомом їжі. Однак, якщо вдень краще їсти більше свіжих овочів, то ввечері й перед сном - у тушкованому або вареному. Це аргументовано тим, що саме в приготованому вигляді овочева клітковина краще та швидше засвоюється організмом, а також чудово прочищає кишківник.

Читайте також: Осінній десерт — 7 ідей для фруктових та овочевих смузі

Ягоди

Більшість ягід, як і фруктів, містять у собі фруктозу й глюкозу. Саме тому, перед сном варто їсти лише кисло-солодкі ягоди, найбільше для цього підійдуть: вишня, чорниця й малина. Можна додати до них і кілька ложок нежирного кефіру чи натурального йогурту. Ягоди можуть бути як свіжими, так і замороженими, адже їхні корисні властивості не пригнічуються заморозкою, тож організм таки отримає свою дозу вітамінів та антиоксидантів. Вишня, до того ж, є одним з природних джерел мелатоніну — гормону, який застосовують для лікування безсоння!

Отже, якщо їсти перед сном ну дуже хочеться — не відмовляйте собі у цьому! Головне — це пам’ятати про час, кількість, якомога менше продукти солити, і вже якщо готувати — то готувати без використання олії. Так і організм не постраждає, і сон стане міцнішим! До того ж, сидячи на дієті, ви не зірветеся потім на чергову шоколадку, і будете собою пишатися!

Ягоди

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття