
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Форшмак — страва, що складається з рубленого м'яса або риби. Але найчастіше закуску готують з рубаного філе солоного або малосольного оселедця. Подати таку страву можна на тостах, шматочках хліба або кошиках. Вони відмінно доповнювати святковий і повсякденний стіл.
У цій статті розповідаємо, як приготувати ідеальний форшмак.
Класичний форшмак — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 солоний оселедець
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 кисле яблуко
- 2 скибочки батона
- 1 склянку кип'яченої води
- 1 ст. л. вершкового масла
- 0,5 ч. л. цукру
- 1 ч. л. оцту (за бажанням)
- Щіпка лимонної кислоти (або лимона)
- Перець — за смаком
Видаліть шкірку з хліба і залийте її водою. Очистіть і наріжте яблуко невеликими шматочками. Філе оселедця також наріжте шматочками. Подрібніть цибулю.
З'єднайте всі інгредієнти в мисці і додайте віджатий хліб. Пропустіть масу через м'ясорубку і добре перемішайте. Додайте масло, перець, лимонну кислоту і цукор. За смаком приправити оцтом. Знову перемішайте і подавайте до столу.
Готово!
Форшмак з сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 оселедець
- 100 г вершкового масла
- 150 г твердого сиру
- 150 г білого хліба
- 150 г молока
- 2 ч. л. гірчиці
- Перець — за смаком
Хліб залийте молоком і залиште на 20 хвилин. Почистіть оселедець, видаліть кісточки і наріжте філе невеликими шматочками. Натріть сир на крупній тертці. Розітріть вершкове масло виделкою.
Відіжміть хліб і перекладіть в чашу блендера. Додайте оселедець і перемішайте до однорідної консистенції. Потім додайте вершкове масло, сир, перець і гірчицю. Перемішайте.
Готово!
Форшмак з оселедця і кисломолочним сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 оселедець
- 400 г кисломолочного сиру
- 0,5 ст. сметани
- 2 пір'я зеленої цибулі
- 2 ч. л. цукру
- 0,5 ч. л. солі
- 25 г сиру
Подрібніть зелень. Перемішайте за допомогою блендера оселедець з сиром. Потім додайте сметану, цукор і зелень. Добре збийте масу і відправте в холодильник на півтори години.
Перед подачею посипте тертим сиром.
Готово!
Читайте також: Готуємо улюблений святковий салат — смачні рецепти оселедця під шубою
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття