Menu
Смачно і просто – готуємо святковий цитрусовий пиріг

Смачно і просто – готуємо святковий цитрусовий пиріг

Смачно і просто – готуємо святковий цитрусовий пиріг

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Цитрусовий пиріг – прекрасний вибір для тих, хто обожнює цитрусову кислинку, свіжість і неймовірний аромат випічки.

Пропонуємо вам приголомшливі варіанти цитрусового пирога, які відмінно підійдуть, як для святкового столу, так і для домашнього застілля.

Цитрусовий пиріг «Різдвяний»

Цитрусовий пиріг «Різдвяний»

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 150 г вершкового масла

Вершкове масло Славія

  • 100 г в'яленої журавлини
  • 3 зерна кардамону
  • 3 бутона гвоздики
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 180 г борошна
  • 3 апельсина
  • 7 мандаринів

Вичавіть сік з одного апельсина. Вам знадобиться 100 мл. Два інших апельсина очистіть і наріжте на кружечки близько 5 мм. Теж саме зробіть з мандаринами.

Дістаньте з кардамону зерна, з'єднайте з гвоздикою і подрібніть в ступці.

Розітріть масло з цукром. Додайте яйця і добре перемішайте. Влийте апельсиновий сік, кардамон з гвоздикою і корицю. Ретельно перемішайте. Додайте журавлину, борошно, розпушувач і замісіть тісто.

На дно форми для випікання викладіть нарізані апельсини. По бокам розподіліть мандарини. Викладіть тісто і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.

Дайте пирогу охолонути і переверніть на тарілку.

Смачного!

Другий варіант цитрусового пирога

Другий варіант цитрусового пирога

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 250 г сметани

Сметана Славія

  • 110 г вершкового масла

Вершкове масло Яготинський

  • 1/2 ч. л. соди
  • 2 склянки пшеничного борошна
  • 1,5 штуки апельсина
  • 1 склянки цукру
  • 1 яєчний жовток
  • 50 г цукрової пудри

Змішайте сметану з содою. Додайте розтоплене масло і перемішайте до однорідної консистенції. Невеликими порціями всипте борошно. Замісити тісто і розділіть на дві рівні частини.

Розріжте апельсини і лимони (можна зі шкіркою) та збийте за допомогою блендера. Додайте склянку цукру і перемішайте.

Розподіліть одну частину тіста за формою, зробивши бортики. Зверху рівномірно розподіліть начинку. Візьміть другу частину тіста, розімніть її і накрийте пиріг. Змастіть його збитим жовтком, щоб отримати золотисту скориночку. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на пів години. Потім остудіть, викладіть і присипте цукровою пудрою пиріг.

Смачного!

Третій варіант цитрусового пирога

Третій варіант цитрусового пирога

Для приготування вам знадобиться:

  • 100 мл молока

Молоко Яготинський

  • 1 ст. л. сухих дріжджів
  • 200 г вершкового масла
  • 1, 25 склянки цукру (1 склянка в начинку, 0,25 в тісто)
  • 0,5 ч. л. солі
  • 3 склянки борошна
  • 1 лимон
  • 0,5 апельсина

Розітріть масло з борошном. З'єднайте тепле молоко, дріжджі і цукор. Коли дріжджі розчиняться, з'єднайте з цукром і борошном з маслом. Додайте сіль, добре перемішайте і поставте на пів години в холод. Потім поділіть тісто на три частини. Першу частину розкатайте і перекладіть у форму розміром 25х20 см.

Приготуйте начинку. З лимона і апельсина видаліть кісточки і подрібніть цитруси. Додайте 1 склянку цукру і добре перемішайте. Викладіть начинку на тісто в формі. Потім розкатайте другу частину тіста і викладіть на начинку. Повторіть процедуру і з третьою частиною тіста. У вас вийде три шари пирога. Змастіть верхівку жовтком і відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Потім дайте йому охолонути і подавайте до столу.

Приємного апетиту і з наступаючими святами!

Читайте також: Смачно і незвичайно – цікаві ідеї для лимонного пирога

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття