
Смачно і просто – готуємо 5 швидких рецептів макаронів з сиром
Смачно і просто – готуємо 5 швидких рецептів макаронів з сиром
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Простота і легкість приготування цієї страви не може залишити байдужими багатьох любителів швидко і смачно поїсти. У цій статті ми зібрали рецепти найсмачніших варіантів макаронів з сиром на будь-який смак.
Макарони з сиром – рецепт
Вам знадобляться:
- 200 г макаронів
- 300 мл молока
- 20 г твердого сиру
- 40 г борошна
- 30 г вершкового масла
- сіль і перець – за смаком
Приготуйте макарони згідно інструкції на упаковці.
Тим часом розтопіть вершкове масло в сотейнику і поступово додайте борошно. Перемішайте, повинні вийти грудочки. Потім поступово вливайте тепле молоко і знову перемішайте до розчинення грудочок. Варіть соус до загусання. Посоліть, поперчіть і додайте натертий сир. Добре перемішайте і з'єднайте соус з гарячими макаронами.
Готово!
Макарони з сиром і овочами – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 250 г макаронів
- 3 помідори
- 1 ріпчаста цибуля
- 50 г твердого сиру
- 1 часник
- 4 ст. л. оливкової олії
- 5 г петрушки
- сіль і перець – за смаком
Відваріть макарони відповідно до інструкції на упаковці.
Тим часом подрібніть цибулю, часник і два помідора. Цибулю і часник обсмажте на оливковій олії, потім додайте помідори і тушкуйте до готовності. Додайте сіль і перець – за смаком.
Помідор, що залишився подрібніть за допомогою блендера, додайте петрушку і сіль і трохи підігрійте соус в мікрохвильовці.
Готові макарони змішайте з піджаркою і соусом і посипте тертим сиром.
Готово!
Макарони з сиром і фаршем в духовці – рецепт
Вам знадобляться:
- 300 г макаронів
- 250 г м'ясного фаршу
- 1 морква
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 яйця
- 150 мл молока
- 150 г твердого сиру
- 60 г вершкового масла
- 2 ст. л. борошна
- 2 ст. л. рослинної олії
- сіль і перець – за смаком
Відваріть макарони до напівготовності. Подрібніть цибулю, а моркву натріть на середній терці. Обсмажте овочі на рослинній олії. Додайте фарш, сіль і перець. Добре перемішайте і обсмажте все до готовності, періодично помішуючи.
Готуємо заливку для запікання: збийте яйця виделкою з дрібкою солі, додайте молоко і добре перемішайте.
Натріть сир і порубати холодне вершкове масло. Потім перемішайте його з дрібкою солі і злегка перетріть руками.
Змастіть форму для запікання вершковим маслом і викладіть макарони. Зверху рівномірно розподіліть фарш з овочами. А потім знову викладіть макарони, що залишились. Вони повинні повністю покрити начинку. Посипте тертим сиром і залийте молочно-яєчною сумішшю. Викладіть зверху подрібнене масло і відправте в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.
Смачного!
Макарони з сиром і куркою – рецепт
Вам знадобляться:
- 340 гр. макаронів
- 2 ст. подрібнених курячих грудок підсмажених на грилі
- 2 ст. тертого сиру (можна суміш різних сортів)
- 1 ч. л. солі
- 1 і 1/4 ст. молока
- 3 ст. л. вершкового масла
- 1 пучок зеленої цибулі (тільки білі частини)
- 2 ч. л. порошку чилі
- 1 ст. соусу сальса
- 1/4 ст. борошна
- 3 ст. несолоного курячого бульйону
- мелений перець – за смаком
Відваріть макарони відповідно до інструкції на упаковці. Злийте воду і додайте 1/4 молоко і добре перемішайте. Зверху викладіть сир і курку, вже не перемішуючи.
Розігрійте на сковороді 1 ст. л. вершкового масла і обсмажте цибулю з порошком чилі, сіллю і меленим перцем протягом 2 хвилин, постійно помішуючи. Додайте половину соусу сальса і готуйте до тих пір, поки цибуля не стане м'яким. Зробіть середній вогонь і додайте решту вершкового масла. Потім поступово всипайте борошно і готуйте, постійно помішуючи, поки маса не стане однорідної консистенції. Поступово влийте бульйон і молоко, що залишилося, продовжуючи постійно помішувати.
Доведіть масу до кипіння і готуйте 6 хвилин, поки соус не загусне.
Перекладіть соус в каструлю з макаронами. Готуйте, постійно помішуючи, на середньому вогні 3 хвилини, поки сир не розтане. Додайте сіль, перець і соус сальса, що залишився.
Готово!
Макарони з сиром, вершками, печерицями та шпинатом – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 250 г макаронів
- 4 зуб. часнику
- 2 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. борошна
- 550 мл вершків
- 1/2 ч. л. солі
- 1 щіпка меленого чорного перцю
- 1 ч. л. сухих приправ (за смаком)
- 50 г напівтверді сиру
- 340 г маринованого гострого перцю
- 125 г шпинату
- 3 свіжих печериць
Відваріть макарони і відкиньте на друшляк.
Підрум'яньте на вершковому маслі подрібнений часник. Додайте борошно, вершки, сіль, перець і сухі приправи. Добре перемішайте до однорідної консистенції. Додайте сир і дайте йому розплавитися. Пересипте сюди макарони, подрібнений маринований гострий перець, нарізані гриби і шпинат.
Зніміть з вогню через 3-4 хвилини і подавайте до столу.
Смачного!
Читайте також: Готуємо страви італійської кухні – смачні рецепти пасти каннеллоні
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття