Menu
Джерело: pexels.com

Схвалено стоматологами — 7 продуктів для здоров'я зубів

У цій статті ми підібрали продукти, корисні для здоров'я зубів і ясен, — все для того, щоб якомога рідше потрапляти у стоматологічне крісло.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Як ви, напевно, і самі знаєте, здоров'я зубів залежить від того, що ви їсте, і, не менш важливо, чого ви не їсте. У цій статті ми підібрали продукти, корисні для здоров'я зубів і ясен, — все для того, щоб якомога рідше потрапляти у стоматологічне крісло.

Напевно, складно знайти людину, яка любила б ходити до стоматолога. У той же час, існують продукти, які добре впливають на стан ясен і зубної емалі. Якщо регулярно споживати ці продукти, то до зубного лікаря доведеться ходити хоча б трішки рідше.

7 продуктів — що їсти, щоб зуби були здоровими

1. Сири в цілому і чеддер зокрема

Якщо ви — любитель сиру, то тепер у вас з'явилася ще одна причина любити сир. Як з'ясували вчені, сир, особливо чеддер, корисний не тільки для здоров'я в цілому, але й для здоров'я зубів. Виявилося, що при споживанні сиру підвищується рівень кислотності, а це добре впливає на стан зубної емалі й захищає від карієсу. Крім того, сири — хороше джерело кальцію, вітаміну D та інших корисних речовин.

Читайте також: Меню сирного гурмана — 10 фактів та причин полюбити чеддер

Продукти для здоров'я зубів

2. Йогурт

Як і в сирах, в йогурті — багато кальцію і білка, необхідних для здоров'я зубів. Крім того, в йогурті багато корисних бактерій (або пробіотиків), завдяки яким цей продукт добре впливає на стан ясен. Як показало дослідження, проведене в Туреччині, люди, які регулярно вживають йогурт, на 60% менш схильні до пародонтозу, ніж ті, хто цього не робить.

Читайте також: 10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас

Продукти для здоров'я зубів

3. Зелені листові овочі

Напевно, немає такого списку корисних продуктів, в якому не було б зелених листових овочів. Шпинат і капуста кале — ці продукти містять багато вітамінів і мікроелементів, в тому числі корисних для зубів. Крім того, в них міститься фолієва кислота, необхідна для здоров'я ясен.

4. Багаті клітковиною овочі та фрукти

Яблука (в невеликих кількостях), морква, селера — це продукти, які вважаються корисними для зубів. Те ж саме можна сказати й про інші багаті на клітковину фрукти та овочі.

Продукти для здоров'я зубів

5. Горіхи

У горіхах міститься кальцій та інші корисні для зубів речовини. Тому їжте волоські горіхи, мигдальні горіхи і кеш'ю — все для здоров'я зубів.

Читайте також: Скільки кальцію потрібно, щоб бути здоровим, і де його брати — 10 багатих кальцієм продуктів

Продукти для здоров'я зубів

6. М'ясо і риба

Корисні для зубів і багаті на фосфор продукти, такі як м'ясо, птиця, різні сорти риби. Сюди ж можна віднести і яйця.

Читайте також: Чим загрожує нестача фосфору і де його брати — 10 багатих фосфором продуктів

7. Зелений і чорний чай

Серед напоїв, корисні для зубів чорний і зелений чай — в основному завдяки вмісту поліфенолів і катехінів.

Під забороною — шкідливі для зубів продукти

І, звичайно ж, існують продукти, які однозначно шкідливі для зубів. До них відносяться всілякі солодощі (батончики, карамель), солодка газована вода, перероблені вуглеводи (чіпси, крекери, макарони), фруктові соки з цукром, лимони та інші цитрусові, мариновані огірки, та навіть мед і сухофрукти.

За матеріалами huffingtonpost.ca, familyfeedingdynamics.com

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття