6 швидких рецептів домашніх булочок для корисних перекусів
Правильна булочка може стати як повноцінним перекусом і основою для сендвічів, так і додатком до основної страви чи навіть заміною гарніру.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Правильна булочка може стати як повноцінним перекусом і основою для сендвічів, так і додатком до основної страви чи навіть заміною гарніру. Головним у булочках, як і загалом у хлібі, є якість її складових: лише цільне зерно, або борошно з нього, якісна рослинна олія (соняшникова, ріпакова, кокосова, оливкова тощо) або вершкове масло, закваска, сіль, спеції, вода, а також горіхи, насіння, сухофрукти й мед.
Цільне зерно містить в собі складні вуглеводи й клітковину, вітаміни й мінерали, тому — не шкодить здоров’ю, а навпаки: регулює діяльність ШКТ та серцево-судинної системи, покращує настрій, та очищує організм від шлаків та токсинів, при цьому — чудово та надовго даючи відчуття ситості!
Рецептів є безліч, багато з них приходять до нас з-за кордону, і залежно від обраної булочки можна відчути себе у французькій кав’ярні, чи на англійському сніданку в будиночку за містом. Проте, придбати готовий варіант корисних хлібобулочних виробів сьогодні майже нереально — майже усі вони засмічені різними поліпшувачами тіста, стабілізаторами, зайвими цукрами, дріжджами, і готуються на основі білого борошна з використанням пальмової олії. Тож, якщо знайти корисні булочки в магазині вам не вдалося — можна приготувати їх власноруч, це завжди безпрограшний і безпечний варіант.
Нижче — найкращі швидкі рецепти на будь-які випадки й смаки, а вже що це буде — булочки, багетики, бейгли — справа за вашою фантазією!
Читайте також: Найсмачніші сендвіч-комбінації для будь-якої пори доби
1. Цільнозернові булочки
- сир кисломолочний нежирний 180 г
- борошно цільнозернове 30 г
- борошно рисове 20 г
- білок 1 яйця
- розпушувач 1 ч.л
- дрібка солі
Сир перед замішуванням добре віджимаємо. Усі інгредієнти почергово змішуємо, якщо тісто виходить все ще рідкувате — додаємо ще трішки борошна. Готове тісто прибираємо до холодильника на півгодини.
Після цього, виліплюємо булочки, і випікаємо їх близько 25-30 хв на 180 градусів.
2. Кукурудзяні булочки
- кукурудзяне борошно 1 стакан
- 2 яйця
- склянка води
- висівки вівсяні 4 ст. л
- оливкова олія 1 ст.л
- сода харчова 1/3 ч.л
- сіль/спеції за смаком
- (можна робити солодкими)
Всі інгредієнти змішуємо до однорідності, тісто повинно вийти щільне, за потреби можна ще додати трішки борошна. Виліплюємо булочки, прикрашаємо за смаком (насінням, маком, тощо) і відправляємо в духовку приблизно на 30 хвилин за температури 180-200 градусів.
3. Пікантні житні булочки
- 2 яйця
- 200 г житнього борошна
- 60 г води
- 1/3 ч.л. соди
- коріандр
- сіль за смаком
- сушені трави на ваш вибір
- кунжут для посипки
Замішуємо усе в липкувате (!) тісто. Руки злегка змочуємо водою і формуємо булочки, згори прикрашаємо кунжутом, і відправляємо випікатися 35 хвилин за температури 170 градусів.
4. Житньо-висівкові булочки на кефірі
- кефір 200мл
- 1 яйце
- борошно житнє 70г
- борошно льняне 25г
- вівсяні висівки 50г
- сода 0,5 ч.л
- насіння соняшника
- сіль, спеції за смаком
Усі інгредієнти поєднуємо і замішуємо щільне тісто. Додаємо трішки насіння всередину тіста. Виліплюємо булочки, посипаємо насінням зверху. Випікаємо в духовці 30-35 хвилин за температури 180 градусів.
5. Спельтові булочки до сніданку
- 100 г ц/з борошна спельти
- 20 г холодного вершкового масла
- 1 ч.л. сметани
- 2-3 щіпки розпушувача
- 1 ст.л. улюбленого насіння (можна й горіхів)
- 50 г родзинок
Родзинки перед приготуванням замочуємо на годину в окропі. Після цього, воду зливаємо, родзинки висушуємо паперовим рушником і злегка подрібнюємо у блендері. Далі, змішуємо борошно з розпушувачем, туди ж натираємо масло, додаємо сметану, родзинки й насіння. тісто замішуємо швидко, щоб масло не почало танути. Формуємо булочки й випікаємо 25 хвилин при 170 градусах.
6. Сирний бейгл⠀
- Сир кисломолочний у брикеті - 200 г
- 1 яйце
- твердий сир 60 г
- борошно рисове 95 г
- зелень укропу
- сіль за смаком
Сир гарненько натираємо на дрібній терці, кріп подрібнюємо. Усі інгредієнти змішуємо і з готового тіста скочуємо «ковбаски». З’єднуємо їх в коло, заліплюємо кінці, і трішки згорі придавлюємо, щоб розрівняти. Випікаємо при 180 градусах 20-25 хвилин.
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття