Швидко, ароматно і дуже смачно — готуємо банановий хліб
Швидко, ароматно і дуже смачно — готуємо банановий хліб
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Банановий хліб прийшов до нас з Америки, де він вважається традиційною випічкою. З'явився такий хліб ще в далекому XIX столітті, згодом набравши велику популярність. Ми не відстаємо від тенденцій і пропонуємо вам приготувати банановий хліб самостійно.
Банановий хліб — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 3 банана
- 3 яйця
- 100 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 100 мл рослинної олії
- 200 г пшеничного борошна
- 10 г розпушувача тісту
- Вершкове масло
- 1/8 ч. л. солі
Для початку поставте розігріватися духовку до 200 градусів. Візьміть прямокутну форму для випічки і змастіть її маслом. Зверху присипте борошном і трохи струсіть формою. Приберіть надлишки борошна. Відправте форму в холодильник.
Тим часом почистіть банани і з'єднайте з яйцями. Повинна вийти більш-менш однорідна консистенція. Потім додайте сіль, звичайний цукор, ванільний цукор і рослинну олію. Всипте просіяне борошно, розпушувач. Ретельно перемішайте інгредієнти. Головне, щоб всі інгредієнти з’єднались, не обов'язково домагатися ідеальної однорідної структури тісту.
Готове тісто перекладіть у форму і добре розрівняйте. Зверху викладіть очищений і розрізаний уздовж банан. Відправте хліб в розігріту духовку на 45 хвилин. Потім дайте охолонути в формі і тільки потім діставайте.
Готово!
Банановий хліб з насінням чіа — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 4 банана (3 в тісто, 1 для прикраси)
- 200 г борошна
- 1.5 ч. л. розпушувача
- 0.5 ч. л. кориці
- 3 ст. л. насіння чіа
- 8 ст. л. рослинного олії
- 80 г цукру
- 2 яйця
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Поставте розігріватися духовку до 180 градусів. Візьміть три банани і перетворите його в пюре. Один разріжте вздовж.
Візьміть велику миску і з'єднайте всі сухі інгредієнти, крім цукру. В окремій ємності збийте яйця, цукор, рослинну олія, ванільний екстракт. Додайте бананове пюре і ще раз збийте. Потім з'єднайте суху і бананову суміші. Добре перемішайте лопаткою.
Візьміть форму для випічки і змастіть рослинною олією. Влийте готове тісто і викладіть часточки банана. Відправте в духовку на одну годину.
Готово!
Чиітайте також: Як спекти ідеальний хліб у домашніх умовах — цінні поради та рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття