
Як спекти ідеальний хліб у домашніх умовах — цінні поради та рецепти
Як спекти ідеальний хліб у домашніх умовах — цінні поради та рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Хліб — всьому голова! І не дарма, адже для його приготування потрібно дуже багато уваги. Але знання кількох тонкощів допоможе будь-якій господині приготувати ідеальний домашній хліб.
- Один з найголовніших кроків у приготуванні хліба — борошно. Для білого хліба слід вибирати борошно вищого і першого сорту, яке робиться з твердих сортів пшениці. Житнє борошно краще розбавляти з пшеничного, щоб хліб вийшов пишним. Чи не найкращий варіант — це вівсяне і кукурудзяне борошно. Першу краще поєднувати з пшеничним борошном, щоб надати випічці аромат, а з другим хліб буде солодкуватим, але не дуже м'яким.
- Найважливіший інгредієнт для хліба — дріжджі і закваска. Перші прискорюють процес отримання тіста, а з другими хліб отримує унікальний смак. Найкраще йогуртова або кефірна закваска. Тим більше, бездріжджовий хліб кориснішій для здоров'я.
- Також важливий етап — тісто. Після замішування тіста важливо дати "відпочити" близько години. Добре замісити тісто, щоб як слід наситити хліб киснем. Потім складіть тісто кілька разів або зробіть обминку. Так хліб вийде наповненим повітрям і "пухнастим".
Домашній хліб — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 360 г борошна
- 1,5 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. сухих дріжджів
- 360 мл теплої води
Візьміть миску і з'єднайте борошно, соду і дріжджі. Влийте теплу воду і замісити тісто. Накрийте чистим рушником і залиште на ніч при кімнатній температурі.
Вранці розігрійте духовку до 230 градусів і відправте туди каструлю з кришкою на 10-15 хвилин, у якій буде випікатися хліб. Тим часом дістаньте тісто і злегка відбийте його. Сформуйте шар. Дістаньте розігріту каструлю з духовки, застеліть пергаментом і викладіть тісто. Присипте борошном і накрийте каструлю кришкою. Відправте в духовку на півгодини. Потім зніміть кришку і випікайте ще 10-15 хвилин, щоб хліб став рум'яним.
Викладіть хліб на решітку і дайте йому охолонути. Готово!
Пряний хліб — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 100 г житнього борошна
- 75 г цільнозернового борошна
- 75 г гречаного борошна
- 70 г коричневого цукру
- 1 пакетик розпушувача
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 ч. л. спецій (за смаком)
- 1 ч. л. кориці в порошку
- 1 ч. л. імбиру в порошку
- 1 ч. л. мускатного горіха в порошку
- 1 ч. л. анісу в порошку
- 100 мл молока
- 2 ст. л. меду
З'єднайте 3 види борошна, цукор, ванільний цукор, розпушувач і прянощі. Влийте тепле молоко і додайте мед. Замісіть гладке тісто. Потім перекладіть його в форму для кекса і відправте в розігріту до 150 градусів духовку на годину. Остудіть в формі, потім подавайте до столу. Смачного!
Банановий хліб з гречкою — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 4 середніх банана
- 100 г гречаного борошна
- 100 г рисового борошна
- 100 г вершкового масла
- 2 яйця
- 90 г коричневого цукру
- 1 пакетик розпушувача
- 1 ст. л. гречаної крупі
- дрібка солі
Збийте яйця з вершковим маслом і цукром. Окремо з'єднайте два види борошна і розпушувач. Додайте 3 подрібнених виделкою банана і добре перемішайте. Влийте збиті раніше яйця і замісіть тісто. Прямокутну форму для запікання застеліть пергаментом і перекладіть тісто. Розріжте вздовж банан, викладіть зверху і посипте гречаною крупою. Відправте хліб в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття