Menu
Швидко, просто і смачно — готуємо соковиті пироги на сковороді

Швидко, просто і смачно — готуємо соковиті пироги на сковороді

Якщо у вас обмаль часу або не працює духовка, пироги на сковороді — ідеальне рішення в такій ситуації.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо у вас обмаль часу або не працює духовка, пироги на сковороді — ідеальне рішення в такій ситуації. Їх з легкістю можна приготувати, не витрачаючи при цьому багато часу, а яскравий і ситний смак урізноманітнить ваш обід або вечерю.

Пиріг з лаваша з сиром — рецепт

Пиріг з лаваша з сиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 300 г тонкого лаваша
  • 40 мл води
  • 30 г вершкового масла

Для начинки візьміть інгредієнти:

  • 250 г твердого сиру

Твердий сир

  • 200 г бринзи
  • 80 г петрушка

Натріть бринзу на крупній тертці. Також натріть на сир.

Візьміть глибоку сковороду з товстими стінками і змастіть його вершковим маслом. Візьміть аркуш лаваша, обріжте зайве і викладіть в сковороду. Краще викласти два шари, щоб лаваш не порвався і сир не витік. Зверху розподіліть твердий сир. Накрийте ще одним листом лаваша і зверху розподіліть бринзу. Посипте подрібненою петрушкою. Продовжуйте накладати шари, поки не заповниться сковорода.

Після цього накрийте пиріг звисаючими краями лаваша і посипте сиром зверху. У щілини між пирогом і сковородою акуратно влийте воду, намагаючись, щоб вона не потрапила в сам пиріг.

Відправте пиріг на плиту і готуйте на невеликому вогні, накривши кришкою. На це має піти не більше 20-25 хвилин. За цей час вода повністю випарується, а сир розплавиться.

Готово!

Сирний пиріг на сковороді — рецепт

Сирний пиріг на сковороді

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 пачка кисломолочного сиру
  • 100 г сиру вершкового

Вершковий сир

  • 50 г шинки
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. борошна
  • Зелень (кріп і зелену цибулю)
  • Сіль — за смаком

Натріть сир на крупній тертці, а шинку наріжте невеликими шматочками. Потім з'єднайте сир з сиром, шинкою, яйцями, борошном, зеленню і сіллю. Добре перемішайте масу і сформуйте коржик.

Розігрійте рослинну олію на сковороді і перекладіть корж. Обсмажте її з двох сторін до золотистого кольору.

Смачного!

Пісочний пиріг на сковороді — рецепт

Пісочний пиріг на сковороді

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 250 г пшеничного борошна
  • 80 г цукрової пудри
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 30 мл молока

Молоко

  • 200 г вишневого варення
  • 100 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 1 яйце
  • 250 г сиру маскарпоне
  • 1 яєчний жовток

Візьміть невелику ємність і змішайте там борошно з цукровою пудрою і розпушувачем. Додайте вершкове масло кімнатної температури, яйця і розітріть масу руками. Сформуйте кулю, загорніть в харчову плівку та відправте в холодильник на пів години.

Потім розділіть тісто на дві частини. Одна з них повинна бути трохи більше, ніж інша.

Відщипуючи по шматочку від більшої частини тісту і злегка розминаючи пальцями, сформуйте в сковороді корж.

В окремій ємності змішайте молоко, жовтки і маскарпоне. Добре перемішайте і викладіть на корж. Зверху розподіліть варення. Потім посипте крихтою з решти тіста.

Поставте сковороду на плиту і готуйте на слабкому вогні близько 40 хвилин. Після цього відкрийте кришку і готуйте ще 15 хвилин. Коли верхівка пирога як слід схопиться, переверніть його за допомогою тарілки меншого діаметру і готуйте ще 5 хвилин. Тоді утворюється рум'яна скоринка.

Готово!

Читайте також: Як приготувати ролліні з різними начинками — смачні рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття