
Що таке топінамбур, у чому його користь і що з ним приготувати — 3 рецепти
Що таке топінамбур, у чому його користь і що з ним приготувати — 3 рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Топінамбур — це коренеплід, який так люблять шанувальники здорового харчування. На прилавках магазинів його можна побачити в кінці осені.
Топінамбур набирає свою популярність завдяки неймовірно корисним властивостям, такі як:
- хороший вплив на травлення;
- поліпшення роботи залоз внутрішньої секреції;
- контроль ваги;
- підвищуються захисні функції імунної системи;
- поліпшується кровообіг, стан тканин і стінок судин.
Пропонуємо і вам додати такий корисний коренеплід у свій раціон. Для цього підібрали круті рецепти.
Джем з топінамбура — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 кг бульб земляної груші
- 100 г цукру
- 500 г слив
- 1 ч. л. лимонної кислоти
- 100 мл води
Ретельно промийте сливи, прибравши кісточки. Промийте за допомогою щітки топінамбур, щоб прибрати весь бруд, і наріжте тонкими пластинами. Перекладіть все у невелику ємність і додайте цукор і воду. Переставте на плиту і доведіть до кипіння на маленькому вогні. При цьому часто помішуйте масу. Накрийте кришкою і варіть протягом години, періодично помішуючи джем лопаткою.
Потім дайте охолонути масі і перетріть через сито. Видаліть сливові шкурки. Поверніть джем в каструлю, додайте лимонну кислоту і продовжуйте варити на повільному вогні протягом 10 хвилин.
Перекладіть варення в стерилізовані банки і закрийте кришками.
Готово!
Смажений топінамбур з зеленою цибулею — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 600 г бульб топінамбура
- 3 ст. л. рослинної олії
- Сметана
- Рубана зелена цибуля
- Сіль і чорний перець — за смаком
Ретельно промийте топінамбур і наріжте на тонкі кільця. Посоліть і поперчіть їх. Поставте сковороду на плиту і розігрійте рослинну олію. Перекладіть топінамбур і обсмажуйте протягом 20 хвилин. Не забувайте час від часу перемішувати їх дерев'яною лопаткою.
Подавайте зі сметаною, прикрасивши страву рубаною зеленою цибулею.
Смачного!
Тушкований топінамбур з розмарином — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 450 г очищеного від шкірки і нарізаного кубиками топінамбура
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. води
- 2 гілочки свіжого розмарину
- 1/2 ст. л. бальзамічного оцту
- Сіль і перець — за смаком
Візьміть глибоку сковороду і розігрійте у ній оливкову олію. Додайте кубики топінамбура і влийте воду. Потім додайте сіль і перець за смаком. Готуйте топінамбур на середньому вогні протягом 8 хвилин, періодично помішуючи.
Топінамбур повинен стати золотистого кольору. Перекладіть його на тарілку і приступите до розмарину. Для цього розігрійте в цій же сковороді вершкове масло і додайте розмарин. Готуйте протягом 2 хвилин. Масло за цей час має набути коричневого кольору. Зніміть сковороду з вогню і додайте бальзамічний оцет. Ретельно перемішайте суміш.
Отриманим соусом полийте топінамбур.
Готово!
Читайте також: Що приготувати з батату — смачні рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття