Menu
Що таке топінамбур, у чому його користь і що з ним приготувати — 3 рецепти

Що таке топінамбур, у чому його користь і що з ним приготувати — 3 рецепти

Що таке топінамбур, у чому його користь і що з ним приготувати — 3 рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Топінамбур — це коренеплід, який так люблять шанувальники здорового харчування. На прилавках магазинів його можна побачити в кінці осені.

Топінамбур набирає свою популярність завдяки неймовірно корисним властивостям, такі як:

  • хороший вплив на травлення;
  • поліпшення роботи залоз внутрішньої секреції;
  • контроль ваги;
  • підвищуються захисні функції імунної системи;
  • поліпшується кровообіг, стан тканин і стінок судин.

Пропонуємо і вам додати такий корисний коренеплід у свій раціон. Для цього підібрали круті рецепти.

Джем з топінамбура — рецепт

Джем з топінамбура

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 кг бульб земляної груші
  • 100 г цукру
  • 500 г слив
  • 1 ч. л. лимонної кислоти
  • 100 мл води

Ретельно промийте сливи, прибравши кісточки. Промийте за допомогою щітки топінамбур, щоб прибрати весь бруд, і наріжте тонкими пластинами. Перекладіть все у невелику ємність і додайте цукор і воду. Переставте на плиту і доведіть до кипіння на маленькому вогні. При цьому часто помішуйте масу. Накрийте кришкою і варіть протягом години, періодично помішуючи джем лопаткою.

Потім дайте охолонути масі і перетріть через сито. Видаліть сливові шкурки. Поверніть джем в каструлю, додайте лимонну кислоту і продовжуйте варити на повільному вогні протягом 10 хвилин.

Перекладіть варення в стерилізовані банки і закрийте кришками.

Готово!

Смажений топінамбур з зеленою цибулею — рецепт

Смажений топінамбур з зеленою цибулею

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 600 г бульб топінамбура
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • Сметана

Сметана

  • Рубана зелена цибуля
  • Сіль і чорний перець — за смаком

Ретельно промийте топінамбур і наріжте на тонкі кільця. Посоліть і поперчіть їх. Поставте сковороду на плиту і розігрійте рослинну олію. Перекладіть топінамбур і обсмажуйте протягом 20 хвилин. Не забувайте час від часу перемішувати їх дерев'яною лопаткою.

Подавайте зі сметаною, прикрасивши страву рубаною зеленою цибулею.

Смачного!

Тушкований топінамбур з розмарином — рецепт

Тушкований топінамбур з розмарином

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 450 г очищеного від шкірки і нарізаного кубиками топінамбура
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. вершкового масла

Вершкове  масло

  • 2 ст. л. води
  • 2 гілочки свіжого розмарину
  • 1/2 ст. л. бальзамічного оцту
  • Сіль і перець — за смаком

Візьміть глибоку сковороду і розігрійте у ній оливкову олію. Додайте кубики топінамбура і влийте воду. Потім додайте сіль і перець за смаком. Готуйте топінамбур на середньому вогні протягом 8 хвилин, періодично помішуючи.

Топінамбур повинен стати золотистого кольору. Перекладіть його на тарілку і приступите до розмарину. Для цього розігрійте в цій же сковороді вершкове масло і додайте розмарин. Готуйте протягом 2 хвилин. Масло за цей час має набути коричневого кольору. Зніміть сковороду з вогню і додайте бальзамічний оцет. Ретельно перемішайте суміш.

Отриманим соусом полийте топінамбур.

Готово!

Читайте також: Що приготувати з батату — смачні рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття