Menu
Що таке террін і як його приготувати — смачні рецепти і поради

Що таке террін і як його приготувати — смачні рецепти і поради

Що таке террін і як його приготувати — смачні рецепти і поради

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Мало хто знає, що террін — це не тільки певна страва, а й спосіб запікання, у результаті якого виходить щось середнє між паштетом, запіканкою і рулетом.

Його можна готувати з м'яса, риби, овочів або сиру. У результаті ви отримаєте дуже смачну, незвичайну і ситну страву, яка неодмінно прикрасить обідній стіл.

Пропонуємо кілька рецептів терріна, який обов'язково сподобається всій родині.

Класичний террін — рецепт

Класичний террін

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 700 г курячого м'яса
  • 200 г копченого бекону
  • 100 мл вершків

Вершки

  • 300 г шинки
  • Сіль і перець — за смаком
  • Часник — за смаком

Насамперед промийте і наріжте м'ясо птиці невеликими кубиками. Таким же чином подрібніть шинку і додайте в миску з м'ясом. Всипте сіль, перець і спеції за смаком. Влийте вершки і добре перемішайте масу.

Візьміть невелику форму для запікання і змастіть її олією. Бекон тонко наріжте і застеліть форму, так щоб краї трохи звисали. Зверху викладіть фарш і загорніть бекон всередину.

Відправте террін в розігріту до 200 градусів духовку на годину. По закінчення часу поставте страву під прес, поки воно не охолоне. Потім відправте його в холодильник на добу і після цього подавайте до столу.

Смачного!

Террін з лосося — рецепт

Террін з лосося

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 380 г копченого лосося
  • 400 г вершкового сиру

Вершковий сир

  • 1 ч. л. петрушки
  • 1 лимон — для прикраси

Візьміть прямокутну форму і застеліть її харчовою плівкою. Виріжте тонкі пластини лосося і викладіть на дно і боки форми. Лосось, що залишився перетворіть в фарш за допомогою блендера. Потім додайте до нього вершковий сир і подрібнену петрушку. Ще раз збийте масу до однорідної консистенції.

Отриману масу перекладіть у форму, злегка утрамбувати і загорніть кінчики лосося всередину. Затягніть террін харчовою плівкою і відправте в холодильник на 4-6 годин.

Смачного!

Террін з печінки — рецепт

Террін з печінки

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 350 г курячої печінки
  • 70 г курячого філе
  • 70 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 1,5 гол. ріпчастої цибулі
  • 140 г солодкого перцю
  • 140 г копченого бекону
  • 20 г чорносливу
  • 1,5 ч. л. маринованих каперсів
  • 1/2 лаврового листа
  • 1,5 ст. л. рослинної олії
  • Сіль і перець — за смаком

Очистіть і наріжте кубиками цибулю. Потім обсмажте його на рослинній олії до готовності. Додайте лавровий лист.

Печінку і куряче філе пропустите через м'ясорубку. Додайте сіль, перець, цибулю і перемішайте.

На великій тертці натріть вершкове масло і також додайте в фарш. Перемішайте.

Перець очистіть і наріжте довгими брусочками. Замочіть у воді чорнослив.

Візьміть форму для запікання і застеліть її фольгою так, щоб трохи звисали краї. Викласти третину паштетної маси в форму, зверху розподілити брусочки перцю. Потім знову викладіть паштетну масу і розподіліть чорнослив і каперси. Накрийте паштетною масою, що залишилася і закрийте террін беконом. Потім загорніть його повністю в фольгу і відправте в духовку при 190 градусах на одну годину.

Після цього зніміть верхній шар фольги і готуйте в духовку ще пів години.

Готово!

Читайте також: Готуємо страви грузинської кухні — цікаві рецепти лобіо

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття