Menu
Готуємо страви грузинської кухні — цікаві рецепти лобіо

Готуємо страви грузинської кухні — цікаві рецепти лобіо

Лобіо — це грузинська страва з відвареної червоної квасолі, заправлена смачними спеціями.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Лобіо — це грузинська страва з відвареної червоної квасолі, заправлена смачними спеціями. Сама назва страви в перекладі з грузинського означає "квасоля" — її основний компонент. Пропонуємо вам смачні рецепти справжнього грузинського лобіо.

Класичний лобіо — рецепт

Класичний лобіо

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 500 г квасолі
  • 100 г волоських горіхів
  • 3 ріпчастої цибулі
  • 2 помідори
  • 3 зуб. часнику
  • 12 г кінзи
  • 1 ст. л. хмелі-сунелі
  • 0,5. л. пекучого червоного перцю
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • Сіль і перець — за смаком

Для приготування цієї страви краще використовувати червону або строкату кремову квасолю врожаю поточного року. Вона містить достатню кількість крохмалю і в той же час така квасоля не буде занадто сухою.

Перекладіть її в миску і залийте холодною водою. Боби, які спливли наверх, слід викинути. Відставте набухати квасолю на 5-8 годин.

Потім перекладіть її в каструлю і залийте свіжою водою. Доведіть до кипіння. Після цього злийте воду і знову залийте свіжу в пропорції 1:4. Продовжуйте варити квасолю на середньому вогні протягом години. За цей час вона повинна стати м'якою. Потім злегка розімніть частину квасолі прямо в каструлі.

Горіхи подрібнить за допомогою блендера. Очистіть цибулю і наріжте дрібними кубиками. Розігрійте рослинну олію на сковороді і обсмажте цибулю до прозорості.

Бланшируйте свіжі помідори і наріжте дрібними кубиками. Подрібніть кінзу і часник.

До цибулі перекладіть помідори, спеції, квасоля, горіхи, кінзу, часник, трішки бульйону, в якому варилася квасоля і сіль. Перемішайте суміш і готуйте 3-4 хвилини на повільному вогні.

Готово!

Лобіо з сиром — рецепт

Лобіо з сиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 ст. квасолі
  • Зелена цибуля
  • 1 зуб. часник
  • 150 г сиру сулугуні

Сулугуни

  • 1 ст. л. очищених волоських горіхів
  • 1 ч. л. яблучного оцту
  • Гвоздика
  • Кориця
  • Коріандр
  • Хмелі-сунелі
  • Кінза
  • Сіль
  • Цибуля ріпчаста червоний
  • Оливкова олія

Квасолю слід заздалегідь залити водою і залишити на 20 годин. Потім відваріть її і в кінці посоліть.

Подрібніть кубиками ріпчасту цибулю і часник, а цибуля-порей наріжте кільцями. Обсмажте овочі на оливковій олії. Тим часом натріть сир на дрібній тертці.

Гвоздику і коріандр подрібніть в ступці. Потім додайте мелену корицю і з'єднайте з тертим сиром. Після цього змішайте готову квасолю з сиром. Додайте подрібнені волоські горіхи, обсмажену цибулю, трохи яблучного оцту і хмелі-сунелі. Посипати подрібненою кінзою і подавайте до столу.

Смачного!

Лобіо з грибами — рецепт

Лобіо з грибами

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 250 г печериць
  • 5 шт. ріпчастої цибулі
  • 2 зуб. часнику
  • 1 ст. квасолі
  • 50 г волоських горіхів
  • 50 мл рослинної олії

Квасолю слід попередньо замочити у великій кількості води на ніч. Потім відваріть її на повільному вогні протягом 1,5 годин. Слідкуйте, щоб квасоля не розварилася. Наріжте гриби і обсмажте на олії до рум'яної скоринки. Перекладіть їх на тарілку, додайте часник і перемішайте. Подрібніть цибулю і обсмажте в тій же сковороді. Подрібніть горіхи.

З'єднайте всі інгредієнти. Додайте сіль і перець — за смаком.

Готово!

Читайте також: Як приготувати долму в домашніх умовах — поради і рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття