Готуємо страви грузинської кухні — цікаві рецепти лобіо
Лобіо — це грузинська страва з відвареної червоної квасолі, заправлена смачними спеціями.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Лобіо — це грузинська страва з відвареної червоної квасолі, заправлена смачними спеціями. Сама назва страви в перекладі з грузинського означає "квасоля" — її основний компонент. Пропонуємо вам смачні рецепти справжнього грузинського лобіо.
Класичний лобіо — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 500 г квасолі
- 100 г волоських горіхів
- 3 ріпчастої цибулі
- 2 помідори
- 3 зуб. часнику
- 12 г кінзи
- 1 ст. л. хмелі-сунелі
- 0,5. л. пекучого червоного перцю
- 2 ст. л. рослинної олії
- Сіль і перець — за смаком
Для приготування цієї страви краще використовувати червону або строкату кремову квасолю врожаю поточного року. Вона містить достатню кількість крохмалю і в той же час така квасоля не буде занадто сухою.
Перекладіть її в миску і залийте холодною водою. Боби, які спливли наверх, слід викинути. Відставте набухати квасолю на 5-8 годин.
Потім перекладіть її в каструлю і залийте свіжою водою. Доведіть до кипіння. Після цього злийте воду і знову залийте свіжу в пропорції 1:4. Продовжуйте варити квасолю на середньому вогні протягом години. За цей час вона повинна стати м'якою. Потім злегка розімніть частину квасолі прямо в каструлі.
Горіхи подрібнить за допомогою блендера. Очистіть цибулю і наріжте дрібними кубиками. Розігрійте рослинну олію на сковороді і обсмажте цибулю до прозорості.
Бланшируйте свіжі помідори і наріжте дрібними кубиками. Подрібніть кінзу і часник.
До цибулі перекладіть помідори, спеції, квасоля, горіхи, кінзу, часник, трішки бульйону, в якому варилася квасоля і сіль. Перемішайте суміш і готуйте 3-4 хвилини на повільному вогні.
Готово!
Лобіо з сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 ст. квасолі
- Зелена цибуля
- 1 зуб. часник
- 150 г сиру сулугуні
- 1 ст. л. очищених волоських горіхів
- 1 ч. л. яблучного оцту
- Гвоздика
- Кориця
- Коріандр
- Хмелі-сунелі
- Кінза
- Сіль
- Цибуля ріпчаста червоний
- Оливкова олія
Квасолю слід заздалегідь залити водою і залишити на 20 годин. Потім відваріть її і в кінці посоліть.
Подрібніть кубиками ріпчасту цибулю і часник, а цибуля-порей наріжте кільцями. Обсмажте овочі на оливковій олії. Тим часом натріть сир на дрібній тертці.
Гвоздику і коріандр подрібніть в ступці. Потім додайте мелену корицю і з'єднайте з тертим сиром. Після цього змішайте готову квасолю з сиром. Додайте подрібнені волоські горіхи, обсмажену цибулю, трохи яблучного оцту і хмелі-сунелі. Посипати подрібненою кінзою і подавайте до столу.
Смачного!
Лобіо з грибами — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 250 г печериць
- 5 шт. ріпчастої цибулі
- 2 зуб. часнику
- 1 ст. квасолі
- 50 г волоських горіхів
- 50 мл рослинної олії
Квасолю слід попередньо замочити у великій кількості води на ніч. Потім відваріть її на повільному вогні протягом 1,5 годин. Слідкуйте, щоб квасоля не розварилася. Наріжте гриби і обсмажте на олії до рум'яної скоринки. Перекладіть їх на тарілку, додайте часник і перемішайте. Подрібніть цибулю і обсмажте в тій же сковороді. Подрібніть горіхи.
З'єднайте всі інгредієнти. Додайте сіль і перець — за смаком.
Готово!
Читайте також: Як приготувати долму в домашніх умовах — поради і рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття