Menu
Що таке Рилет і як його приготувати – рецепти і секрети

Що таке Рилет і як його приготувати – рецепти і секрети

Що таке Рилет і як його приготувати – рецепти і секрети

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Рилет – це метод приготування м'яса, який нагадує паштет за своєю консистенцією. Така страва дуже поживна і корисна, завдяки багатому складу білка, а якщо паштет з риби, то омега-3. Зазвичай його подають з багетом, білим хлібом або хрусткими тостами.

Пропонуємо самостійно приготувати рилет з м'яса і риби, який обов'язково буде вам до смаку.

Рилет зі свинини – рецепт

Рилет зі свинини

Вам знадобиться:

  • 1,5 кг свинини (суміш трохи жорсткого м'яса, свинини на кісточці і жирної грудинки)
  • 500 г білого сухого вина
  • 50 г свіжої петрушки
  • 50 г свіжого чебрецю
  • 3 зубчики часнику
  • 3 лаврові листки
  • чорний перець горошком, сіль – за смаком

Подрібніть чебрець, петрушку і часник. Змішайте з лавровим листом і чорним перцем.

Наріжте м'ясо невеликими кубиками і покладіть в каструлю разом з м'ясом на кісточці. Додайте суміш приправ, сіль і влийте вино. Накрийте кришкою і відправте в розігріту до 160 градусів духовку на 3 години. Потім процідіть соус, що утворився і розімніть нежирні шматки м'яса. Для більш волокнистої консистенції використовуйте вилку, для повітряної – блендер. Потім додайте більш жирні шматки м'яса і перемішайте. Перекладіть рилет в баночки і трохи залийте процідженим соусом. Поставте в холодильник на деякий час і потім можете використовувати, як паштет.

Смачного!

Рилет із курки – рецепт

Рилет із курки

Вам знадобиться:

  • 500 г курячих гомілок
  • 80 г кисломолочного сиру

Кисломолочний сир Яготинскьий

  • 50 г свіжої петрушки
  • 3 лаврові листки
  • 1 ч. л. чорного перцю горошком
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю
  • 0,5 ст. л. солі

М'ясо покладіть в каструлю, додайте лавровий лист, перець горошком, сіль і залийте водою, покривши м'ясо. Доведіть м'ясо до кипіння і перейдіть на маленький вогонь. Потім тушкуйте гомілки ще 2-3 години, щоб в результаті м'ясо легко відходило від кісток. Періодично додавайте кип'ячену воду, щоб в каструлі завжди залишалося близько 1 склянки бульйону. Потім дайте м'ясу охолонути, відокремте від кісток і перемішайте вилкою, додаючи 200 мл бульйону. До отриманої маси додайте подрібнену зелень, кисломолочний сир, сіль і перець. Добре перемішайте і перекладіть готовий рилет в банку. Відправте в холодильник на добу. Готово!

Рилет із лосося – рецепт

Рилет із лосося

Візьміть інгредієнти:

  • 200 г філе копченого лосося
  • 500 г філе свіжого лосося
  • 80 г сметани

Сметана Славія

  • 0,7 л білого вина
  • 3-4 ст. л. натурального йогурту
  • 1 ріпчастої цибулини
  • 1 лимон
  • 1 лавровий лист
  • перець, сіль, кріп, петрушка – за смаком

В емальовану каструлю влийте вино, подрібнену зелень, лавровий лист і поставте на вогонь. Прокип'ятіть 5 хвилин і акуратно додайте свіже філе. Потім прокип'ятіть ще 10 хвилин і зніміть з плити. Дайте масі охолонути. Дістаньте філе риби, очистіть і розімніть вилкою. Подрібніть копчене філе і перемішайте з відварною. Додайте сметану, йогурт, кріп, сік лимона і спеції, що залишилися. Готовий рилет розкладіть по формах і відправте в холодильник на 4 години.

Читайте також: Як приготувати домашній паштет – рецепти і секрети

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття