Що таке Лабне і як його приготувати – рецепти і секрети
Що таке Лабне і як його приготувати – рецепти і секрети
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Лабне – це традиційний крем-сир кухні країн Близького Сходу, приготований із йогурту. Назва «Лабне» з арабської означає «молоко» або «білий». Він відноситься до молодих сирів, а по консистенції нагадує щось середнє між сиром і йогуртом.
На смак сир Лабне неймовірно ніжний і апетитний. Він може бути як солодким, так і солоним. Солодку версію сиру можна подавати з легкими десертами, такими як оладки, млинчики або сирники. Він прекрасно поєднується з сезонними фруктами або навіть підходить в якості крему для торта. Солоний сир можна поєднувати з ароматними травами і хлібом. У будь-якому випадку сир Лабне буде чудовим доповненням до будь-якої страви.
До того ж, такий незвичайний і в той же час смачний продукт неймовірно просто приготувати.
Готуємо сир Лабне в домашніх умовах
Для цього вам знадобиться:
- 600-800 г йогурт
- дрібка солі
- щіпка спецій (паприка, коріандр, сушена зелень і т.д.)
- щіпка цедри лимону або апельсину
Вилийте йогурт в окрему миску і посоліть. Також ви можете зробити його солодким – за бажанням. Потім додайте спеції і добре перемішайте.
Візьміть друшляк і застеліть його марлею кілька разів. Перекладіть сюди йогурт, щільно зав'язавши краї та притиснувши йогурт до тканини. Підставте під друшляк миску і відправте її в холодильник від 18 до 48 годин, щоб стекла рідина.
Сир, що утворився пересипте в тарілку і додайте цедру лимону або апельсину і зелень. Накрийте тарілку харчовою плівкою і знову відправте в холодильник на 3-4 дні, щоб добре витримати сир.
Потім сформуйте кульки, збризніть оливковою олією і подавайте з іншими спеціями – за смаком. Щоб такий сир зберігався довше, перекладіть кульки в скляну банку, яка щільно закривається.
Смачного!
Лабне з лимоном і фісташками – рецепт
Вам знадобиться:
- 500 г йогурту
- 1/4 ч. л. солі
- 1/4 склянки фісташок
- 1 ст. л. оливкової олії
- свіжа петрушка
- 1 ст. л. цедри лимону
- 1/4 ч. л. спеції сумах
Візьміть сито або друшляк і застеліть його щільною марлею. Перемістіть друшляк в каструлю, щоб він не торкався дня каструлі.
З'єднайте йогурт з сіллю і перелийте в друшляк. Загорніть краї марлі. Відправте на ніч або на добу в холодильник (чим довше сир в холодильнику, тим щільніше буде його консистенція – все залежить від ваших смакових уподобань).
По закінченню часу перекладіть Лабне в тарілку і додайте спецію сумах, лимонну цедру, фісташки і оливкову олію. Прикрасьте петрушкою і подавайте до столу.
Смачного!
Читайте також: Меню сирного гурмана — 10 сирів з оригінальними смаками
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття