Menu
Що таке Лабне і як його приготувати – рецепти і секрети

Що таке Лабне і як його приготувати – рецепти і секрети

Що таке Лабне і як його приготувати – рецепти і секрети

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Лабне – це традиційний крем-сир кухні країн Близького Сходу, приготований із йогурту. Назва «Лабне» з арабської означає «молоко» або «білий». Він відноситься до молодих сирів, а по консистенції нагадує щось середнє між сиром і йогуртом.

На смак сир Лабне неймовірно ніжний і апетитний. Він може бути як солодким, так і солоним. Солодку версію сиру можна подавати з легкими десертами, такими як оладки, млинчики або сирники. Він прекрасно поєднується з сезонними фруктами або навіть підходить в якості крему для торта. Солоний сир можна поєднувати з ароматними травами і хлібом. У будь-якому випадку сир Лабне буде чудовим доповненням до будь-якої страви.

До того ж, такий незвичайний і в той же час смачний продукт неймовірно просто приготувати.

Готуємо сир Лабне в домашніх умовах

Готуємо сир Лабне в домашніх умовах

Для цього вам знадобиться:

  • 600-800 г йогурт

Йогурт Яготинський

  • дрібка солі
  • щіпка спецій (паприка, коріандр, сушена зелень і т.д.)
  • щіпка цедри лимону або апельсину

Вилийте йогурт в окрему миску і посоліть. Також ви можете зробити його солодким – за бажанням. Потім додайте спеції і добре перемішайте.

Візьміть друшляк і застеліть його марлею кілька разів. Перекладіть сюди йогурт, щільно зав'язавши краї та притиснувши йогурт до тканини. Підставте під друшляк миску і відправте її в холодильник від 18 до 48 годин, щоб стекла рідина.

Сир, що утворився пересипте в тарілку і додайте цедру лимону або апельсину і зелень. Накрийте тарілку харчовою плівкою і знову відправте в холодильник на 3-4 дні, щоб добре витримати сир.

Потім сформуйте кульки, збризніть оливковою олією і подавайте з іншими спеціями – за смаком. Щоб такий сир зберігався довше, перекладіть кульки в скляну банку, яка щільно закривається.

Смачного!

Лабне з лимоном і фісташками – рецепт

Лабне з лимоном і фісташками

Вам знадобиться:

  • 500 г йогурту
  • 1/4 ч. л. солі
  • 1/4 склянки фісташок
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • свіжа петрушка
  • 1 ст. л. цедри лимону
  • 1/4 ч. л. спеції сумах

Візьміть сито або друшляк і застеліть його щільною марлею. Перемістіть друшляк в каструлю, щоб він не торкався дня каструлі.

З'єднайте йогурт з сіллю і перелийте в друшляк. Загорніть краї марлі. Відправте на ніч або на добу в холодильник (чим довше сир в холодильнику, тим щільніше буде його консистенція – все залежить від ваших смакових уподобань).

По закінченню часу перекладіть Лабне в тарілку і додайте спецію сумах, лимонну цедру, фісташки і оливкову олію. Прикрасьте петрушкою і подавайте до столу.

Смачного!

Читайте також: Меню сирного гурмана — 10 сирів з оригінальними смаками

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття