Що таке флан і як його готувати – смачні рецепти десерту по-іспанськи
Флан – популярний іспанський десерт, який згодом став відомим у багатьох країнах.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Флан – популярний іспанський десерт, який згодом став відомим у багатьох країнах. Цей ароматний і ніжний десерт з вишуканим карамельним смаком обов'язково сподобається вашим рідним та близьким. Готувати його зовсім не складно, а результат вас тільки порадує.
Флан можна готувати як порційно, так і в великій посудині, а перед подачею розрізати на зручні шматочки. Але щоб ваш десерт вийшов ідеальним – враховуйте такі секрети його приготування:
- не карамелізуйте цукор занадто довго;
- молоко обов'язково потрібно прокип'ятити з паличкою кориці;
- витримайте десерт в холодильнику не менше 8 годин після приготування.
Такі прості хитрощі приготування дозволяють позбавиться від присмаку паленого цукру, яєць і кип'яченого молока.
Класичний іспанський флан – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 210 г цукру
- 5 г кориці
- 3 курячих яєць
- 300 мл молока
Насамперед закип'ятіть молоко і розчиніть у ньому 60 грам цукру. Вкиньте сюди паличку кориці. На сковороді розтопіть 150 грам цукру з однією ложкою води до світло-коричневої карамелі. Потім рівномірно розподіліть карамель по формах.
Злегка збийте в мисці яйця і, видаливши корицю, поступово вливайте молоко. Процідіть масу і розлийте по формах. Перемістіть наші формочки в одну велику форму і відправте в духовку на одну годину при 150 градусах.
Остудіть готовий десерт і помістіть в холодильник. Найкраще подавати через 8-12 годин. Перед подачею переверніть флан на тарілку. Смачного!
Кавовий флан – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 3/4 ст. цукру
- 1,25 ст. згущеного молока
- 3, 75 ст. молока
- 5 курячих яєць
- 6 ч. л. води
- 1 ч. л. ванілі
- 4,5 ч. л. розчинної кави
- дрібка солі
Візьміть скляну або керамічну форму круглої форми для випічки. Поставте її у розігріту до 160 градусів духовку.
У невеликій каструлі змішайте 2 ложки води з цукром. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Як тільки цукор розчиниться – перелийте на сковороду і продовжуйте розчиняти, не розмішуючи. Коли цукор матиме темно-бурштиновий відтінок, швидко перелийте карамель в розігріту форму для випічки. Рівномірно розподіліть її по дну. Потім дайте цукру охолонути і відправте в холодильник на 15 хвилин.
Тим часом розчиніть каву в 4 столових ложках гарячої води. Остудіть і змішайте за допомогою блендера з молоком, яйцями, згущеним молоком, ваніллю та сіллю. Перелийте готовий крем на застиглу карамель і відразу відправити в духовку.
Випікайте флан в духовці протягом 70-80 хвилин на водяній бані при 160 градусах. Десерт буде готовим, як тільки яєчна суміш стане схожою на желеподібну масу. Відправте флан в холодильник на 8 годин. Потім тонким ножем відокремте краї десерта від стінки. Після чого прямо в формі поставте флан в миску з гарячою водою. Через 20 секунд дістаньте форму з води, відразу накрийте великою глибокою тарілкою, переверніть і, накривши іншою тарілкою, повторити процедуру ще раз. Смачного!
Кокосовий флан – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 4 курячих яйця
- 400 мл кокосового молока
- 400 г згущеного молока
- 100 мл молока
Збийте яйця зі згущеним і кокосовим молоком. Додайте звичайне молоко. Перемішайте і розподіліть суміш по невеликих формочках. Відправте в духовку на 40-45 хвилин при 200 градусах. Після чого остудіть і охолодіть в холодильнику. Смачного!
Більше смачних десертів – в статті Що приготувати з фруктами та ягодами — 7 ідей для корисного десерту
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття