Menu
Що таке флан і як його готувати – смачні рецепти десерту по-іспанськи

Що таке флан і як його готувати – смачні рецепти десерту по-іспанськи

Флан – популярний іспанський десерт, який згодом став відомим у багатьох країнах. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Флан – популярний іспанський десерт, який згодом став відомим у багатьох країнах. Цей ароматний і ніжний десерт з вишуканим карамельним смаком обов'язково сподобається вашим рідним та близьким. Готувати його зовсім не складно, а результат вас тільки порадує.

Флан можна готувати як порційно, так і в великій посудині, а перед подачею розрізати на зручні шматочки. Але щоб ваш десерт вийшов ідеальним – враховуйте такі секрети його приготування:

- не карамелізуйте цукор занадто довго;
- молоко обов'язково потрібно прокип'ятити з паличкою кориці;
- витримайте десерт в холодильнику не менше 8 годин після приготування.

Такі прості хитрощі приготування дозволяють позбавиться від присмаку паленого цукру, яєць і кип'яченого молока.

Класичний іспанський флан – рецепт

Класичний іспанський флан

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 210 г цукру
  • 5 г кориці
  • 3 курячих яєць
  • 300 мл молока

Молоко

Насамперед закип'ятіть молоко і розчиніть у ньому 60 грам цукру. Вкиньте сюди паличку кориці. На сковороді розтопіть 150 грам цукру з однією ложкою води до світло-коричневої карамелі. Потім рівномірно розподіліть карамель по формах.

Злегка збийте в мисці яйця і, видаливши корицю, поступово вливайте молоко. Процідіть масу і розлийте по формах. Перемістіть наші формочки в одну велику форму і відправте в духовку на одну годину при 150 градусах.

Остудіть готовий десерт і помістіть в холодильник. Найкраще подавати через 8-12 годин. Перед подачею переверніть флан на тарілку. Смачного!

Кавовий флан – рецепт

Кавовий флан

Візьміть інгредієнти:

  • 3/4 ст. цукру
  • 1,25 ст. згущеного молока
  • 3, 75 ст. молока
  • 5 курячих яєць
  • 6 ч. л. води
  • 1 ч. л. ванілі
  • 4,5 ч. л. розчинної кави
  • дрібка солі

Візьміть скляну або керамічну форму круглої форми для випічки. Поставте її у розігріту до 160 градусів духовку.

У невеликій каструлі змішайте 2 ложки води з цукром. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Як тільки цукор розчиниться – перелийте на сковороду і продовжуйте розчиняти, не розмішуючи. Коли цукор матиме темно-бурштиновий відтінок, швидко перелийте карамель в розігріту форму для випічки. Рівномірно розподіліть її по дну. Потім дайте цукру охолонути і відправте в холодильник на 15 хвилин.

Тим часом розчиніть каву в 4 столових ложках гарячої води. Остудіть і змішайте за допомогою блендера з молоком, яйцями, згущеним молоком, ваніллю та сіллю. Перелийте готовий крем на застиглу карамель і відразу відправити в духовку.

Випікайте флан в духовці протягом 70-80 хвилин на водяній бані при 160 градусах. Десерт буде готовим, як тільки яєчна суміш стане схожою на желеподібну масу. Відправте флан в холодильник на 8 годин. Потім тонким ножем відокремте краї десерта від стінки. Після чого прямо в формі поставте флан в миску з гарячою водою. Через 20 секунд дістаньте форму з води, відразу накрийте великою глибокою тарілкою, переверніть і, накривши іншою тарілкою, повторити процедуру ще раз. Смачного!

Кокосовий флан – рецепт

Кокосовий флан

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 4 курячих яйця
  • 400 мл кокосового молока
  • 400 г згущеного молока
  • 100 мл молока

Збийте яйця зі згущеним і кокосовим молоком. Додайте звичайне молоко. Перемішайте і розподіліть суміш по невеликих формочках. Відправте в духовку на 40-45 хвилин при 200 градусах. Після чого остудіть і охолодіть в холодильнику. Смачного!

Більше смачних десертів – в статті Що приготувати з фруктами та ягодами — 7 ідей для корисного десерту

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття