
Що таке аранчині і як їх приготувати — смачні рецепти
Аранчині — це популярна італійська страва. Найчастіше її готують з відвареного рису і різних начинок.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Аранчині — це популярна італійська страва. Найчастіше її готують з відвареного рису і різних начинок. У Сицилії, звідки родом страва, традиційно її готують з різотто, формуючи кульки або конуси з сирною або м'ясною начинкою всередині.
Пропонуємо і вам приготувати таку яскраву і смачну страву.
Аранчині з моцарелою — рецепт
Для приготування різотто вам знадобиться:
- 3 ст. л. оливкової олії
- 2 чашки рису (арбор або карнаролі)
- 115 г білого вина
- 850 г курячого бульйону
- 1 яйце
- Сіль — за смаком
Для начинки візьміть:
- 115 г моцарелли (порізаної кубиками 1,5-2 сантиметри)
- Соус болоньєзе (можна замінити звичайним томатним соусом)
Для обвалки:
- Борошно
- 2 злегка збитих яйця
- Панірувальні сухарі
У першу чергу готуємо різотто. Для цього розігрійте в сотейнику масло і перекладіть туди рис. Постійно помішуйте протягом 1-2 хвилин. Влийте вино і зробіть середній вогонь. Потім поступово вливайте курячий бульйон, поки рис не приготується. Зніміть сотейник з вогню, вбийте яйце, перемішайте та залиште на кілька годин охолоджуватися.
Формуємо аранчині. Для цього візьміть трохи рису і зробіть невелику коржик. У центр покладіть моцареллу. Загорніть аранчині, сформувавши кульку.
Потім обваляйте їх у борошні, після цього в злегка збитих яйцях, а далі в панірувальних сухарях.
Розігрійте трохи олії у фритюрниці або сотейнику з товстими стінками і дном. Викладіть аранчині і обсмажте їх з усіх боків. Потім відправте їх в духовку на 5-10 хвилин при 200 градусах.
Готово!
Аранчині з м'ясною начинкою — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 250 г м'ясного фаршу
- 500 г відвареного рису
- 100 г сиру
- 2 ст. л. томатного соусу
- 4 яйця
- 100 г панірувальних сухарів
- 1 цибулина
- 1 морква
- Сіль і перець — за смаком
- Соняшникова олія
Подрібніть цибулю і викладіть на розігріту з олією сковороду. Моркву наріжте півкільцями і додайте до цибулі. Обсмажте овочі і додайте фарш. Готуйте його, добре помішуючи, щоб розбити всі грудочки. Потім додайте томатний соус. Перемішайте і протушкуйте ще пару хвилин. Потім вимкніть плиту і дайте начинці охолонути.
В охолоджений рис вбийте два яйця і додайте тертий сир. Перемішайте масу. Сформуйте рисовий коржик, в центр викладіть м'ясну начинку і загорніть все в кульку. Потім перемістіть всі аранчині в холодильник, щоб при готуванні вони не розвалилися.
Обваляйте аранчині в злегка збитих яйцях, а потім в панірувальних сухарях і обсмажте у фритюрі.
Готово!
Читайте також: Готуємо по-італійськи — найсмачніші рецепти пасти у вершковому соусі
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття