Що приготувати з цвітної капусти – оригінальні рецепти і секрети
Що приготувати з цвітної капусти – оригінальні рецепти і секрети.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Цвітна капуста – неймовірно корисна. Вона містить майже всі поживні вітаміни та мінеральні елементи, а ще – відмінно підійде для тих, хто на дієті. З цвітної капусти можна робити різні салати, запікати на грилі, готувати смачні супи і навіть десерти, або подавати як гарнір.
Пропонуємо вам оригінальні рецепти страв, які ви ще не готували.
Капустяне пюре з беконом – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 качан цвітної капусти
- 1 скибочка бекону
- 1,5 ст. л. вершкового масла
1 перо зеленої цибулі
- сіль і перець – за смаком
Качан капусти розберіть на суцвіття. Готуйте на пару протягом 10 хвилин. Тим часом подрібніть бекон і обсмажте на сухій сковороді близько 5 хвилин. Потім викладіть його на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Подрібніть цибулю.
Цвітну капусту, масло кімнатної температури, сіль і перець перемішайте за допомогою кухонного комбайна. Перекладіть в тарілку і присипте цибулею та беконом. Смачного!
Про те, як запікати та готувати суп-пюре і котлети з цвітної капусти ми вже писали в статті Цвітна капуста — чим вона корисна та що з нею приготувати
Піца з цвітної капусти – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1 качан цвітної капусти
- 1 яйце
- 100 г сиру моцарелла
- 2 ст. л. натертого сиру пармезан
- 1/4 томатного соусу
- 200 г помідорів чері
- 2 зуб. часнику
- 1/4 ч. л. меленої паприки
- 1 гілочка свіжого базиліка
- 1 ст. л. оливкової олії
- сіль і перець – за смаком
Цвітну капусту натріть на дрібній тертці і перекладіть в миску. Відправте в мікрохвильовку на 8 хвилин, щоб капуста стала м'якою. Натріть сир.
Змішайте яйце, 2/3 пармезану, моцареллу, капусту, сіль і перець. Деко змастіть олією і викладіть суміш у формі піци. Відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 10-15 хвилин. Готовий корж змастіть томатним соусом і викладіть моцареллу, що залишилася, половинки помідорів чері, паприку і подрібнений часник. Відправте піцу в духовку ще на 10 хвилин. Прикрасьте базиліком і подавайте до столу.
Цвітна капуста по-азійськи – рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- 1 качан цвітної капусти
- 3 скибочки бекону
- 2 яйця
- 2 ст. л. масла
- 1 ріпчаста цибуля
- 120 г печериць
- 1 ст. л. тертого імбиру
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 ч. л. яблучного оцту
- 1 ч. л. натурального рибного соусу
- 2 зелених цибулі
- 2 ч. л. листя кінзи
- сіль і перець – за смаком
Подрібніть і підсмажте бекон. Викладіть його на паперовий рушник.
Яйця збийте з перцем і сіллю, з'єднайте з беконом і підсмажте тонкий омлет. Потім дістаньте його зі сковорідки і наріжте тонкими смужками.
Розберіть капусту на суцвіття і подрібніть за допомогою кухонного комбайна. Наріжте гриби і цибулину. Обсмажте цибулю на розтопленому вершковому маслі з перцем і сіллю. Через 5 хвилин додайте шампіньйони. Як тільки вони підрум'яняться, всипте імбир і добре перемішайте. Потім додайте капусту і тушкуйте ще 5 хвилин.
Перекладіть в тарілку, заправте рибним і соєвим соусами та збризніть яблучним оцтом. Додайте кінзу, цибулю і омлет. Готово!
Читайте також: Здорове харчування — що приготувати з різними видами капусти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття