Menu
Що приготувати з сиром проволоне — найсмачніші рецепти

Що приготувати з сиром проволоне — найсмачніші рецепти

Проволоне — це напівтвердий нежирний сир, який відрізняється не тільки пікантним смаком і ароматом, але й формою.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Проволоне — це твердий нежирний сир, який відрізняється не тільки пікантним смаком і ароматом, але й формою.

В Україні сир «Провволлоне» виробляється під ТМ «Пирятин». Він буває як звичайним, так і копченим.

Історія сиру «Провволлоне» починається з кінця XIX століття. Його батьківщиною вважається південь Італії. Рецептура продукту з тих часів мало змінилась, як і сам процес його виробництва, адже «Провволлоне» — це повністю ручна робота! Під час виробництва сиру «Провволлоне» молочний згусток, утворений дією спеціальних ферментів бактеріального походження, нагрівають, надають йому форму мішечка та вимочують у солоній воді. Сир виходить дуже еластичним і пружним, його перев’язують мотузкою, обволікають в парафіновій суміші, а потім підвішують в прохолодній камері для дозрівання.

 

«Провволлоне» ТМ «Пирятин»

 

Сир проволоне легко поєднується з багатьма продуктами, створюючи незвичайні і смачні страви. Про деякі з них розповідаємо у цій статті.

Перці, фаршировані проволоне з майораном — рецепт

Перці, фаршировані проволоне з майораном

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 7 стебел майорану
  • 7 шт. перців черрі
  • 1,5 ст. л. оливкової олії
  • 60 г сиру проволоне
  • 2 ч. л. червоного винного оцту
  • 1/2 зуб. часнику
  • Сіль і перець — за смаком

У першу чергу зріжте верхівку і очистіть перці від насіння. Начините їх нарізаним на невеликі кубики сир і покладіть всередину по гілочці майорану. Перекладіть фаршировані перці в форму.

В окремій ємності з'єднайте подрібнений часник, оливкову олію і оцет. Додайте перець, сіль і добре збризніть сумішшю перці. Залиште їх на годину. Потім надіньте верхівки перців і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Готово!

Брускетти з двома видами сиру — рецепт

Брускетти з двома видами сиру

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 10 шматочків хліба
  • 10 скибочок сиру проволоне
  • 10 кульок сиру моцарелла
  • 3 помідори
  • Пів пучка базиліку
  • Спеції — за смаком

Добре промийте помідори і базилік. Тонко наріжте томати і подрібніть зелень. Перемішайте інгредієнти і додайте спеції за смаком.

Підсмажте скибочки хліба на сковороді-гриль.

На готових хліб викладіть томатну начинку, шматочки обох сирів і відправте брускетти в духовку, щоб сир розплавився.

Готово!

Більше цікавих рецептів читайте в статті Для сирних гурманів — 7 ідей, що приготувати з сиром проволоне

Салат з сиром проволоне — рецепт

Салат з сиром проволоне

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 пучок руколи
  • 1 пучок листя салату
  • 10 помідорів чері
  • 10 зелених оливок
  • 10 чорних оливок
  • 1 жменя сухарів
  • 100 г сиру проволоне

Для соусу вам знадобиться:

  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту
  • 1 ч. л. меду

Промийте і подрібніть рукколу та салат. Помідори також промийте і наріжте половинками. Наріжте оливки. Перемістіть все в миску.

Для соусу з'єднайте всі інгредієнти і добре перемішайте. Полийте салат і викладіть шматочки сиру і сухариків.

Готово!

Читайте також: Італійські страви для української господині — що приготувати з сиром проволоне

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття