
Що приготувати з опеньками — смачні і прості рецепти
Що приготувати з опеньками — смачні і прості рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Опеньки найчастіше заготовляють на зиму, але з ними також можна приготувати багато смачних і ароматних страв. Наприклад, паштети, ікру, підливу або салати. Ці гриби можна знайти в лісі протягом всієї осені, а деякі можуть вижити навіть під снігом.
У цій статті розповідаємо, як смачно приготувати опеньки та урізноманітнити повсякденний стіл.
Опеньки в сметанному соусі — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 500 г опеньків
- 40 г вершкового масла
- 1 червона цибулина
- 500 г сметани
- 1 пучок кропу
- Сіль і перець — за смаком
- Рослинна олія
Добре промийте гриби і недовго обсмажте їх на сухій сковороді.
Подрібніть цибулю і обсмажте його на іншій сковороді з рослинною олією. З'єднайте гриби і цибулю, додайте вершкове масло, сіль, перець та добре перемішайте. Потім додайте сметану і дайте їй закипіти. Прогрійте масу близько 1 хвилини.
Зніміть з вогню і прикрасьте подрібненим кропом.
Готово!
Грибна ікра з опеньків — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 5 кг опеньків
- 800 мл питної води
- 200 г великої нейодованої солі
- 500 г цибулі
- 200 мл рослинної олії
На кожну півлітрову банку:
- 1-1,5 ст. л. яблучного оцту
- 4 гілочки кропу
- 4 гілочки петрушки
Добре почистіть і промийте гриби. Перекладіть їх в каструлю, посоліть і залийте 800 мл води. Варіть на середньому вогні півгодини. Час від часу не забувайте знімати піну і перемішувати гриби. Вони повинні осісти на дно, а бульйон стати прозорим.
Потім подрібніть гриби за допомогою м'ясорубки або комбайна.
Наріжте цибулю кружечками і підсмажте на олії до золотистого кольору. Потім також їх подрібніть і додайте до грибів. Після цього за смаком додайте оцет і подрібнену зелень. Перемішайте і перекладіть масу в стерильні банки. Накрийте стерильними кришками і закатайте.
Готово! Ікру слід зберігати в холодильнику.
Салат "Грибна поляна" з опеньками — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 4 картоплі
- 4 моркви
- 4 курячих яйця
- 3 плавлених сири
- 200 г варено-копченої курячої грудки
- 4 маринованих огірка
- 700 г маринованих опеньків
- 250 г майонезу
- 1 пучок кропу
- 1 ст. л. рослинної олії
- Сіль і перець — за смаком
Поставте на тарілку кільце для сервіровки і покроково заповнюйте шарами. Перший шар — відварена картопля. Змастіть майонезом і викладіть подрібнені огірки.
Наступний шар — натерте на тертці відварене яйце. Знову змастіть майонезом. Потім викладіть терту моркву, після цього подрібнену курячу грудку і знову змастіть майонезом.
Останній шар — тертий плавлений сир. Його також слід змастити майонезом. Посипте салат подрібненим кропом і відправте в холодильник на кілька годин. Потім акуратно зніміть кільце.
Опеньки добре промийте, щоб прибрати різкий оцтовий смак. Викладіть їх на салат і подавайте до столу.
Готово!
Читайте також: Що приготувати з білими грибами — рецепти і поради
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття