Menu
Що приготувати з опеньками — смачні і прості рецепти

Що приготувати з опеньками — смачні і прості рецепти

Що приготувати з опеньками — смачні і прості рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Опеньки найчастіше заготовляють на зиму, але з ними також можна приготувати багато смачних і ароматних страв. Наприклад, паштети, ікру, підливу або салати. Ці гриби можна знайти в лісі протягом всієї осені, а деякі можуть вижити навіть під снігом.

У цій статті розповідаємо, як смачно приготувати опеньки та урізноманітнити повсякденний стіл.

Опеньки в сметанному соусі — рецепт

Опята в сметанном соусе

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 500 г опеньків
  • 40 г вершкового масла

Вершкове масло Яготинське

  • 1 червона цибулина
  • 500 г сметани

Сметана

  • 1 пучок кропу
  • Сіль і перець — за смаком
  • Рослинна олія

Добре промийте гриби і недовго обсмажте їх на сухій сковороді.

Подрібніть цибулю і обсмажте його на іншій сковороді з рослинною олією. З'єднайте гриби і цибулю, додайте вершкове масло, сіль, перець та добре перемішайте. Потім додайте сметану і дайте їй закипіти. Прогрійте масу близько 1 хвилини.

Зніміть з вогню і прикрасьте подрібненим кропом.

Готово!

Грибна ікра з опеньків — рецепт

Грибна ікра з опеньків

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 5 кг опеньків
  • 800 мл питної води
  • 200 г великої нейодованої солі
  • 500 г цибулі
  • 200 мл рослинної олії

На кожну півлітрову банку:

  • 1-1,5 ст. л. яблучного оцту
  • 4 гілочки кропу
  • 4 гілочки петрушки

Добре почистіть і промийте гриби. Перекладіть їх в каструлю, посоліть і залийте 800 мл води. Варіть на середньому вогні півгодини. Час від часу не забувайте знімати піну і перемішувати гриби. Вони повинні осісти на дно, а бульйон стати прозорим.

Потім подрібніть гриби за допомогою м'ясорубки або комбайна.

Наріжте цибулю кружечками і підсмажте на олії до золотистого кольору. Потім також їх подрібніть і додайте до грибів. Після цього за смаком додайте оцет і подрібнену зелень. Перемішайте і перекладіть масу в стерильні банки. Накрийте стерильними кришками і закатайте.

Готово! Ікру слід зберігати в холодильнику.

Салат "Грибна поляна" з опеньками — рецепт

Салат "Грибне козуб" з опеньками

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 4 картоплі
  • 4 моркви
  • 4 курячих яйця
  • 3 плавлених сири

Плавлений сир Пирятин

  • 200 г варено-копченої курячої грудки
  • 4 маринованих огірка
  • 700 г маринованих опеньків
  • 250 г майонезу
  • 1 пучок кропу
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • Сіль і перець — за смаком

Поставте на тарілку кільце для сервіровки і покроково заповнюйте шарами. Перший шар — відварена картопля. Змастіть майонезом і викладіть подрібнені огірки.

Наступний шар — натерте на тертці відварене яйце. Знову змастіть майонезом. Потім викладіть терту моркву, після цього подрібнену курячу грудку і знову змастіть майонезом.

Останній шар — тертий плавлений сир. Його також слід змастити майонезом. Посипте салат подрібненим кропом і відправте в холодильник на кілька годин. Потім акуратно зніміть кільце.

Опеньки добре промийте, щоб прибрати різкий оцтовий смак. Викладіть їх на салат і подавайте до столу.

Готово!

Читайте також: Що приготувати з білими грибами — рецепти і поради

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття