Menu
Що приготувати з лисичок — смачні грибні рецепти

Що приготувати з лисичок — смачні грибні рецепти

Що приготувати з лисичок — смачні грибні рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Лисички — одні з найсмачніших грибів. Вони чудово поєднуються з овочами, зеленню і м'ясом. З лисичками можна приготувати як салат, так і смачну та ситну страву на обід або вечерю. Як це зробити — розповідаємо в нашій статті.

Лисички з цибулею і зеленню — рецепт

Лисички з цибулею і зеленню

Візьміть інгредієнти:

  • 300 г лисичок
  • 1 цибуля-шалот
  • 1 зуб. часнику
  • 10 г вершкового масла

Вершкове масло

  • невеликий пучок петрушки
  • сіль і перець — за смаком

Добре промийте та очистіть гриби, видаливши весь бруд.

Подрібніть часник, цибулю-шалот і зелень. Розтопіть вершкове масло на сковороді і обсмажте ці овочі. Потім додайте гриби, сіль, перець і продовжуйте смажити протягом 10 хвилин. Відставте лисички на 10 хвилин, накривши кришкою. Готово!

Салат з лисичками — рецепт

Салат з лисичками 

Візьміть інгредієнти:

  • 2 великі жмені листя салату
  • 500 г свіжих лисичок
  • 50 г сиру

Твердий сир

  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 зуб. часнику
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 1/2 лимона
  • сіль і перець — за смаком

Подрібніть цибулю і часник та обсмажте їх на розігрітій 1 столовій ложці оливкової олії. Додайте гриби, сіль, перець і продовжуйте смажити, не накриваючи кришкою.

Тим часом приготуйте заправку. Для цього з'єднаєте олію, що залишилася, сік половини лимона, сіль і перець.

Подрібніть листя салату руками і викладіть в салатницю. Полийте заправкою і зверху викладіть гриби. Посипте тертим сиром і подавайте до столу.

Смачного!

Спагеті з лисичками — рецепт

Спагеті з лисичками

Вам знадобляться:

  • 300 г спагетті
  • 500 г лисичок
  • 80 мл вершків
  • Вершки
  • 2 зуб. часнику
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • невеликий пучок петрушки
  • сіль і перець — за смаком

Почистіть і роздушіть часник і петрушку. Розігрійте в сковороді оливкову олію і обсмажте часник. Потім видаліть його і викладіть гриби з петрушкою, сіллю і перцем. Готуйте протягом 4-5 хвилин. Потім влийте вершки і продовжуйте готувати, поки гриби не стануть готовими.

Тим часом відваріть спагеті дотримуючись інструкції на упаковці і перекладіть в грибний соус. Перемішайте і подавайте блюдо до столу.

Готово!

Читайте також: Готуємо гриби в сметані — 5 смачних рецептів

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття