
Що приготувати з кабачків — найоригінальніші рецепти
Сирний гратен з кабачків, котлетки з кабачків і сиру, рагу по-італійськи з кабачками і перцем – в цій статті ми розповімо, як приготувати смачні та оригінальні страви з кабачків.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Сирний гратен з кабачків, котлетки з кабачків і сиру, рагу по-італійськи з кабачками і перцем – в цій статті ми розповімо, як приготувати смачні та оригінальні страви з кабачків.
Цей простий продукт кожного разу можна готувати по-новому. Вони часто зустрічаються на наших столах, завдяки своєму незвичайному смаку та корисним якостям для організму. Крім того, регулярне вживання кабачків допоможе знизити рівень холестерину в крові і нормалізувати водний обмін в організмі, а також – вивести токсини і шлаки з організму, заспокоїти нервову систему. Їх часто радять їсти при захворюваннях травної системи, печінки і нирок, атеросклерозі і цукровому діабеті. Ми підібрали для вас оригінальні страви з кабачків, які урізноманітнять ваш раціон.
Сирний гратен з кабачків
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
- 4 середніх цукіні
- 2 ст. л. оливкової олія
- 2 ст. л. вершкового масла
- 2 зуб. часнику
- 3 ст. л. борошна
- 1 ст. молока
- 1 ч. л. свіжого листя чебрецю
- 1 ст. твердого сиру
Очистіть цукіні від шкірки і розріжте навпіл по довжині. Поперчіть, посоліть та готуйте на грилі 10 хвилин з обох сторін. Відставте в сторону, щоб цукіні охололи.
Готуємо соус. Розігрійте на сковороді вершкове масло, додайте борошно і часник. Готуйте близько хвилини, постійно помішуючи. Поступово вливайте молоко, чебрець, додайте перець і сіль. Зменште вогонь і готуйте ще кілька хвилин, після чого приберіть з вогню. У змащену маслом форму для випікання викладіть шарами цукіні, чергуючи з соусом. Зверху викладіть довільно нарізаний сир. Відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин. Готово!
Котлетки з кабачків і сиру
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 2 середніх кабачка
- 1 яйце
- ½ ст. тертого сиру
- ½ ст. панірувальних сухарів
- 1 зубчик часнику
- сіль і перець – за смаком
Натріть кабачки на тертці і обсушіть за допомогою паперового рушника. Додайте тертий сир, сухарі, яйця, подрібнений часник, сіль і перець. Ретельно перемішайте. Сформуйте невеликі котлетки і викладіть на форму для випічки, застеленій пергаментним папером і змащеним маслом. Відправте запікатися в духовку при 200 градусах на 20 хвилин. Під час випікання не забудьте один раз перевернути їх. Смачного!
Рагу по-італійськи з кабачками і перцем
Візьміть інгредієнти:
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 цибуля
- 2 пучка кропу
- 3 зуб. часнику
- 1 перець червоний болгарський
- 1 банка томатів у с/с
- 4 кабачка
- 450 г стручкової квасолі
- сіль і перець – за смаком
- ½ ст. листя свіжого базиліку
Розігрійте олію в глибокій каструлі. Обсмажте нарізану півкільцями цибулю з подрібненим кропом. Додайте нарізаний часник і перець. Готуйте ще 5 хвилин. Потім додайте томати разом з соком, квасолю, нарізані кубиками кабачки. Поперчіть і посоліть – за смаком. Готуйте на середньому вогні близько півгодини, постійно помішуючи. Прикрасьте базиліком і подавайте до столу. Смачного!
Більше цікавих рецептів читайте в статті Час кабачків — 5 смачних страв, які можна приготувати з кабачками
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття