Menu
Що приготувати з інжиром – 3 смачних рецепти

Що приготувати з інжиром – 3 смачних рецепти

Що приготувати з інжиром – 3 смачних рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Інжир знайомий нам ще з давніх часів. З нього готують пастилу, повидло, джем, варення, торти, морозиво, цукерки, всілякі пряники і напої. До того ж, це ще і неймовірно корисний продукт. Він має високий вміст натурального цукру, мінералів і розчинних волокон. Мінеральний склад включає калій, магній, кальцій, залізо і мідь, а також є хорошим джерелом антиоксидантів, вітамінів, А і К, які сприяють здоров'ю і гарному самопочуттю.

Ділимося з вами цікавими і смачними рецептами страв з інжиром.

1. Шоколадний пиріг з інжиром

Шоколадний пиріг з інжиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 150 г темного шоколаду
  • 120 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 190 г цукру
  • 3-4 яйця
  • 2 яєчних білка
  • 220 г вершкового сиру

Вершковий сир

  • 230 мл вершків 35%
  • 800 г інжиру
  • 20 мл меду
  • 3 ст. л. шоколадної стружки

Готуємо корж. Розтопіть на водяній бані вершкове масло з шоколадом. Добре перемішайте. Збийте до щільної піни яйця, яєчні білки і 120 г цукру. Потім змішайте масу з розтопленим шоколадом і перелийте в круглу форму для запікання. Відправте корж в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Потім дайте трішки охолонути.

Готуємо крем. Збийте вершковий сир з 70 г цукру і розподіліть по коржу. Наріжте інжир на великі скибочки і викладіть зверху. Полийте медом і прикрасьте шоколадною стружкою.

Готово!

2. Мусс з інжиром і хрустким печивом

Візьміть інгредієнти:

  • 200 мл вершків 30%
  • 150 г білого шоколаду
  • 6 шт. свіжого інжиру
  • щіпка шафрану
  • 35 г цукру
  • 2 ст. л. кленового сиропу
  • 100 г шоколадного пісочного печива
  • вершкове масло
  • шоколадна стружка – за бажанням

Мусс з інжиром і хрустким печивом

Розтопіть шматочки шоколаду на водяній бані. Дайте охолонути.

Збийте вершки до щільної піни і з'єднайте з шоколадному. Добре перемішайте. Відправте мус в холодильник на 6-8 годин.

Змастіть форму для запікання вершковим маслом. Зробіть невеликі хрестоподібні надрізи на інжирові і перекладіть їх у форму, посипавши шафраном. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Потім дайте інжиру трохи охолонути.

Збираємо десерт. Візьміть високі і широкі келихи та викладіть на дно подрібнене печиво. Додайте кленовий сироп. Потім додайте одну частину мусу, зверху порізаний інжир і знову мус.

Прикрасьте часточками свіжого інжиру і шоколадною стружкою.

Смачного!

3. Запечена інжир з морозивом та медом

Вам знадобиться:

  • 5 шт. інжиру
  • 5 гілочок чебрецю
  • 5 ст. л. меду
  • 5 кульок ванільного морозива

 Запечена інжир з морозивом та медом

Зробіть невеликі хрестоподібні надрізи на інжирові і викладіть їх в форму для запікання. У надрізи додайте гілочки чебрецю і мед. Відправте інжир в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Подавайте з кулькою морозива. Смачного!

Більше цікавих рецептів з інжиром – в статті Десерт для ласунів — три рецепти випічки з інжиром

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття