-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Інжир знайомий нам ще з давніх часів. З нього готують пастилу, повидло, джем, варення, торти, морозиво, цукерки, всілякі пряники і напої. До того ж, це ще і неймовірно корисний продукт. Він має високий вміст натурального цукру, мінералів і розчинних волокон. Мінеральний склад включає калій, магній, кальцій, залізо і мідь, а також є хорошим джерелом антиоксидантів, вітамінів, А і К, які сприяють здоров'ю і гарному самопочуттю.
Ділимося з вами цікавими і смачними рецептами страв з інжиром.
1. Шоколадний пиріг з інжиром
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 150 г темного шоколаду
- 120 г вершкового масла
- 190 г цукру
- 3-4 яйця
- 2 яєчних білка
- 220 г вершкового сиру
- 230 мл вершків 35%
- 800 г інжиру
- 20 мл меду
- 3 ст. л. шоколадної стружки
Готуємо корж. Розтопіть на водяній бані вершкове масло з шоколадом. Добре перемішайте. Збийте до щільної піни яйця, яєчні білки і 120 г цукру. Потім змішайте масу з розтопленим шоколадом і перелийте в круглу форму для запікання. Відправте корж в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Потім дайте трішки охолонути.
Готуємо крем. Збийте вершковий сир з 70 г цукру і розподіліть по коржу. Наріжте інжир на великі скибочки і викладіть зверху. Полийте медом і прикрасьте шоколадною стружкою.
Готово!
2. Мусс з інжиром і хрустким печивом
Візьміть інгредієнти:
- 200 мл вершків 30%
- 150 г білого шоколаду
- 6 шт. свіжого інжиру
- щіпка шафрану
- 35 г цукру
- 2 ст. л. кленового сиропу
- 100 г шоколадного пісочного печива
- вершкове масло
- шоколадна стружка – за бажанням
Розтопіть шматочки шоколаду на водяній бані. Дайте охолонути.
Збийте вершки до щільної піни і з'єднайте з шоколадному. Добре перемішайте. Відправте мус в холодильник на 6-8 годин.
Змастіть форму для запікання вершковим маслом. Зробіть невеликі хрестоподібні надрізи на інжирові і перекладіть їх у форму, посипавши шафраном. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Потім дайте інжиру трохи охолонути.
Збираємо десерт. Візьміть високі і широкі келихи та викладіть на дно подрібнене печиво. Додайте кленовий сироп. Потім додайте одну частину мусу, зверху порізаний інжир і знову мус.
Прикрасьте часточками свіжого інжиру і шоколадною стружкою.
Смачного!
3. Запечена інжир з морозивом та медом
Вам знадобиться:
- 5 шт. інжиру
- 5 гілочок чебрецю
- 5 ст. л. меду
- 5 кульок ванільного морозива
Зробіть невеликі хрестоподібні надрізи на інжирові і викладіть їх в форму для запікання. У надрізи додайте гілочки чебрецю і мед. Відправте інжир в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Подавайте з кулькою морозива. Смачного!
Більше цікавих рецептів з інжиром – в статті Десерт для ласунів — три рецепти випічки з інжиром
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття