
Що приготувати з баклажанів – рецепти і секрети
Що приготувати з баклажанів – рецепти і секрети. Пропонуємо вам підбірку смачних рецептів, які неодмінно припадуть до смаку.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Баклажани ідеально поєднуються з багатьма продуктами, тому можна сміливо експериментувати. Крім того, цей продукт надзвичайно корисний для нашого здоров'я. У ньому міститься клітковина, яка допомагає виводити з організму шкідливі токсини та зайву рідину, а також він швидко дає відчуття ситості.
Перед приготуванням краще за все не чистити баклажани від шкірки (за винятком ікри), тоді він не розвалиться і не матиме консистенцію пюре. А щоб страви були максимально корисними, радимо готувати баклажани на грилі, в духовці або на сковороді з антипригарним покриттям. Пропонуємо вам підбірку смачних рецептів, які неодмінно припадуть до смаку.
1.Баклажани з буглуром і родзинками
Для приготування вам знадобиться:
- 3 ст. л. оливкової олії
- 3 зуб. подрібненого часнику
- 0,5 ст. жовтих родзинок
- 0,5 ст. л. порошку карі
- 1 ст. булгура
- 2 баклажана
- свіжа подрібнена м'ята – за смаком
- сіль – за смаком
На 1 ст. л. оливкової олії обсмажте часник з родзинками, карі і сіллю. Відваріть булгур. Баклажани розріжте навпіл уздовж по довжині. Очистіть від насіння, змастіть оливковою олією і запікайте в духовці до м'якості. Потім розімніть м'якоть в баклажанах, залишивши трохи місця для начинки. Готовий булгур змішайте з піджаркою і начиніть наші баклажани. Готову страву посипте м'ятою і подавайте до столу.
2.Овочева запіканка з баклажанів та сиром
Для приготування візьміть такі інгредієнти:
- 3 середніх цукіні
- 1 баклажан
- 250 г помідорів чері
- 1 ст. л. оливкової олії
- 4 зуб. подрібненого часнику
- сіль та перець – за смаком
- 2/3 ст. тертого сиру
- 1/4 ст. свіжого подрібненого базиліка
- 1/4 ст. свіжої подрібненої петрушки
Розріжте баклажани на кружечки, а цукіні – на великі кубики. Помідори чері перережьте навпіл змішайте разом з цукіні, баклажанами, часником, олією, сіллю і перцем. Додайте тертий сир і зелень. Ретельно перемішайте.
Форму для запікання змастіть маслом і перекладіть овочі. Накрийте фольгою і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готову страву посипте тертим сиром і прикрасьте зеленню.
3.Сирна лазанья з баклажаном
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 яйце
- 2 яєчних білка
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. панірувальних сухарів
- 0,5 ст. борошна
- 2 баклажана
- 1 упаковку кисломолочного сиру
- 1 упаковка рікоти
- 170 г моцарели
- 0,5 ст. твердого сиру
- сіль та перець – за смаком
- 1 ст. свіжого подрібненого базиліка
- 1,5 ст. томатного соусу
Два яєчних білка змішайте з одним яйцем. В окрему миску додайте 1 ст. л. масла, борошно і панірувальні сухарі. Ретельно перемішайте. Баклажани наріжте на кружечки, обваляйте їх в простому борошні, потім в яєчної суміші, після чого – в суміші з сухарів.
Перекладіть баклажани в форму для запікання. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин і випікайте до золотистого кольору. Тим часом змішайте кисломолочний сир, рікоту, моцарелу, тертий сир, базилік, сіль та перець.
У форму для лазаньї викладіть 1/3 частина томатного соусу, потім шар готових баклажанів, після чого – сирну масу. Продовжуйте викладати в такому порядку шар за шаром, а потім посипте тертим сиром. Накрийте форму фольгою і запікайте близько 20 хвилин. Смачного!
Читайте також: Що приготувати з кабачків — найоригінальніші рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття