Menu
Що приготувати з авокадо – 3 небанальних рецепти

Що приготувати з авокадо – 3 небанальних рецепти

Що приготувати з авокадо – 3 небанальних рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Цей продукт дуже популярний на всіх кухнях світу. І не дарма! Він володіє масою корисних властивостей. Авокадо містить в собі жирні кислоти та інші корисні речовини, які добре впливають на шкіру, волосся, виводить шкідливий холестерин, а також ідеально підходить тим, хто на дієті.

У цій статті ми розповімо, як приготувати нестандартні та смачні страви з авокадо.

Чізкейк з авокадо – рецепт

Чізкейк з авокадо

Для приготування основи візьміть інгредієнти:

Для начинки вам знадобиться:

  • 30 г борошна
  • 2 авокадо
  • 4 лайма
  • 400 г сиру рікотта
  • 150 г сиру маскарпоне
  • 100 мл свіжих вершків
  • 200 мл молока

Молоко

  • 3 яйця
  • 160 г цукру
  • дрібка солі

Натріть цедру лайма і змішайте з борошном. Додайте сік лайма і розмішайте вінчиком, щоб не утворилися грудочки. Потім додайте сіль, 80 г цукру і поставте на слабкий вогонь, поки суміш не загусне. Після чого вимкніть плиту і дайте суміші охолонути, постійно помішуючи. Накрийте харчової плівкою і відставте на деякий час.

Тим часом приготуйте основу. Розтопіть в каструлі вершкове масло. Додайте подрібнене в блендрі печиво і ретельно перемішайте.

Дно форми для випічки застеліть пергаментним папером. Борти змастіть маслом. Викладіть на дно масу з печива. Відправте форму в холодильник на 30 хвилин.

М'якоть авокадо добре розімніть виделкою і додайте маскарпоне та рікотту, ретельно перемішайте до кремоподібного стану. Влийте молоко, вершки і додайте цукор, що залишився. По одному вмішайте яйця. Потім додайте лаймовий крем і перемішайте до однорідної консистенції. Викладіть начинку в форму з охолодженою основою. Відправте чізкейк в розігріту до 170 градусів духовку на півгодини. Потім зменшіть температуру до 160 градусів і випікайте ще 30 хвилин.

Дайте чізкейку охолонути і відправте в холодильник на 4-5 годин. Прикрасьте цедрою лайма і подавайте до столу.

Смачного!

Крем-суп з авокадо – рецепт

Крем-суп з авокадо

Візьміть інгредієнти:

  • 2 зуб. часнику
  • 1/2 ріпчастої цибулі
  • 2 чашки курячого бульйону
  • 2 стиглих авокадо
  • 1 ст. л. соку лайма
  • 1/4 кінзи
  • 1/2 чашки вершків
  • сіль і перець – за смаком

Подрібніть цибулю і часник. Очистіть авокадо. Цибулю і часник перемістіть в глибоку каструлю і залийте 1/4 чашки курячого бульйону. Готуйте на середньому вогні, поки цибуля не стане прозорою, а часник не підрум'яниться. Потім влийте бульйон, сік лайма і додайте м'якоть авокадо і кінзу. Доведіть до кипіння і варіть ще 10 хвилин. Посоліть і поперчіть суп. Потім перелийте його в блендер і змішайте до однорідної маси. Додайте вершки і добре перемішайте. Прикрасьте суп скибочками авокадо і подавайте до столу. Готово!

Тако з авокадо і куркою – рецепт

Тако з авокадо і куркою

Для приготування вам знадобиться:

  • 450 г курячого філе
  • 2 очищених і нарізаних на скибочки авокадо
  • 6-8 кукурудзяних коржів
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 2 зуб. часнику
  • 1 ст. л. порошку чилі
  • 1/2 ч. л. меленого кмину
  • 1/4 ч. л. цибулевого або часникового порошку
  • 1/4 ч. л. солі
  • 1 ст. л. оливкового масла

Для приготування соусу вам знадобиться:

  • 1/2 ст. сметани

Сметана

  • 1/4 ст. кінзи
  • 1 зуб. часнику
  • 1 ч. л. соку лайма
  • сіль і перець – за смаком

Маринуємо курку: шматочки філе змішайте з оливковою олією, порошком чилі, подрібненим часником, кмином, цибульним порошком і сіллю. Накрийте кришкою і залиште в холодильнику на 10 хвилин.

Розігрійте сковороду і додайте оливкову олію. Обсмажте курку на середньому вогні до готовності. Потім збризніть філе лаймовим соком.

Готуємо соус: перемішайте за допомогою блендера сметану, кінзу, сік лайма, часник і перець.

Обсмажте коржі на сухій сковороді і начиніть куркою та скибочками авокадо. Прикрасьте соусом і подавайте до столу.

Смачного!

Читайте також: У чому користь авокадо і що з ним приготувати — 5 рецептів

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття