Що приготувати з брюссельської капусти — 5 смачних і корисних рецептів
Страви з брюссельської капусти неймовірно смачні і дуже корисні.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Страви з брюссельської капусти неймовірно смачні і дуже корисні. Не дарма їх так люблять дієтологи. У брюссельській капусті міститься більше вітамінів, мінералів і поживних речовин, ніж в складі інших сортів капусти. До того ж, вона відмінно зміцнює імунітет і покращує роботу серцево-судинної системи. Пропонуємо смачну добірку страв з брюссельської капусти.
Бульйон з брюссельською капустою і омлетом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 400 г бульйону
- 50 г брюссельської капусти
- 1 яйце
- 50 мл молока
- Вершкове масло
- Зелень
- Сіль і перець — за смаком
Підігрійте або приготуйте бульйон і додайте брюссельську капусту. Варіть її протягом 5-6 хвилин, якщо вона свіжа або 10 хвилин, якщо заморожена. Потім додайте подрібнену петрушку і добре все перемішайте.
Візьміть невелику миску і покладіть туди нарізаний омлет, капусту, подрібнену зелень і залийте бульйоном.
Готово!
Брюссельська капуста з фундуком — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 кг брюссельської капусти
- 50 г фундука
- 1 червона цибуля
- 60 г вершкового масла
- 2 ст. л. оцту
- 1 ст. л. цукру
- Сіль і перець — за смаком
Подрібніть горіхи і перекладіть їх в сковороду. Потім зніміть з вогню і подавайте страву до столу.
Смачного!
Брюссельська капуста в тісті — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 300 г брюссельської капусти
- 20 г цибулі
- 100 г томатного соусу
- 100 г соусу бешамель
- 60 г кляру з рідкого прісного тіста
- 50 г вершкового масла
- Сіль і перець — за смаком
- Мускатний горіх — за смаком
Очистіть і подрібніть цибулю. Потім злегка обсмажте його в маслі і перекладіть в миску з капустою. Залийте все соусом бешамель і перемішайте.
Сформуйте невеликі кульки з капусти, опустіть в кляр і обсмажте до золотистої скоринки.
Подавайте з томатний соусом.
Смачного!
Брюссельська капуста в білому соусі із сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 500 г свіжої брюссельської капусти
- 50 г пшеничного борошна
- 50 г вершкового масла
- 400 мл молока
- 50 г твердого сиру
- Щіпка меленого мускатного горіху
- Оливкова олія
- Сіль і перець
Тим часом приготуйте соус. Візьміть сотейник, поставте на середній вогонь і додайте борошно. Зверху покладіть вершкове масло і починайте помішувати масу дерев'яною лопаткою. Потім влийте трішки молока, продовжуйте помішувати соус. Всипте мускатний горіх і дрібку солі. Коли маса буде однорідною, влийте молоко, що залишилося. Перемішайте і зніміть з вогню. Всипте тертий сир і знову перемішайте до повного розчинення.
Поверніть сотейник на маленький вогонь і додайте брюссельську капусту. Постійно перемішуйте протягом хвилини і зніміть з вогню.
Готово!
Брюссельська капуста з беконом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 400 г свіжої брюссельської капусти
- 100 г нежирного бекону
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. лимонного соку
- Сіль
Тим часом бекон наріжте невеликими скибочками. Потім підсмажте його на маслі до золотистого кольору. Додайте капусту і готуйте ще 2-3 хв. Додайте лимонний сік, сіль і добре перемішайте суміш.
Готово!
Читайте також: 4 смачних і незвичайних страви з броколі — просто і неймовірно смачно
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття