Сезон гарбуза — готуємо гарбузові пончики, гарбузовий крем-брюле і брускетти з гарбузом і сиром
Сезон гарбуза — готуємо гарбузові пончики, гарбузовий крем-брюле і брускетти з гарбузом і сиром
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Страви з гарбуза стали неймовірно популярні в усьому світі. З нього готують суп, запіканки, каші, салати. Ми теж зібрали кілька смачних, незвичайних і ароматних осінніх рецептів з гарбузом.
Брускетти з гарбузом і м'яким сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 маленький гарбуз
- 6 зуб. часнику
- 125 г м'якого сиру
- 1 житній багет
- 3 гілочки шавлію
- Кілька столових ложок оливкової олії
- Мелений чилі — за смаком
- Сіль і перець — за смаком
Візьміть гарбуз, промийте, видаліть насіння і розріжте на шматочки. Потім роздушіть часник за допомогою ножа. Дістаньте деко і перекладіть сюди гарбуз, часник і частину листя шавлію.
Збризніть оливковою олією, посоліть і поперчіть овочі. Ретельно все перемішайте.
Відправте деко в розігріту до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин. Гарбуз має придбати золотистий колір і стати м'яким. Потім дістаньте з духовки і остудіть.
Тим часом візьміть багет і наріжте його скибочками. Розігрійте сковороду і злегка підсмажте з кожного боку шматочки хліба. Натріть його часником.
Охолоджений гарбуз відокремте від шкірки і розімніть виделкою. Перекладіть на багет гарбузове пюре, сир, листя шавлію і злегка збризніть олією.
Готово!
Гарбузові пончики — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 78 мл рослинної олії
- 2 яйця
- 135 г цукру
- 192 г борошна
- 225 г гарбузового пюре
- 1/2 ч. л. спецій для гарбузового пирога
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. солі
Спеції для гарбузового пюре:
- 1/2 ч. л. меленої кориці
- 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
- 1 ч. л. меленого імбиру
- 1/4 ч. л. меленої гвоздики
У першу чергу поставте розігріватися духовку до 175 градусів.
Готуємо основу для пончиків. У ємність перекладіть всі інгредієнти крім борошна. Потім перемішайте інгредієнти за допомогою міксера на повільній швидкості протягом 30 секунд. Всипте борошно і знову перемішайте до однорідної консистенції.
Візьміть спеціальну форму для пончиків і змастіть невеликою кількістю олії. Перекладіть тісто на половину форми і відправте в духовку на 15-18 хвилин. Готові пончики не варто діставати відразу, а краще дати їм охолонути протягом 5-8 хвилин. Потім акуратно дістаньте їх.
Готово!
Гарбузовий крем-брюле — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 220 г гарбуза
- 6 жовтків
- 400 мл вершків
- 120 г цукру
- 60 мл лікеру
- 1/4 ч. л. меленої кориці
Промийте і наріжте гарбуз на невеликі шматочки приблизно 2 сантиметри товщиною. Перекладіть на деко і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 15-25 хвилин. Гарбуз має стати м'яким.
Потім відокремте м'якоть від шкірки і подрібніть за допомогою блендера. До пюре додайте жовтки і вершки і добре перемішайте. Потім процідіть отриману масу через сито. Додайте цукор, лікер і перемішайте, поки цукор не розчиниться.
Форми переставте у вогнетривку форму, підстеливши під них серветку. Розлийте основу у форми. Потім влийте у велику форму окріп, щоб він був трохи вище середини маленьких формочок. Відправте форму в розігріту до 170 градусів духовку і запікайте приблизно 30-35 хвилин. Потім дістаньте з духовки і повністю остудіть заготовки. Відправте їх в холодильник на 4-5 годин.
Перед подачею посипте цукром і карамелізуйте пальником.
Готово!
Читайте також: Як спекти гарбузовий рулет з сиром та шпинатом — смачно, просто та оригінально
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття