Menu
Просто, швидко і смачно — готуємо літній суп холодник

Просто, швидко і смачно — готуємо літній суп холодник

Просто, швидко і смачно — готуємо літній суп холодник

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Холодник заслужено користується великою популярністю вже довгий час. Він не вимагає багато часу та особливих навичок в приготуванні, а смак просто чудовий. Пропонуємо кілька незвичайних, смачний і простих рецептів холоднику.

Холодник з сорбетом із хрону — рецепт

Холодник з сорбетом із хрону

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 20 г буряк
  • 30 г огірків
  • 40 г копченої курки (грудки)
  • 5 г зеленої цибулі
  • 2 курячих яйця
  • 420 мл буряковий сік
  • 20 г столового хрону
  • 3 г глюкозного сиропу
  • 20 г гірчиці
  • 50 мл оцту
  • 15 г цукру
  • 5 г солі

Яйця відваріть вкруту і відокремте жовтки від білків.

Приготуйте бурякове морозиво. Для цього закип'ятіть 50 мл бурякового соку, додайте столовий хрін і остудіть. Потім з'єднайте масу з яйця і гірчицею. Отриману ємність відправте в морозилку на 1-2 години.

Тим часом готуємо бурякову базу. Для цього закип'ятіть залишився буряковий сік, додайте оцет, глюкозний сироп і сіль за смаком. Остудіть.

Візьміть тарілку і викладіть на дно курячу відварну копчену грудку, очищений і нарізаний соломкою буряк, тонко нарізані свіжі овочі і зелену цибулю. Із морозива сформуйте невелику кульку і викладіть на тарілку.

Білки натріть на тертці і додайте в тарілку.

Залийте масу буряковим соком і подавайте до столу.

Смачного!

Холодник на кефірі — рецепт

Холодник на кефірі

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 250 г буряка
  • 2 огірки
  • 2 яйця
  • 50 г кропу
  • 25 г петрушки
  • 0,5 склянки кефіру

Кефір Яготиський

  • 1 ч. л. гірчиці
  • сіль

Відваріть буряк протягом 1-1,5 години. Потім охолодіть її і натріть на крупній тертці. Огірки також натріть і перекладіть до буряка.

Відваріть і охолодіть яйця. Подрібніть. Зелень промийте і також подрібніть. Перекладіть до інших овочів і додайте сіль та гірчицю. Добре перемішайте масу і залийте кефіром.

Готово!

Холодник зі сметаною — рецепт

Холодник зі сметаною

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 150 г картоплі
  • 500 мл курячого бульйону
  • 150 г буряка
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 1/2 штуки лимона
  • 15 г томатної пасти
  • 10 г петрушки
  • 10 г кропу
  • 45 г сметани

Сметана

  • 30 мл соняшникової олії

Очистіть картоплю і наріжте на невеликі кубики. Відправте її в сотейник з бульйоном і варіть 15 хвилин.

Тим часом подрібніть цибулю, зелень і натріть буряк на крупній тертці.

Розігрійте олію на сковороді і обсмажте цибулю протягом 1 хвилини. Потім додайте буряк і продовжуйте тушкувати ще 3 хвилини. Після цього додайте томатну пасту і лимонний сік. Продовжуйте готувати ще 10 хвилин на слабкому вогні.

Готову піджарку перекладіть в сотейник з бульйоном. Додайте сіль, перець і продовжуйте готувати ще 10 хвилин.

Готовий суп розлийте по тарілках і подавайте зі сметаною.

Готово!

Читайте також: Як приготувати літній суп гаспачо — рецепти і поради

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття