Menu
Джерело: pexels.com

6 несподіваних способів вживання айрану, про які ви ніколи не думали

Айран — дуже смачний кисломолочний напій, який чудово освіжає в літню спеку, який буде доречним на будь-якому застіллі, і який навіть допоможе при похміллі.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Айран — дуже смачний кисломолочний напій, який чудово освіжає в літню спеку, який буде доречним на будь-якому застіллі, і який навіть допоможе при похміллі. Однак це не всі способи вживання смачного напою. Пропонуємо вам 6 способів вживання айрану, про які ви ніколи не думали.

1. Для тих, хто любить солоненьке — солоні смузі на айрані

Всі знають про те, що можна готувати фруктові смузі на молоці і молочні коктейлі з додаванням фруктів, шоколаду, солодкого йогурту. Напевно, ви не раз готували фруктові смузі на молоці, йогурті, ряжанці. Не всі знають, що корисні смузі можна приготувати і на айрані: наприклад, смузі на айрані з огірком і редискою, смузі на айраніз яблуком, смузі на айрані зі шпинатом і зеленню, та інші.

І взагалі, якщо ви любите айран, що заважає вам придумати свій особистий рецепт смузі на айрані? Хто знає: може, ви за крок від створення кулінарного шедевру?

Що приготувати на йарані

2. На айрані можна приготувати літній холодний суп

Наприклад, холодний суп на айрані з капустою броколі або холодний суп на айрані з огірком і редискою, холодний суп на айрані з зеленою цибулею, холодний суп на айрані з огірком і авокадо, огірково-кабачковий суп на айрані, і багато інших. На крайній випадок, ви завжди можете поекспериментувати і приготувати суп на айрані за тими ж рецептами, що і супи на кефірі.

Про те, як готувати супи на кефірі, ми вже писали в статті Продукти з пробіотиками вчимося готувати холодні супи на кефірі

Що приготувати на йарані

3. На айрані можна маринувати м'ясо

При чому, маринувати можна (і потрібно!) не тільки м'ясо для шашлику, а й будь-яке м'ясо. Спробуйте приготувати курячі стегенця або крильця на айрані. Для цього візьміть промиті курячі стегенця, посоліть, поперчіть і залийте айраном. Поставте замариноване м'ясо в холодильник хоча б на 3 години, після чого підсмажте як звичайно. Просто і дуже смачно!

4. На айрані потрібно хоча б раз в житті замаринувати шашлик

Якщо ви з сім'єю або друзями часто вибираєтеся на природу, то напевно знаєте не один спосіб, як можна замаринувати смачне і соковите м'ясо для шашлику. І якщо ви ще не пробували замаринувати шашлик на айрані, то ви багато втратили. Саме час виправлятися, тим більше що погода сприяє!

Про те, як замаринувати шашлик на айрані, ми вже писали в статті Як замаринувати м'ясо для шашлику — шашлик зі свинини, яловичини і баранини

Що приготувати на йарані

5. Айран можна використовувати в якості заправки для салатів

Заправляти салат можна не тільки сметаною, турецьким йогуртом або кисломолочною закваскою. Заправити салат можна і айраном, або можна поекспериментувати і приготувати на айрані заправку для салатів. Соус на айрані з чилі і авокадо, як і соус на айрані з зеленню звучить апетитно, а щоб соус вийшов густіший, можна додати в нього кілька ложок турецького йогурту.

Про те, як приготувати соус або заправку для салатів, читайте в статті Готуємо соуси і заправки для салатів 10 оригінальних рецептів на кефірі

Що приготувати на йарані

6. На айрані можна приготувати окрошку

Якщо ви любите окрошку і якщо ви вже готували окрошку на кефірі, окрошку на кисломолочній заквасці або окрошку на ряжанці, саме час поекспериментувати і приготувати окрошку на айрані. Така окрошка готується як зазвичай, при цьому за рахунок айрану у неї абсолютно особливий смак. Для приготування окрошки дуже добре підійде айран ТМ «Яготинське» він досить густий, і якщо потрібно, його можна розвести водою.

Про те, як готувати окрошку, читайте в статті 5 способів приготувати окрошку окрошка на кефірі, айрані, заквасці, ряжанці або сметані

А які страви або напої готуєте на айрані Ви?

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття