Menu
10 кулінарних навичок, яким варто навчити дитину

10 кулінарних навичок, яким варто навчити дитину

Брати дитину з собою на кухню можна з самого маленького віку  маленький помічник може допомагати мамі й татові з приготуванням їжі: наприклад, нарізати м'якуш банана та полуницю пластиковим ножем  для того, щоб приготувати фруктовий салат.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Брати дитину з собою на кухню можна з самого маленького віку маленький помічник може допомагати мамі й татові з приготуванням їжі: наприклад, нарізати м'якуш банана та полуницю пластиковим ножем для того, щоб приготувати фруктовий салат.

При цьому, чим старша дитина, тим більш складну роботу вона може виконувати на кухні: наприклад, у віці від п'яти років — зробити нескладні бутерброди або простий овочевий салат. Про те, які заняття можна доручити дитині у різному віці, ми вже писали в статті Маленький помічник— чим і як зайняти дитину на кухні.

Отже, 10 кулінарних навичок, яким варто навчити дитину.

1. Користуватися кухонним ножем

Мало якустраву, навіть найпростішу, можна приготувати, не користуючись ножем. Тому, перше, що потрібно зробити — це навчити дитину нарізати хліб, овочі, фрукти та інші продукти. Про те, як це зробити, ми вже писали в статті Як навчити дитину користуватися кухонним ножем — прості рекомендації

Дитина на кухні

2. Мити й нарізати овочі та фрукти

Різні овочі та фрукти готуються по-різному: наприклад, дитина може і не здогадатися, що робити з цілим болгарським перцем або баклажаном. При цьому, найкращий спосіб прищепити дитині любов до корисних продуктів (а саме до фруктів та овочів) — це навчити її поводитися з цими продуктами, в тому числі, правильно їх мити та нарізати.

3. Готувати простий салат

Навіть дуже маленька, дитина вже може допомагати мамі з приготуванням салату — наприклад, нарвати руками листя латуку або нарізати пластиковим ножем м'якуш банана. Чим старша дитина, тим складніші завдання — так, в один прекрасний день вона зможе приготувати фруктовий або овочевий салат самостійно.

Також читайте: Овочі в дитячому раціоні— як зробити так, щоб ваша дитина полюбила овочі

Дитина на кухні

4. Робити бутерброди

Намазати хліб вершковим маслом, додати кілька шматочків огірка або помідора, зверху покласти шматочок дитячого сиру — і смачний бутерброд готовий! Чому б не навчити дитину робити такий (або будь-який інший) бутерброд самостійно?

Дитина на кухні

5. Вимірювати продукти для готування

100 мілілітрів молока, 1 склянка борошна, 3 столові ложки цукру — чим не привід зайняти дитину і одночасно повторити математику? Подумайте разом, скільки буде 1/2 склянки борошна або 3/4 ложки цукру.

6. Готувати просту кашу

Мало який продукт зрівняється по корисності зі звичайнісінькою кашею. Навчіть дитину готувати вівсянку, гречку, рис на плиті або, якщо у вас є мультиварка, як готувати кашу в мультиварці.

7. Смажити яєчню

Одна з найпростіших в приготуванні страв — це, звичайно ж, яєчня або омлет, наприклад, омлет з молоком або яєчня з сиром (кисломолочним, моцарелою).

Рецепти яєчні — в статті Як швидко приготувати яєчню з сиром —найкращі рецепти сирного омлету

Дитина на кухні

8. Приготувати овочі

Картопляне пюре або тушковані овочі — прості та корисні страви, які досить просто приготувати. Чому б і ні?

9. Готувати солодкий десерт

Солодке — не обов'язково шкідливе. Наприклад, фруктовий салат з м'якушем банана, полуницею і яблуком, заправлений турецьким або фруктовим йогуртом. Чому б не навчити дитину готувати фруктові салати? Діти люблять солодке, а такий десерт — не тільки смачний, але й корисний для здоров'я.

Дитина на кухні

10. Мити посуд та прибирати за собою на кухні

Простий та ефективний спосіб забезпечити чистоту і порядок на кухні —привчити дитину прибирати за собою, в тому числі мити посуд після того, як вона поїла. Про те, як правильно мити посуд, ми вже писали в статті Безпека понад усе — правила поведінки дитини на кухні

За матеріалами superhealthykids.com, momskitchenhandbook.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття