
Корисні вафлі «а-ля бельгійські» — 10 простих рецептів
Корисні вафлі «а-ля бельгійські» -- 10 простих рецептів.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Бельгійськими вафлями можна поласувати у будь-якому європейському містечку, адже сьогодні вони дуже популярні. Відомими у всьому світі ці вафлі стали лише у 1958 році, на Всесвітній виставці в Брюсселі, де люди нарешті ближче познайомилися із ними і змогли оцінити їх незбутній вишуканий смак.
Бельгійські вафлі поділяються на Льєжські і Брюссельські. Льєжські вафлі вперше побачив світ завдяки особистому кухарю принца Льєжського ще в далекому 18 столітті. Експериментуючи з випічкою, він додав шматочки цукру прямо в тісто, завдяки чому готовий виріб вийшов щільним, із вкрапленнями карамелізованого цукру. Такі вафлі переважно готують круглими, квадратними, чи у формі серця, а подавати їх можна як гарячими, так і охолодженими.
Читайте також: Особливий, незвичний, новий — готуємо солодкий чізкейк з горгонзолою
Брюссельські вафлі ж вирізняються своєю м'якою легкою текстурою й золотистою скоринкою. Як правило, вони мають прямокутну форму і подаються свіжоспеченими, ще теплими й ароматними, посипаними цукровою пудрою чи корицею, з медом чи сиропом, морозивом та збитими вершками, ягодами й шоколадом, горіхами й фруктами. Хоча й самі по собі вони смакують пречудово, адже у рецептурі цього десерту є багато вершкового масла й цукру. Є рецепти й солоних вафель, які подають із розплавленим твердим сиром, зеленню й спеціями, проте — їхній склад усеодно доволі вуглеводний і жирний, тому, традиційні вафлі усе ж не можна назвати дієтичними, чи дуже корисними.
Але сьогодні ми маємо можливість готувати вафлі на будь-який смак та колір, експериментувати з інгредієнтами й способом подачі, а сучасний ринок переповнений здоровими й корисними продуктами для нашої кулінарної творчості. Тож, скоріше діставайте з коробки забуті вафельниці й обирайте, котрий з наших корисних рецептів сьогодні вам більше до душі! Звісно ж, вони не будуть такі ж як традиційні бельгійські, проте за своїми смаковими якостями їм не поступляться, а за корисними - то в десятки разів перевершать!
1. Кокосові вафлі
- кокосова стружка 180 г
- олія кокосова 70 г
- борошно рисове 100 г
- 2 яйця
- розпушувач 1 ч л
- молоко 100 мл
- підсолоджувач або корисний цукор за смаком
Яйця збиваємо з підсолоджувачем 3-5 хвилин, додаємо кокос, олію і борошно, акуратно перемішуємо і випікаємо в попередньо розігрітій вафельниці.
2. Бананові вафлі
- 1 банан
- 1яйцо
- 25 мл кокосової олії
- 90г рисового борошна
- Сода на кінчику ножа
- підсолоджувач за смаком (можна додати фінік або мед)
Банан перебиваємо блендером разом з яйцем і підсолоджувачем , додаємо олію, борошно, соду, ще раз гарненько вимішуємо і залишаємо тісто на 5-10 хв.
3. Яблучні вафлі
- 1 велике яблуко
- борошно вівсяно-рисове 100г
- Яйце 1 шт
- Кефір 50 мл
- Підсолоджувач за смаком
- Кориця 1 ч.л
- Розпушувач 1 ч.л
Всі сухі і рідкі інгредієнти змішуємо окремо, потім об'єднуємо. Кількість борошна може варіюватися, стежте, щоб консистенція нагадувала густу сметану.
4. Авокадові вафлі
- 1 стигле авокадо
- 1 яйце
- кілька крапель лимонного соку
- 2 ст.л кокосової стружки або кокосового борошна
- підсолоджувач (або сіль) за смаком
Білок відділяємо від жовтка, збиваємо до піків. Жовток перебиваємо з авокадо, додаємо решту інгредієнтів, ще раз перемішуємо і випікаємо.
5. Шпинатні вафлі
- 120 г шпинату
- 2 яйця
- 45 г твердого сиру
- 50 г вівсяних пластівців або готового вівс.борошна
- Сіль за смаком
Всі інгредієнти подрібнюємо у блендері.Даємо постояти 5-10 хвилин, щоб ві всянка трохи набухла. Розігріваємо вафельницю й випікаємо вафельки 5-6 хвилин.
6. Бурякові вафлі
- Буряк варений або запечений 100 г
- 1 яйце
- Кефір 100 мл
- Борошно 6 столових ложок (улюблене цліьнозернове)
- Сіль за смаком
- розпушувач на кінчику ножа
Всі інгредієнти змішуємо й подрібнюємо за допомогою погружного блендера. Випікаємо вафлі 5-7 хвилин на заздалегідь розігрітій вафельниці.
7. Сирно-шоколадні вафлі
- 50г брикетного кисломолочного сиру
- 35г м'якого сиру (вершкового)
- 1 яєчний білок
- 1ст.л какао
- 1ст.л рисового борошна з гіркою
- трішки молока (якщо знадобиться, щоб тісто було консистенції густої сметани)
Всі інгредієнти ретельно змішуємо до однорідності маси, випікаємо близько 8 хвилин.
8. Сирні вафлі
- 70 г улюбленого твердого сиру
- борошно вівсяне та рисове - по 20г
- зелент (кріп, петрушка, рукола, тощо)
- 1 яйце
- 20 г кефіру або йогурту
- сільта спеції за смаком
Сир натираємо на дрібній тертці, додаємо решту інгредієнтів, все гарненько перемішуємо та випікаємо до золотистої скоринки.
9. Мангові вафлі
- Половинка стиглого манго
- 2 яйця
- 100 мл молока (можна рослинного)
- 2 ст л рослинної олії (кокосової, в ідеалі)
- 100 г рисового борошна
- 1 ч л розпушувача
Манго перебиваємо блендером з яйцями, додаємо молоко, олію, борошно й розпушувач, змішуємо до однорідності.
10. Морквяні вафлі
- 40 г вівсяного борошна
- 1 ст.л кукурудзяного борошна
- 1 яйце
- 50 г свіжої моркви
- 20 мл молока
- 1 ч.л. кокосової олії
- пів ч.л розпушувача
- підсолоджувач за смаком
- по щіпці кориці і ваніліну
Моркву натираємо на дрібній тертці або перебиваємо блендером у пюре. Додаємо решту інгредієнтів, вимішуємо тісто і випікаємо в розігрітій вафельниці 4-5 хвилин.
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття