Menu
Корисні вафлі «а-ля бельгійські» — 10 простих рецептів

Корисні вафлі «а-ля бельгійські» — 10 простих рецептів

Корисні вафлі «а-ля бельгійські» -- 10 простих рецептів. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Бельгійськими вафлями можна поласувати у будь-якому європейському містечку, адже сьогодні вони дуже популярні. Відомими у всьому світі ці вафлі стали лише у 1958 році, на Всесвітній виставці в Брюсселі, де люди нарешті ближче познайомилися із ними і змогли оцінити їх незбутній вишуканий смак.

Бельгійські вафлі поділяються на Льєжські і Брюссельські. Льєжські вафлі вперше побачив світ завдяки особистому кухарю принца Льєжського ще в далекому 18 столітті. Експериментуючи з випічкою, він додав шматочки цукру прямо в тісто, завдяки чому готовий виріб вийшов щільним, із вкрапленнями карамелізованого цукру. Такі вафлі переважно готують круглими, квадратними, чи у формі серця, а подавати їх можна як гарячими, так і охолодженими.

Читайте також: Особливий, незвичний, новий — готуємо солодкий чізкейк з горгонзолою

Брюссельські вафлі ж вирізняються своєю м'якою легкою текстурою й золотистою скоринкою. Як правило, вони мають прямокутну форму і подаються свіжоспеченими, ще теплими й ароматними, посипаними цукровою пудрою чи корицею, з медом чи сиропом, морозивом та збитими вершками, ягодами й шоколадом, горіхами й фруктами. Хоча й самі по собі вони смакують пречудово, адже у рецептурі цього десерту є багато вершкового масла й цукру. Є рецепти й солоних вафель, які подають із розплавленим твердим сиром, зеленню й спеціями, проте — їхній склад усеодно доволі вуглеводний і жирний, тому, традиційні вафлі усе ж не можна назвати дієтичними, чи дуже корисними.

Ингридиенты

Але сьогодні ми маємо можливість готувати вафлі на будь-який смак та колір, експериментувати з інгредієнтами й способом подачі, а сучасний ринок переповнений здоровими й корисними продуктами для нашої кулінарної творчості. Тож, скоріше діставайте з коробки забуті вафельниці й обирайте, котрий з наших корисних рецептів сьогодні вам більше до душі! Звісно ж, вони не будуть такі ж як традиційні бельгійські, проте за своїми смаковими якостями їм не поступляться, а за корисними - то в десятки разів перевершать!

1. Кокосові вафлі

  • кокосова стружка 180 г
  • олія кокосова 70 г
  • борошно рисове 100 г
  • 2 яйця
  • розпушувач 1 ч л
  • молоко 100 мл
  • підсолоджувач або корисний цукор за смаком

Яйця збиваємо з підсолоджувачем 3-5 хвилин, додаємо кокос, олію і борошно, акуратно перемішуємо і випікаємо в попередньо розігрітій вафельниці.

Молоко

2. Бананові вафлі

  • 1 банан
  • 1яйцо
  • 25 мл кокосової олії
  • 90г рисового борошна
  • Сода на кінчику ножа
  • підсолоджувач за смаком (можна додати фінік або мед)

Банан перебиваємо блендером разом з яйцем і підсолоджувачем , додаємо олію, борошно, соду, ще раз гарненько вимішуємо і залишаємо тісто на 5-10 хв.

Бананові вафлі

3. Яблучні вафлі

  • 1 велике яблуко
  • борошно вівсяно-рисове 100г
  • Яйце 1 шт
  • Кефір 50 мл
  • Підсолоджувач за смаком
  • Кориця 1 ч.л
  • Розпушувач 1 ч.л

Всі сухі і рідкі інгредієнти змішуємо окремо, потім об'єднуємо. Кількість борошна може варіюватися, стежте, щоб консистенція нагадувала густу сметану.

4. Авокадові вафлі

  • 1 стигле авокадо
  • 1 яйце
  • кілька крапель лимонного соку
  • 2 ст.л кокосової стружки або кокосового борошна
  • підсолоджувач (або сіль) за смаком

Білок відділяємо від жовтка, збиваємо до піків. Жовток перебиваємо з авокадо, додаємо решту інгредієнтів, ще раз перемішуємо і випікаємо.

5. Шпинатні вафлі

  • 120 г шпинату
  • 2 яйця
  • 45 г твердого сиру
  • 50 г вівсяних пластівців або готового вівс.борошна
  • Сіль за смаком

Всі інгредієнти подрібнюємо у блендері.Даємо постояти 5-10 хвилин, щоб ві всянка трохи набухла. Розігріваємо вафельницю й випікаємо вафельки 5-6 хвилин.

Шпинатні вафлі

6. Бурякові вафлі

  • Буряк варений або запечений 100 г
  • 1 яйце
  • Кефір 100 мл
  • Борошно 6 столових ложок (улюблене цліьнозернове)
  • Сіль за смаком
  • розпушувач на кінчику ножа

Всі інгредієнти змішуємо й подрібнюємо за допомогою погружного блендера. Випікаємо вафлі 5-7 хвилин на заздалегідь розігрітій вафельниці.

7. Сирно-шоколадні вафлі

  • 50г брикетного кисломолочного сиру
  • 35г м'якого сиру (вершкового)
  • 1 яєчний білок
  • 1ст.л какао
  • 1ст.л рисового борошна з гіркою
  • трішки молока (якщо знадобиться, щоб тісто було консистенції густої сметани)

Всі інгредієнти ретельно змішуємо до однорідності маси, випікаємо близько 8 хвилин.

Творожно-шоколадні вафлі

8. Сирні вафлі

  • 70 г улюбленого твердого сиру
  • борошно вівсяне та рисове - по 20г
  • зелент (кріп, петрушка, рукола, тощо)
  • 1 яйце
  • 20 г кефіру або йогурту
  • сільта спеції за смаком

Сир натираємо на дрібній тертці, додаємо решту інгредієнтів, все гарненько перемішуємо та випікаємо до золотистої скоринки.

Сыр

9. Мангові вафлі

  • Половинка стиглого манго
  • 2 яйця
  • 100 мл молока (можна рослинного)
  • 2 ст л рослинної олії (кокосової, в ідеалі)
  • 100 г рисового борошна
  • 1 ч л розпушувача

Манго перебиваємо блендером з яйцями, додаємо молоко, олію, борошно й розпушувач, змішуємо до однорідності.

10. Морквяні вафлі

  • 40 г вівсяного борошна
  • 1 ст.л кукурудзяного борошна
  • 1 яйце
  • 50 г свіжої моркви
  • 20 мл молока 
  • 1 ч.л. кокосової олії
  • пів ч.л розпушувача
  • підсолоджувач за смаком
  • по щіпці кориці і ваніліну

Моркву натираємо на дрібній тертці або перебиваємо блендером у пюре. Додаємо решту інгредієнтів, вимішуємо тісто і випікаємо в розігрітій вафельниці 4-5 хвилин.

Морквяні вафлі

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття