Menu
Корисні вафлі «а-ля бельгійські» — 10 простих рецептів

Корисні вафлі «а-ля бельгійські» — 10 простих рецептів

Корисні вафлі «а-ля бельгійські» -- 10 простих рецептів. 

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Бельгійськими вафлями можна поласувати у будь-якому європейському містечку, адже сьогодні вони дуже популярні. Відомими у всьому світі ці вафлі стали лише у 1958 році, на Всесвітній виставці в Брюсселі, де люди нарешті ближче познайомилися із ними і змогли оцінити їх незбутній вишуканий смак.

Бельгійські вафлі поділяються на Льєжські і Брюссельські. Льєжські вафлі вперше побачив світ завдяки особистому кухарю принца Льєжського ще в далекому 18 столітті. Експериментуючи з випічкою, він додав шматочки цукру прямо в тісто, завдяки чому готовий виріб вийшов щільним, із вкрапленнями карамелізованого цукру. Такі вафлі переважно готують круглими, квадратними, чи у формі серця, а подавати їх можна як гарячими, так і охолодженими.

Читайте також: Особливий, незвичний, новий — готуємо солодкий чізкейк з горгонзолою

Брюссельські вафлі ж вирізняються своєю м'якою легкою текстурою й золотистою скоринкою. Як правило, вони мають прямокутну форму і подаються свіжоспеченими, ще теплими й ароматними, посипаними цукровою пудрою чи корицею, з медом чи сиропом, морозивом та збитими вершками, ягодами й шоколадом, горіхами й фруктами. Хоча й самі по собі вони смакують пречудово, адже у рецептурі цього десерту є багато вершкового масла й цукру. Є рецепти й солоних вафель, які подають із розплавленим твердим сиром, зеленню й спеціями, проте — їхній склад усеодно доволі вуглеводний і жирний, тому, традиційні вафлі усе ж не можна назвати дієтичними, чи дуже корисними.

Ингридиенты

Але сьогодні ми маємо можливість готувати вафлі на будь-який смак та колір, експериментувати з інгредієнтами й способом подачі, а сучасний ринок переповнений здоровими й корисними продуктами для нашої кулінарної творчості. Тож, скоріше діставайте з коробки забуті вафельниці й обирайте, котрий з наших корисних рецептів сьогодні вам більше до душі! Звісно ж, вони не будуть такі ж як традиційні бельгійські, проте за своїми смаковими якостями їм не поступляться, а за корисними - то в десятки разів перевершать!

1. Кокосові вафлі

  • кокосова стружка 180 г
  • олія кокосова 70 г
  • борошно рисове 100 г
  • 2 яйця
  • розпушувач 1 ч л
  • молоко 100 мл
  • підсолоджувач або корисний цукор за смаком

Яйця збиваємо з підсолоджувачем 3-5 хвилин, додаємо кокос, олію і борошно, акуратно перемішуємо і випікаємо в попередньо розігрітій вафельниці.

Молоко

2. Бананові вафлі

  • 1 банан
  • 1яйцо
  • 25 мл кокосової олії
  • 90г рисового борошна
  • Сода на кінчику ножа
  • підсолоджувач за смаком (можна додати фінік або мед)

Банан перебиваємо блендером разом з яйцем і підсолоджувачем , додаємо олію, борошно, соду, ще раз гарненько вимішуємо і залишаємо тісто на 5-10 хв.

Бананові вафлі

3. Яблучні вафлі

  • 1 велике яблуко
  • борошно вівсяно-рисове 100г
  • Яйце 1 шт
  • Кефір 50 мл
  • Підсолоджувач за смаком
  • Кориця 1 ч.л
  • Розпушувач 1 ч.л

Всі сухі і рідкі інгредієнти змішуємо окремо, потім об'єднуємо. Кількість борошна може варіюватися, стежте, щоб консистенція нагадувала густу сметану.

4. Авокадові вафлі

  • 1 стигле авокадо
  • 1 яйце
  • кілька крапель лимонного соку
  • 2 ст.л кокосової стружки або кокосового борошна
  • підсолоджувач (або сіль) за смаком

Білок відділяємо від жовтка, збиваємо до піків. Жовток перебиваємо з авокадо, додаємо решту інгредієнтів, ще раз перемішуємо і випікаємо.

5. Шпинатні вафлі

  • 120 г шпинату
  • 2 яйця
  • 45 г твердого сиру
  • 50 г вівсяних пластівців або готового вівс.борошна
  • Сіль за смаком

Всі інгредієнти подрібнюємо у блендері.Даємо постояти 5-10 хвилин, щоб ві всянка трохи набухла. Розігріваємо вафельницю й випікаємо вафельки 5-6 хвилин.

Шпинатні вафлі

6. Бурякові вафлі

  • Буряк варений або запечений 100 г
  • 1 яйце
  • Кефір 100 мл
  • Борошно 6 столових ложок (улюблене цліьнозернове)
  • Сіль за смаком
  • розпушувач на кінчику ножа

Всі інгредієнти змішуємо й подрібнюємо за допомогою погружного блендера. Випікаємо вафлі 5-7 хвилин на заздалегідь розігрітій вафельниці.

7. Сирно-шоколадні вафлі

  • 50г брикетного кисломолочного сиру
  • 35г м'якого сиру (вершкового)
  • 1 яєчний білок
  • 1ст.л какао
  • 1ст.л рисового борошна з гіркою
  • трішки молока (якщо знадобиться, щоб тісто було консистенції густої сметани)

Всі інгредієнти ретельно змішуємо до однорідності маси, випікаємо близько 8 хвилин.

Творожно-шоколадні вафлі

8. Сирні вафлі

  • 70 г улюбленого твердого сиру
  • борошно вівсяне та рисове - по 20г
  • зелент (кріп, петрушка, рукола, тощо)
  • 1 яйце
  • 20 г кефіру або йогурту
  • сільта спеції за смаком

Сир натираємо на дрібній тертці, додаємо решту інгредієнтів, все гарненько перемішуємо та випікаємо до золотистої скоринки.

Сыр

9. Мангові вафлі

  • Половинка стиглого манго
  • 2 яйця
  • 100 мл молока (можна рослинного)
  • 2 ст л рослинної олії (кокосової, в ідеалі)
  • 100 г рисового борошна
  • 1 ч л розпушувача

Манго перебиваємо блендером з яйцями, додаємо молоко, олію, борошно й розпушувач, змішуємо до однорідності.

10. Морквяні вафлі

  • 40 г вівсяного борошна
  • 1 ст.л кукурудзяного борошна
  • 1 яйце
  • 50 г свіжої моркви
  • 20 мл молока 
  • 1 ч.л. кокосової олії
  • пів ч.л розпушувача
  • підсолоджувач за смаком
  • по щіпці кориці і ваніліну

Моркву натираємо на дрібній тертці або перебиваємо блендером у пюре. Додаємо решту інгредієнтів, вимішуємо тісто і випікаємо в розігрітій вафельниці 4-5 хвилин.

Морквяні вафлі

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки. 

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1049

Смачна вечеря за півгодини – 5 рецептів нашвидкуруч

Щоб приготувати смачну, поживну вечерю і порадувати близьких – не обов'язково…
926

Насіння льону та його користь – 3 способи правильного вживання

Лляне насіння зараз можна побачити всюди: його добавляють в хліб, смузі та різні каші. І…
622

Солодкий яблучний пудинг — дієтичний десерт за 20 хвилин

У запропонованій нами варіації пудинг буде дієтичним та корисним, хоч інтерпретувати його…
593

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я.
590

Готуємо справжній шоколадний фондан вдома — 3 оригінальних та простих рецепти

"Шоколадний шоколад з шоколадом в шоколаді” — готуємо справжній фондан вдома!
576

Як контролювати рівень цукру в крові — 3 корисні рецепти

Продукти, що допомагають контролювати рівень цукру в крові та 3 корисні рецепти
459

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв
405

ТОП-5 солодощів, які не зашкодять фігурі

У цій статті ми підібрали ласощі, які можна споживати навіть під час дієти.