Menu
5 ідей для теплого салату – прості рецепти смачних закусок

5 ідей для теплого салату – прості рецепти смачних закусок

Пропонуємо добірку неймовірно смачних теплих салатів, які урізноманітнять ваше повсякденне меню.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Теплі салати прийшли до нас зі Сходу і дуже швидко набрали свою популярність. Вони чудово поєднуються з вином або пивом, а в деяких країнах подаються як окрема гаряча страва. Пропонуємо добірку неймовірно смачних теплих салатів, які урізноманітнять ваше повсякденне меню.

1. Теплий салат з салямі і перцем

Теплий салат з салямі і перцем

Для приготування вам знадобиться:

  • болгарський перець – 4 шт.
  • оливкова олія – ​​8 ст. л.
  • морська сіль і мелений перець – за смаком
  • червона цибуля – 0,5 шт.
  • часник – 2 зуб.
  • червоний винний оцет – 2 ст. л.
  • мелений перець чилі – 0,5 ч. л.
  • свіжий орегано – кілька гілочок
  • житній хліб – 0,5 буханки
  • салямі – кілька тонких скибочок
  • моцарела – 100 г

Моццарелла

Перекладіть перець на деко, збризніть оливковою олією, поперчіть та посоліть. Запікайте 10 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці, періодично перевертаючи. Потім викладіть їх і накрийте фольгою на 15 хвилин. Після чого почистіть перці та наріжте на невеликі смужки (до 2 см). Подрібніть часник і наріжте півкільцями цибулю. Змішайте з перцем, оцтом, чилі, орегано і оливковою олією (4 ст. л.).

Хліб наріжте на невеликі шматочки, полийте олією і добре перемішайте. Відправте в духовку на 10 хвилин. Запікайте до хрусткої скоринки, періодично перевертаючи.
Змішайте хліб, овочі і салямі. Наріжте шматочками моцарелу і викладіть зверху. Готово!

2. Рибний салат зі свіжими овочами

Рибний салат зі свіжими овочами

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • оливкова олія – ​​2 ст. л.
  • лимон – 1 шт.
  • морська сіль та мелений чорний перець – за смаком
  • рибне філе (тунець або скумбрія) – 400 г
  • свіжий орегано – кілька гілочок
  • помідори – 8 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • кріп – кілька гілочок
  • бальзамічний оцет – 2 ст. л.
  • перець чилі – 1 шт.

Змішайте сік половини лимона, оливкову олію (1 ст. л.), щіпку солі і перцю. Заправте цією сумішшю філе риби і посипте подрібненою орегано. Підсмажте її на грилі або сковороді. Помідори наріжте тонкими кружальцями. Перемістіть їх в салатницю, додайте сіль і перець. Наріжте цибулю півкільцями і з'єднайте з помідорами. Додайте сік половини лимона і оливкову олію. Ретельно перемішайте. Розділіть рибу на невеликі шматочки і викладіть в нашу салатницю. Посипте подрібненим кропом і полийте оцтом. Готово!

Більше цікавих рецептів – в статті Здорове харчування — 7 ідей для смачного та корисного салату

3. Теплий салат з баклажанів і кисломолочним сиром

Овочі

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • баклажани – 900 г
  • сіль – за смаком
  • оливкову олію – ​​80 мл
  • яблучний оцет – 2 ст. л.
  • мед – 1 ст. л.
  • копчену паприку – 1 ч. л.
  • кмин – 0,5 ч. л.
  • часник – 4 зуб.
  • лимон – 1 шт.
  • соєвий соус – 1 ст. л.
  • петрушку – кілька гілок
  • смажений мигдаль – 0,5 чашки
  • кисломолочний сир – 50 г

Сир

Наріжте баклажани кубиками, перекладіть в друшляк, посоліть і відставте на час. Тим часом приготуйте маринад: змішайте мед, оцет, паприку і оливкову олію. Подрібніть часник. Відіжміть баклажани і з'єднайте з маринадом та часником.

Деко застеліть пергаментним папером і перемістіть сюди баклажани. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин, помішуючи кожні 15 хвилин. Потім перемістіть баклажани в салатницю. Змішайте соєвий соус і лимонний сік. Заправте баклажани. Подрібніть мигдаль і петрушку. Додайте до баклажанів. Зверху покришіть сир. Смачного!

4. Овочевий салат з лаймовою заправкою

Овочевий салат з лаймовою заправкою

Візьміть інгредієнти:

  • невеликі червоні цибулини – 2 шт.
  • картоплю – 16 шт. (маленька)
  • оливкову олію – ​​2 ст. л.
  • буряк – 10 шт. (маленька)
  • моркву – 5 шт. (маленька)
  • цукіні – 3 шт.
  • сметану – 50 мл

Сметана

  • лайм – 1 шт.
  • діжонску гірчицю – 1 ч. л.
  • свіжий базилік – кілька гілочок

Картоплю наріжте навпіл, а цибулю – півкільцями. Викладіть на деко, збризніть олією і перемішайте. Буряк загорніть у фольгу і покладіть на деко. Відправте овочі в розігріту до 200 градусів духовку на одну годину. Після чого додайте цілі морквини і нарізані на кружечки цукіні. Збризніть оливковою олією і запікайте ще 20 хвилин. Видаліть фольгу з буряка і розріжте навпіл або на зручні шматочки. Перемішайте всі овочі у великій мисці.

Змішайте 1 ст. л. лайма, сметану, подрібнений базилік і гірчицю. Розкладіть салат по тарілках і полийте лаймовою заправкою. Смачного!

5. Салат з куркою та яблуками

Салат з куркою та яблуками

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • яблука – 2 шт.
  • курячу грудку – 1 шт.
  • моркву – 1 шт.
  • листя салату
  • волоські горіхи – 2 ст. л.
  • перець, оцет, рослинну олію – за смаком

М'ясо наріжте на невеликі шматочки і обсмажте на олії. Додайте нарізану на кружечки моркву. Натріть на тертці яблука і змішайте їх з м'ясом і морквою. Додайте апельсинову цедру, подрібнені горіхи і листя салату. Змішайте оцет, рослинну олію, сіль і перець і заправте цією сумішшю салат. Смачного!

Читайте також: Швидко, просто, смачно — як та з чим приготувати сирний салат

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття