Готуємо випічку з інжиром — апетитні та прості рецепти
Готуємо випічку з інжиром — апетитні та прості рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Інжир у випічці надає страві вишуканості та оригінальності. Ці смачні та красиві ягоди доповнюють як солодку, так і солону випічку.
Пропонуємо кілька рецептів простих та дуже смачних страв з інжиром, які порадують рідних та близьких.
Простий пиріг з інжиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 4 жовтки
- 2 ст. молока
- 0,25 ст. горілки
- 0,5 ст. кукурудзяного борошна
- 0,75 ст. цукру
- 6 шт. в'яленого інжиру
- 0,3 ст. родзинок
- 0,25 ст. кедрових горішків
- Дрібка солі
Насамперед замочіть родзинки в киплячій воді на 10 хвилин. Інжир добре промийте та наріжте невеликими шматочками.
В окремій ємності добре збийте яєчні жовтки з цукром. Візьміть сотейник, додайте молоко, горілку, сіль і поставте на середній вогонь. Доведіть масу до кипіння. Потім акуратно влийте яєчну суміш у жовтки. Поверніть масу в каструлю, всипте борошно і поставте на середній вогонь. Розмішуйте тісто, поки воно не почне пузиритися. Продовжуйте готувати 8 хвилин.
Додайте в тісто родзинки, інжир та горіхи. Добре перемішайте тісто.
Форму для випікання змастіть олією, перелийте тісто і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Готово!
Маффіни з інжиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 7 г сухих дріжджів
- 200 мл молока
- 2 яйця
- 1 ст. л. оливкової олії
- 70 г цукрової пудри
- 100 г вершкового масла
- 6 плодів свіжого інжиру
- 250 г пшеничного борошна
- Дрібка солі
Добре промийте інжир і наріжте скибочками.
1 столову ложку вершкового масла відкладіть, а решту розморозьте до кімнатної температури. Перетріть його із цукровою пудрою і додайте яйця, щоразу перемішуючи масу.
З'єднайте борошно з сіллю і дріжджами та просійте в яєчну масу. Замісіть тісто. Додайте інжир, відклавши 6 шматочків. Знову добре перемішайте.
Форми для кексів змастіть вершковим маслом і викладіть тісто, не доходячи до краю. Зверху покладіть по скибочці інжиру. Змастіть оливковою олією та відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Готово!
Геркулесовий пиріг з яблуками та інжиром - рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 150 г світлого меду
- 150 г геркулесових пластівців
- 100 г в'яленого інжиру
- Цедра 1 лимона
- 150 г вершкового масла
- 1/2 ст. л. меленої кориці
- 3/2 ст. л. волоських горіхів очищених
- 500 г яблук
- 3 ст. л. цукру
Яблука добре промийте та очистіть від шкірки та насіння. Наріжте невеликими кубиками та перекладіть у сотейник. Додати 1 ст. л. цукру та готуйте на несильному вогні протягом 10 хвилин.
Наріжте інжир та перемішайте з лимонною цедрою. Додайте до сотейника. Готуйте фрукти протягом 10 хвилин, іноді помішуючи.
Розтопіть в окремому сотейнику олію, мед та цукор. Потім додайте геркулесові пластівці та корицю. Добре перемішайте масу. Зніміть з вогню та перемішайте з яблучно-інжирною масою.
Візьміть форму для випікання та змочіть водою. Застеліть пергаментом і викладіть тісто. Посипте пиріг здрібненими горіхами і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 25 хвилин.
Готово!
Читайте також: Що приготувати з яблук на сковороді — смачні та прості рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття