Menu
Готуємо випічку з інжиром — апетитні та прості рецепти

Готуємо випічку з інжиром — апетитні та прості рецепти

Готуємо випічку з інжиром — апетитні та прості рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Інжир у випічці надає страві вишуканості та оригінальності. Ці смачні та красиві ягоди доповнюють як солодку, так і солону випічку.

Пропонуємо кілька рецептів простих та дуже смачних страв з інжиром, які порадують рідних та близьких.

Простий пиріг з інжиром — рецепт

Простий пиріг з інжиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 4 жовтки
  • 2 ст. молока

Молоко

  • 0,25 ст. горілки
  • 0,5 ст. кукурудзяного борошна
  • 0,75 ст. цукру
  • 6 шт. в'яленого інжиру
  • 0,3 ст. родзинок
  • 0,25 ст. кедрових горішків
  • Дрібка солі

Насамперед замочіть родзинки в киплячій воді на 10 хвилин. Інжир добре промийте та наріжте невеликими шматочками.

В окремій ємності добре збийте яєчні жовтки з цукром. Візьміть сотейник, додайте молоко, горілку, сіль і поставте на середній вогонь. Доведіть масу до кипіння. Потім акуратно влийте яєчну суміш у жовтки. Поверніть масу в каструлю, всипте борошно і поставте на середній вогонь. Розмішуйте тісто, поки воно не почне пузиритися. Продовжуйте готувати 8 хвилин.

Додайте в тісто родзинки, інжир та горіхи. Добре перемішайте тісто.

Форму для випікання змастіть олією, перелийте тісто і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Готово!

Маффіни з інжиром — рецепт

Маффіни з інжиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 7 г сухих дріжджів
  • 200 мл молока
  • 2 яйця
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 70 г цукрової пудри
  • 100 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 6 плодів свіжого інжиру
  • 250 г пшеничного борошна
  • Дрібка солі

Добре промийте інжир і наріжте скибочками.

1 столову ложку вершкового масла відкладіть, а решту розморозьте до кімнатної температури. Перетріть його із цукровою пудрою і додайте яйця, щоразу перемішуючи масу.

З'єднайте борошно з сіллю і дріжджами та просійте в яєчну масу. Замісіть тісто. Додайте інжир, відклавши 6 шматочків. Знову добре перемішайте.

Форми для кексів змастіть вершковим маслом і викладіть тісто, не доходячи до краю. Зверху покладіть по скибочці інжиру. Змастіть оливковою олією та відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Готово!

Геркулесовий пиріг з яблуками та інжиром - рецепт

Геркулесовый пирог с яблоками и инжиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 150 г світлого меду
  • 150 г геркулесових пластівців
  • 100 г в'яленого інжиру
  • Цедра 1 лимона
  • 150 г вершкового масла
  • 1/2 ст. л. меленої кориці
  • 3/2 ст. л. волоських горіхів очищених
  • 500 г яблук
  • 3 ст. л. цукру

Яблука добре промийте та очистіть від шкірки та насіння. Наріжте невеликими кубиками та перекладіть у сотейник. Додати 1 ст. л. цукру та готуйте на несильному вогні протягом 10 хвилин.

Наріжте інжир та перемішайте з лимонною цедрою. Додайте до сотейника. Готуйте фрукти протягом 10 хвилин, іноді помішуючи.

Розтопіть в окремому сотейнику олію, мед та цукор. Потім додайте геркулесові пластівці та корицю. Добре перемішайте масу. Зніміть з вогню та перемішайте з яблучно-інжирною масою.

Візьміть форму для випікання та змочіть водою. Застеліть пергаментом і викладіть тісто. Посипте пиріг здрібненими горіхами і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 25 хвилин.

Готово!

Читайте також: Що приготувати з яблук на сковороді — смачні та прості рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття