Готуємо страви мексиканської кухні — небанальні рецепти тако
Готуємо страви мексиканської кухні — небанальні рецепти тако
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Тако — одна з найпопулярніших страв мексиканської кухні. Основою тако є тортилья — корж з кукурудзяного або пшеничного борошна, який при необхідності можна замінити пітою або лавашем. На сьогоднішній день тако можна приготувати різними способами. Про деякі з них — розповідаємо в нашій статті.
Тако з яйцем і копченим лососем — рецепт
Вам знадобляться:
- 1 ч. л. вершкового масла
- 3 яйця
- 3 яєчні білки
- 1 ч. л. молока
- 1 авокадо
- 1 ч. л. лимонного соку
- 120 г копченого лосося
- 4 тортильї
- 1 ч. л. подрібненого кропу
- сіль і перець — за смаком
Розімніть м'якоть авокадо, додавши трохи лимонного соку. Потім приправте сіллю і перцем і знову перемішайте.
В окремій мисці з'єднайте яйце з молоком і обсмажте в сковороді на розігрітому вершковому маслі, постійно помішуючи. Додайте сіль і перець.
Розігрійте тортилью на сухій сковороді. Змастіть їх м'якоттю авокадо. Зверху викладіть яйце і копчений лосось. Посипте подрібненим кропом.
Готово!
Тако з куркою, авокадо і гранатом — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1 ч. л. меленого тмину
- 1/2 ч. л. часникового порошку
- 1/4 ч. л. меленого перцю чилі
- 1 ст. л. оливкової олії
- 2 курячих філе
- 4 редиски
- 2 стебла зеленої цибулі
- 1 авокадо
- 1/4 чашки зерен граната
- 1 ст. л. соку лайма
- 1/2 чашки кінзи
- 8 тортильї
- сметана — на смак
- сіль і перець — за смаком
З'єднайте в мисці кмин, часник, перець чилі, сіль. Натріть м'ясо сумішшю. Розігрійте масло на сковороді і обсмажте курку по 2-3 хвилини з кожного боку. Перекладіть м'ясо на деко, застеленій папером і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 10 хвилин.
Візьміть невелику миску і з'єднайте скибочки редису, нарізану зелену цибулю, авокадо, нарізаний кубиками, насіння граната, сік лайма, сіль, перець і кінзу.
Розігрійте тортильї і викладіть на неї нарізану кубиками курку, потім начинку і сметану.
Готово!
Тако з чорною квасолею, редискою і фетою — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1 зуб. часнику
- 3,5 ст. л. оливкової олії
- 450 г консервованої чорної квасолі
- 6 ст. ч. рубленої кінзи
- 1 пучок редиски
- 4 стебла зеленої цибулі
- 1/2 шт. перцю халапеньо
- 4 ст. л. соку лайма
- 1/2 ч. л. солі
- 1/4 ч. л. перцю
- 12 тортильї
- 3/4 чашки фети
Подрібніть часник і обсмажте в каструлі на розігрітих 2 ст. л. оливкової олії. Додайте квасолю разом з рідиною, кілька гілочок кінзи і сіль. Доведіть до кипіння на середньому вогні, а потім зменшіть і продовжуйте варити протягом 15 хвилин.
Тим часом наріжте редис, зелену цибулю і перець халапеньо. Змішайте остатки кінзи з редискою, зеленою цибулею, халапеньйо, соком лайма, оливковою олією, сіллю і перцем.
Підігрійте тортилью і викладіть квасолю, а потім суміш з редису. Посипте фетою і подрібненої кінзою.
Готово!
Читайте також: Кесаділья, буріто, енчіладо, тако, начос — 5 страв мексиканської кухні
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття