
Готуємо страви іспанської кухні — смачні рецепти пиріжків Емпанадас
Емпанадас родом з Іспанії, але з часом вони стали популярними і в багатьох інших країнах.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Емпанадас родом з Іспанії, але з часом вони стали популярними і в багатьох інших країнах. У перекладі з іспанської назва страви означає "пиріжок з начинкою". Класичною вважається солона начинка з м'яса та з додаванням приправ, спецій і зелені. Але також вона може бути і солодкою — все залежить від вашого смаку.
Пропонуємо кілька смачних рецептів справжніх іспанських пиріжків.
Емпанадас з м'ясом — рецепт
Для начинки вам знадобляться:
- 400 г яловичого фаршу
- 150 г ріпчастої цибулі
- 25 г зеленої цибулі
- 2 зуб. часнику
- 1/2 ч. л. кмину
- 1 ч. л. паприки
- 1 щіпка меленої кориці
- 1 ч. л. сушеного орегано
- 1 стакан оливок з лимоном
- 2 яйця
- 1/4 ч. л. пластівці чилі
- 1 ч. л. солі
- родзинки
Для тіста:
- 1 ст. л. оцту
- 80 мл води
- 1 яйце
- 100 г вершкового масла
- 300 г борошна
Приготуйте тісто. З'єднайте борошно з вершковим маслом і розітріть в дрібну крихту. Додайте одне яйце, воду, оцет і замісіть тісто. Потім накрийте готове тісто харчовою плівкою і відправте в холодильник на годину.
Тим часом приготуйте начинку. Відваріть 2 яйця. Обсмажте протягом 7 хвилин подрібнені ріпчасту цибулю, білу частину зеленої цибулі і часник, пропущений через прес. Додайте кмин, паприку, сіль, орегано, корицю, пластівці чилі і фарш. Продовжуйте смажити, поки вся рідина не випарується. Потім подрібніть решту зеленої цибулі і відварені яйця. Додайте в начинку.
Розкатайте охолоджене тісто і виріжте невеликі круги. У центр покладіть начинку з фаршу, додайте оливки і родзинки. Складіть півколом і зліпите краї. Викладіть на деко, застелене пергаментним папером, і відправте в розігріту духовку при 180 градусів на 20 хвилин, змастивши пиріжки злегка збитим яйцем.
Смачного!
Емпанадас зі шпинатом і вершковим сиром — рецепт
Вам знадобляться:
- 300 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. розпушувача
- 150 мл + 3 ст. л. молока
- 1 ріпчаста цибуля
- 300 г замороженого шпинату
- 2 зуб. часнику
- 150 г вершкового сиру
- мелений перець чилі і мускатний горіх — за смаком
- 3 ст. л. оливкової олії
З'єднайте борошно, розпушувач і сіль. Зробіть поглиблення і залийте сюди розтоплене вершкове масло і тепле молоко. Замісіть тісто. Сформуйте кулю і оберніть в харчову плівку. Відправте в холодильник на пів години. Тим часом необхідно розморозити і віджати шпинат.
Подрібніть цибулю, часник і обсмажте на оливковій олії. Додайте шпинат, перець чилі, мускатний горіх, сіль і перець. Остудіть, додайте вершковий сир і добре перемішайте.
Розкатайте тісто в тонкий пласт і виріжте круги діаметром 10 см. У центр кожного круга викладіть по 2 ч. л. шпинатної начинки. Складіть півмісяцем і притисніть краї виделкою.
Застеліть деко пергаментним папером і змастіть рослинною олією. Викладіть пиріжки і змастіть їх сумішшю оливкової олії і молока. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім остудіть і подавайте до столу.
Смачного!
Читайте також: Смак дитинства – 3 рецепти апетитних пиріжків
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття