Menu
Смак дитинства – 3 рецепти апетитних пиріжків

Смак дитинства – 3 рецепти апетитних пиріжків

Смак дитинства – 3 рецепти апетитних пиріжків

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття


Домашні пиріжки, які готували нам наші бабусі або мама, навіюють тільки приємні спогади. Ці рецепти пройшли довге випробування часом і все одно залишаються однією з найулюбленіших страв. Пропонуємо вам зануритися в дитинство і подарувати це відчуття своїм близьким, приготувавши смачні домашні пиріжки.

1.Пиріжки з вишнями

Пиріжки з вишнями

Це відмінний літній варіант пиріжків. Вони виходять солодкуваті та з легкою кислинкою і неодмінно сподобаються всім. Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 250 мл молока
  • 2 курячих яйця
  • 100 г вершкового масла

Масло

  • 6 ст. л. цукру
  • 1 щіпка солі
  • 2,5 склянки вишень

Підігрійте молоко і додайте 2 ст. л. цукру та дріжджі. Ретельно перемішайте і дайте настоятися суміші 15 хвилин. Розтопіть і додайте вершкове масло, одне яйце і сіль. Перемішайте масу, поступово додаючи борошно. Замісіть тісто та залиште в теплому місці на 1,5-2 години, щоб воно піднялося. Вишні помийте і розріжте навпіл, посипте цукром та ретельно перемішайте.
На робочій поверхні, присипаній борошном, розкатайте шматочок тіста. У центр покладіть кілька ягід і присипте цукром. Зліпіть в зручну форму пиріжок і повторіть процедуру з іншим тістом.
Застеліть деко папером для випікання та викладіть наші пиріжки. Відправте їх в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини (повинна з'явиться золотава скоринка). Потім дайте пиріжкам охолонути і можна подавати.

2.Жарені пиріжки з м'ясом

Жарені пиріжки з м'ясом

Такі м'ясні пиріжки відмінною підійдуть для сніданку, а виходять вони соковитими та ніжними. Для приготування вам знадобиться:

  • 500 г фаршу
  • 1-2 ріпчастої цибулі
  • 100 мл рослинної олії
  • 500 г борошна
  • 300 мл молока

Молоко

  • 40 г маргарину
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ст. л. води
  • сіль і перець – за смаком

У розігрітий до кімнатної температури маргарин поступово додайте всі інгредієнти (крім олії, цибулі та фаршу). Ретельно перемішайте. Замісіть тісто і залиште в теплому місці на півгодини. Після чого помніть його і знову залиште на півгодини, щоб тісто піднялося. Подрібніть цибулю та змішайте з фаршем. Додайте сіль, перець і добре перемішайте.
Робочу поверхню присипте борошном, перемістіть тісто і мніть до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук. Розкатайте маленький шматочок тіста, а в центр покладіть одну столову ложку начинки. Продовжуйте процедуру з усім тістом.
Розігрійте масло і обсмажте пиріжки з обох боків до золотистого кольору. Як тільки вони охолонуть – можете подавати. Смачного!

3.Пиріжки з капустою

Їх смак нагадує безтурботне дитинство, а приготувати їх досить просто. Візьміть інгредієнти:

  • 500 г дріжджового тіста
  • 1 яйце
  • 1 білокачанну капусту
  • 1 ріпчасту цибулю
  • 50 мл рослинної олії
  • сіль і перець – за смаком

Пиріжки з капустою

Наріжте цибулю півкільцями і обсмажте на олії до м'якості. Тонко наріжте капусту і додайте до цибулі. Постійно помішуйте, щоб не пригоріло. Додайте сіль, перець і тушкуйте до готовності.
Дріжджове тісто присипте борошном, щоб не прилипало до рук. Розділіть на невеликі шматочки і розкатайте в корж. У центр покладіть начинку і зліпіть по краях. Змастіть поверхню кожного пиріжка злегка збитим жовтком. Викладіть на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Смачного!

Читайте також: Що таке булочки Сіннабон і як їх приготувати – простий рецепт смачного десерту

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття