Menu
Готуємо страви грузинської кухні — смачні рецепти чахохбілі

Готуємо страви грузинської кухні — смачні рецепти чахохбілі

Готуємо страви грузинської кухні — смачні рецепти чахохбілі

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Чахохбілі — це неймовірно смачна і ситна страва грузинської національної кухні. Спочатку страва готувалася з фазана, але в даний час чахохбілі готують з будь-якого м'яса птиці, а особливо домашньої курки.

Приготувати таку страву не складе труднощів, але приємно здивує ваших близьких.

Чахохбілі з курки — рецепт

Чахохбілі з курки

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 3 середні цибулини
  • 3-4 курячих стегна без кісток
  • 420 г томатів у власному соку
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі
  • 4 зуб. часнику
  • 1 ч. л. цукру
  • Рослинна олія
  • Сіль і перець
  • Свіжа кінза або петрушка

Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.

З помідорів слід зняти шкірку і подрібнити за допомогою вилки, додавши сік з банки.

Подрібніть часник і зелень.

Обсмажте цибулю на сковороді до золотистого кольору і перекладіть на тарілку. Потім обсмажте м’ясо на сильному вогні. Додайте цибулю, томати, хмелі-сунелі, цукор, сіль і перець. Накрийте кришкою і готуйте стегна на маленькому вогні протягом 30 хвилин. Час від часу не забувайте перевертати курку.

В кінці додайте часник і зелень.

Готово!

Чахохбілі з квасолею — рецепт

Чахохбілі з квасолею

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 кг курки
  • 3 зуб. часнику
  • 200 мл томату
  • 2 цибулини
  • 30 г вершкового масла

Вершкове масло

  • Зелень — за смаком
  • 1 склянка квасолі
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • Приправи та спеції
  • Сіль

Обсмажте до напівготовності частини курки.

Тим часом на вершковому маслі обсмажте подрібнену цибулю. Потім перекладіть цибулю до курки за 10 хвилин до готовності.

Додайте сіль, перець, спеції, зелень і квасолю. Потім покладіть томати і подрібнений часник. Накрийте сковороду кришкою і готуйте чахохбілі ще 5 хвилин.

Готово!

Чахохбілі з сиром — рецепт

Чахохбілі з сиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 2 курячих філе
  • 250 мл жирних вершків
  • 90 г волоських горіхів
  • 40 г кінзи
  • 140 г твердого сиру

Сир

  • 30 г часнику
  • Спеції — за смаком

Добре промийте і наріжте м'ясо шматочками.

Приготуйте соус: з'єднайте вершки, подрібнений часник, спеції і кінзу.

Подрібніть горіхи і натріть сир.

Перекладіть курку в глибоку сковороду і смажте протягом 12 хвилин. Потім злийте зайву рідину і додайте соус та горіхи. Добре перемішайте і готуйте курку на середньому вогні протягом 4-5 хвилин.

Додайте сир і готуйте, поки він повністю не розплавиться.

Готово!

Читайте також: Готуємо страви грузинської кухні — апетитні рецепти хінкалі

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття